НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 915
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
На мен като ми изписваха Допегит изрично питах дали трябва да изчакам между приема на магнезий или нещо друго и ми казаха , че не е нужно Simple Smile

Само ако пиеш добавка желязо под някаква форма задължително трябва да минат по едва часа от допегита и магнезия
За желязото знам. Ама аз не пия хемоглобина ми е 119 на последните изследвания преди по малко от месец. Само на магнезий и сега допегид съм. Поне остана още малко.

Честито на всички родили и бързо възстановяване. Мен снощи и днес ме мъчат повече контракции и вече не съм съвсем сигурна дали са само подготвителни. Но пък не ме болят и не са на определено време. Дано само не тръгне тази нощ, че мъжа ми е нощна. Иска ми се да си изчака датата за секциото. Въпреки, че имам едно дете аз родилни контракции не съм имала (така и не получих) и не мога да направя разликата.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 09:34 от bolibon

# 301
От вчера в групата си имаме и едно ангелче 😇 Нашата Александра си отиде. Силно вярвам, че е на едно прекрасно място без болка и ще бди над нас всеки ден!

# 302
Здравейте момичета!

Да се похваля на 27.10 станах мама на беба Рафаела.
Родих я в Италия ,секцио 3,620 кг 50 см. Тук изписват на 2,3 ден и днес си отиваме вкъщи.
Не бих казал,че съм за изписване още но...такава е системата.

Ohhappy.. мойте съболезнования ☹ И дано Бог ти дава сили да си гледаш другото ангелче на земята ❤

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 18:39 от Не се сърди, човече

# 303
Радостина,честито бебенце❤Бъдете здрави и много щастливи!Аз също ще раждам в Надежда.На теб първо раждане ли ти беше?Кои доктори ти се паднаха,знаеш ли им имената?Аз съм с първо секцио и сега се надявам на естествено раждане,но много се притеснявам как ще се случат нещата

# 304
  • Наблизо
Волпина,честито бебенце! Да ти е живо и здраво! Бързо възстановяване на теб!
Хепи,дано да не й е било тежко и сега ще бди над вас..

Дарк,и аз съм така.Откакто съм у нас само се тъпча - зле ми е,ядене.Добре ми е - ядене навън..После ще има да си ги чукам тия килограми у главата,ама това е положението.Като работех хапвах нормално и бях наддала нормално.Ух.

За естественото и секциото да ти кажа.И тук чета и от мои познати знам,че със секциото се рискуват сраствания,като при всяка коремна операция,но те се проявяват  и пречат на по-късен етап.Това с естестеното го няма,тъй като няма операция.Оък и няма как да знаеш коя клечка ще изтеглиш-някои със секцио са на крака почти веднага,други им трябва доста време.Тези с естественото е същото - едни са с много шевове,други нищо и рипат все едно не са родили.Затова и при нас си естествено ,печатен ако не се наложи секциото и толкова.

# 305
  • София
Честити да са ви бебетата Волпина и Радостина😊
Живи, здрави и благословени да са!
Бързо възстановяване ви желая 😊

# 306
Колко килограма сте качили до сега ? Аз чукнах 20 😭 но не мога да спра да ям ... просто не мога..

# 307
Хепи миличка,мойте съболезнования,няма думи с който да се опише болката , нито има смисъл ние да те утешаваме,защото имаш детенце , заради което да си силна и да пребориш мъката.
Вярвам , че дъщеричката ви Александра е на добро и прекрасно място без болки и страдания и ще ви закриля докато сте живи. Nature Star2
CryHeartPeople Angel

# 308
  • Наблизо
Поли,аз 18 като последните 5 са за 1 месец.Гинеколожката се уплаши за преекламсия и отнесох голяма тирада.Ама сз си знам че е от плюскане.
Минах отдавна в Графа наднормено тегло и ми е кофти много.Отдега вече умувам как и какво да ям като родя,че да се взема в ръце.

# 309
Ох, има ли някоя родила нормално, БЕЗ шевове? Много ме шашка това разкъсване. И накрая какво излиза, уж по-добре естествено, по-бързо се възстановяваш, а се оказваш с шевове, които те придърпват и те боли, хемороиди, не можеш да си седнеш на дупето...

Аз родих без шевове баткото, както и половината ми приятелки. Имам приятелка с 13 шева (наложи се форцепс), но нямаше проблеми с възстанивяването. Лекарят я заши прекрасно и до 3я ден придърпванията изчезнаха, а до седмица беше забравила за тях.

От прекалено бързане и лекарска некомпетентност обикновено стават тези усложнения. Има начин да се забави прицеса, да се масажира перинеума...въобще да се направи така, че разкъсване да няма. Ама не им пука. Даже гледат да ти направят набързо епизотомия, че да срежат яко всички тъкани.🙈

Честити нови бебчета в групата!❤

Важното е бебето какво качва, а не ние 😉 Някои качват сега, други докато кърмят...

# 310
ohhappyday, моите най-искрени съболезнования!
Нека Бог е с вас и ви дава светлина в тази неотешима мъка!

# 311
И аз сега ям много повече противно на това, което всички казват, че накрая ти се свивал стомаха от бебето и ядеш по-малко. До 8 месец бях с 10 килограма напред, което беше супер, сега влязох в 9 месец с 15 напред. От 47 стартови сега съм 62. Но визуално не изглеждам дебела, въпреки че яко ми тежат. Но за съжаление задържам ужасно много вода сега, краката ми са като плавници, не си нося халката в момента, защото не мога да си я натикам на пръста, а ако успея ме боли. Да не говорим, че подуването на пръстите на ръцете ми е толкова силно, че не мога да ги свия и боли... Прегледаха ме и казаха, че е нормално, просто е неприятно. Добре, че стана накрая, а не карах цяла бременност така, че щеше да е ужас постоянно да изтървам някакви предмети, защото не мога да си свия пръстите. Така че цялата тая вода си тежи, не се стресирайте толкова от килограмите, не е само бебето в нас, с него вървят и една торба течности и какво ли не... Моето даже е малко дребничко в момента и сега ме викат на контролен преглед, за да се види пак дали наддава добре.
Иначе странното тук е, че аз приключих с прегледите (общо 5 за бременността) и сега освен този контролен, който се явява допълнителен имам само час в деня на термина за преглед и тонове ако не съм родила до тогава. Затова се и чудя като ви чета как се разбира например ако ти текат по малко водите и т.н. Някак си се надявам, че ще стане като по филмите и ще шурне някаква вода като водопад, че поне да знам какво е и дали е време...
А и друго да се оплача - от поне 8 години не пия прясно мляко, защото ми причинява газове и стомашни неразположения и съм го заменила с растително. Еми бебето това явно не го устройва, защото сега съм вманиачена по какаово мляко и само това ми се пие и естествено освен газовете, които имам непрекъснато заради бременността, сега станаха 2 пъти повече благодарение на млякото, което не мога да спра да пия. Angry А си мислех, че съм се разминала с такива безумни желания за ядене/пиене, с които повечето бременни се сблъскват. JoyJoyJoyJoyJoy

# 312
Хепи ,съболезнования ....думите са излишни Cry Бог да е вщс вас и да ви даде сили и надежда за добро бъдеще ,без повече болка и мъка ! Да почива в мир малкото ангелче Cry

За кг -6  съм качила .Ям си добре,даже много ,особено откакто съм на легло .А като ми размина рефлукса направо се тъпча.
С дъщеря ми ,като наближи раждането ,наистина апетита ми намаля и дори свалих кг.Сега нямам такива признаци .

Волпина,Радостина,честити бебенца Heart Eyes Да са ви здрави,щастливи ,прекрасни и послушни Stuck Out Tongue Winking Eye Бързо възстановяване ,момичета Heart

За шевовете при естествено раждане -имаше в стаята с мен жена,родила по-голямо бебе от моето,без нито един .Моя колежка при първото раждане е с епизиотомия ,при второто без ,а е родила бебе с над килце по-голямо .В този ред на мисли ,килограмите май не са толкова важни ,а обиколка и форма на главичка.
Спомням си разговора между акушерката и доктора преди да ме 'резнат'-той настояваше ,че бебето е малко или няма нужда ,а тя му каза че главичката е голяма и трудно ще излезе .Роди се синичка -не е била с увита пъпна връв ,а на магарето да съм била 5-10 минути.Долтора каза ,че не съм го слушала и не съм напъвала ефективно ,та затова .
Сега ми казват че бебока е пак с голяма глава ,та ако съм естествено ще има рязане .И моята глава е голяма кръгла Joy и съм измъчила мама,та явно си е генетично .

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 11:03 от AnMary

# 313
Ух и аз много обичам какаово мляко, шоколад, залитам много по чипсове и снаксове и плодове много ям и манджи и месо абе от всичко си хапвам 😂.. започнах от 49кг ама съм 1.70 и на който и да кажа че съм качила 20кг не ми вярва ... не знам как още се нацириквам в анцуг номер S, малко като клинче ми стои 😂
Преди да забремения изобщо не обичах сладко, от цял шоколад хапвах само по 1 парченце за вкус, сега какво се случва не мога да повярвам.. надявам се този вълчи глад да мине с раждането, цигарите отказах вредната храна не можах 😂

Лейди ти за килограми изобщо не си фактор, не знам къде отива тази храна която ядеш и това бебе къде го криеш 🙄😀 моята майка е качила само 7кг с мен и със сестра ми и само ми го повтаря чак ме депресира отговарям и с "разбрахме че не ти приличам 😂" и стрии няма и целулит няма за 45 години изглежда много добре, преди да забременея носихме едни и същи дрехи 😀 е наистина явно не и приличам, а много се надявах 😃

# 314
Момичета, аз вчера родих трето момче. Още мислим име. 2420 кг, 47 см. Нормално раждане, бързо, наобяд взе да ме боли, в 15ч постъпих с 4+ см разкритие и изгладена шийка, в 17.08 ч се роди, нямам никакви разкъсвания , нито вътрешни, нито външни. Аз съм добре, бебето е в интензивното отделение до утре сутрин, подсилват го със системи, че белтъка му е нисък, заради ниското тегло. Иначе се адаптира добре. За протокола , родих в токуда.

Общи условия

Активация на акаунт