НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 910
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Доколкото знам след нормално раждане има около 2 часа през който седиш в родилна зала под наблюдение и ти дават шоколад и кола за подсилване. След това вече можеш да си ядеш и пиеш когато си искаш и каквото си искаш. Но така са ми казвали аз бях секцио и ядох на другия ден ама не каквото си искам.

# 331
Ивка я раждах в частна болница и веднага ме преместиха в стая .Бях изморена и поспах час  и нещо .Родих в 7 часа сутринта ,като се събудих към 9  часа ми донесоха закуска .Която разбира се не ми стигна и звънях да ми носят храна Joy

Ако родиш вечерта,предполагам чак на другия ден ще ти дадат ядене ,защото часовете за закуска ,обяд и вечеря са фиксирани ,но винаги може някой близък да ти купи.

# 332
Благодаря ви! Аз се притеснявам, че съм с ниско кръвно и все си представям как лежа, не мога да стана и да си взема бебето, и не мога и да ям. Два часа ясно, ама май ще си сложа в багажа и едни соленки, да не се окаже, че цяла нощ ще седя отпаднала. 

# 333
Аз родих вечерта, и въобще не се сетих за храна до следващата сутрин. Вече тогава бях много гладна.
Имайте едно наум за болничната храна, беше потресаваща Simple Smile

# 334
Вчера на 30.10 родих нашият син Максим Heart 3570гр, 51см. Естествено раждане, без упойка, че не остана време за нея Grinning имам епизиотомия и 3 шева. Бебчо е добре и е при мен по цял ден, само нощем го взимат. Общо взето за 3-4ч мина всичко.
Още нямам кърма, но той суче и много боли. Към вече родилите мами - как се справяте с тази болка, бъркам ли нещо? Тук като ги питам ми казват, еми така е, като дойде кърмата още повече ще боли. Ми то вече ме е страх като дойде време за хранане...

# 335
Вчера на 30.10 родих нашият син Максим Heart 3570гр, 51см. Естествено раждане, без упойка, че не остана време за нея Grinning имам епизиотомия и 3 шева. Бебчо е добре и е при мен по цял ден, само нощем го взимат. Общо взето за 3-4ч мина всичко.
Още нямам кърма, но той суче и много боли. Към вече родилите мами - как се справяте с тази болка, бъркам ли нещо? Тук като ги питам ми казват, еми така е, като дойде кърмата още повече ще боли. Ми то вече ме е страх като дойде време за хранане...
Да не те отчайвам,но си боли в началото.Каналите,зърната се разработват.Мога да ти помогна със съвет за крем за зърна,който при мен мноооого помогна,но пак си имаше болка.Крема е Ланолин на Лансинох.Успех и не се отказвай Simple Smile

# 336
Да не те отчайвам,но си боли в началото.Каналите,зърната се разработват.Мога да ти помогна със съвет за крем за зърна,който при мен мноооого помогна,но пак си имаше болка.Крема е Ланолин на Лансинох.Успех и не се отказвай Simple Smile
Благодаря, ако е само в началото, ще стисна зъби. Инаме лансиноха си е с мен в болницата Simple Smile

# 337
Пробвай да мажеш зърната преди и след кърмене с малко кърма. На мен това по ми помогна отколкото крема, една от акушерките даваше такъв съвет при нас. Каза, че едно време като е нямало кремове така са правели.  Само първите няколко пъти ме е боляло.

# 338
  • София
Честито момченце Cats7, да ти е живо, здраво и благословено 😊
Бързо възстановяване желая Simple Smile
Ако имаш възможност, моля те дай малко повече инфо за това как мина всичко.
В коя болница? С колко сантиметра те приеха? Първо раждане ли е ? И т.н

# 339
Не се предполага да боли много. Мъничко - може би. Но не и до степен да се ужасяваш от следващото хранене.
Най-вероятно не засуква съвсем добре. Това може да доведе и до разранени зърна.
Засукването трябва да е с широко отворена уста, насочваш зърното към носа на бебето и то трябва да засуче зърно и част от ареолата, леко асиметрично (отдолу - откъм брадичката повече). Ако не стане от първия път, с кутре разваляш вакуума и пробваш пак. За да не е изнервено бебето, пробваш преди да се разплаче (при първи признаци на глад още).
https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/amp/
https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/signali-za-glad-kolko-chest … -demireva-n-27669 -> искаш да почнеш храненето преди бебето да се разплаче.
Има безплатни консултанти по кърмене в напк. Ако в болницата най-добрия съвет, който ти дават е "така ще е", може да им звъннеш. Иначе пробвай и с друга акушерка или с аг-то. Все някой ще може да даде по-адекватен съвет.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 08:50 от vesibu

# 340
Cats, честито бебче! Погледни тук, има много обяснения за кърменето, проблемите и как се решават: http://www.podkrepazakarmene.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf% … 82%d0%b5-136.html

# 341
Cats, честито бебче и на теб Heart Eyes

# 342
  • Наблизо
Cats,честито бебче! Simple Smile

Как сте момичета,дето чакаме?

# 343
Честити бебета! 😊
Аз има да си чакааамм до 30 нември😀

# 344
Болката е от неправилното захапване на бебето най-вероятно. Първите няколко дни докато свикне гърдата може да има лека болка, но не и силна.
Изгледай клипчета в нета и звънни на консултант по кърмене. В същото време мажи с крем Лансинох за облекчение.

Общи условия

Активация на акаунт