НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 877
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Наблизо
Да знаете,най-добре след утре да раждаме ,че имало някакви Тао квадрати и кофти астрологически.Да видим Simple Smile
И аз съм така,Лейди.А се реша да изляза и се разкачам.Ама хапвам прилично и искам да не дебелея повече!

# 496
Един познат, който се интересува от такива неща (не му личи иначе), каза или 7ми, или по-добре да стискам до 16ти. Трябваше да го питам нумерологично кога е добре да се оправя съдомиялна. Днес дойде майстора, работеше си, и сега пак не мога да я пусна.

# 497
vesibu, а човекът обясни ли защо 7ми или 16ти?

Иначе пълнолунието този месец е на 12ти, чувала съм, че доста бебета дърпа Grinning

Аз съм си все така бременна без никакви симптоми за раждане. Скоро влизам в 40та.

# 498
Аз имам ужасно оттичане на краката, глезените ми са двойни, а вече не е топло като преди..

# 499
Усещам, че това е затишие пред буря Smile

Вилислава, аз бих си следила кръвното 2-3 пъти на ден и бих пуснала една урина, за да се види дали има белтък.

# 500
  • Наблизо
Да,Вили,подкрепям Дарк.Може да имаш преекламсия-по-добре провери.
Дарк,сигурно.Като гледам тези дето си пишем редновно,сме за тази и другата седмица Grinning Време ни е.Аз и го усещам вече-Бракстън хикс са ми вече почти цял ден..

# 501
Аз имам ужасно оттичане на краката, глезените ми са двойни, а вече не е топло като преди..
Извинявам се, че се намесвам в темата Ви, аз съм от декемврийските с термин 01.12., така, че следя и вашата тема. Отичането е нормално, ако на другата сутрин или след почивка отоците спадат. Ако не може да е симптом на прееклампсия. Аз бях с прееклампсия с предната бременност. Не е толкова страшна, ако се хване навреме и се следи, просто ако станат не добре нещата ще извадят бебчо по-рано, но не е и за пренебрегване, защото последиците може да не са никак добри, не искам да те плаша, а просто да обърнеш внимание.Следи си кръвното - 140/90 вече не е добре, но и малко по-малко да е, ако имаш повишение е добре АГ-то ти да знае и да се вземат мерки. Другия симптом е наличие на белтък в урината. Имаше и нещо от кръвните изследвания за проследяване мисля, че пак белтък и албумин се следяха, но там вече нямам спомен. И последното, което се сещам е кръвотока към бебчето, който се влошава при прееклампсия. Пак казвам не искам да те плаша излишно, просто си обърни внимание, защото аз започнах така с предната бременност и в началото не си обърнах внимание, добре че се следях при втори АГ на частно, той разбра и благодарение на него изхода беше положителен.

# 502
Не е уточнявал, но и аз нямам ентусиазъм да разпитвам. И без това няма начин да избера датата, каквото се случи - такова.

# 503
Миналата седмица проверявах урината и всичко е окей, кръвното не мога да го меря вкъщи понеже нямам уреда, но последно като ми го мериха беше 130/70 и от началото си ми е така, по принцип дори съм с ниско кръвно, та и аз не знам. Много отдавна съм така, но мислех, че като захладнее ще се пооправят нещата..

# 504
Кръвното е най-важният индикатор за преекламсия. Ако то е наред, значи няма преекламсия. Отоците са нормални. На мен глезените ми бяха ужасно подути дори и ден-два след раждането. Сега за два дни спаднаха, а и съм 2.5 кг надолу само за два дни - задържани течности. Кантарът ми е точен, от тези които повечето лекари тук ползват та нямам съмнение, че е така.

# 505
Отоците са нормално нещо в края на бременността и сами по себе си не са индикатор за прееклампсия. Аз имам белтък в урината от 3-ти месец, но 3-ма лекари досега са ми казвали, че е нормално за бременни да е малко над нормата. Белтъкът в урината може да е поради много причини - проблем с бъбреци и сърце например.
От няколко седмици започнах да вдигам и леко кръвно, но отново никой не споменава, че имам прееклампсия, защото по тази логика едно 80% от бременните щяха да са с такава в 8-ми и 9-ти месец.
Мисълта ми е да не плашите дамата толкова лесно Simple Smile

# 506
За собствено успокоение ще отида до денонощтната аптека до вкъщи да ми го измерят

# 507
  • Наблизо
Най-добре Вили! Дано всичко е наред и са си само обикновени оттоци.

# 508
Ходих, измериха го 130/80 и се успокоих малко, въпреки че е малко по-високо от миналия път

# 509
И аз вдигам към 130/80 като походя малко повече.. АГ каза да почивам и по - малко сол.

Да ви се похваля количката дойде и много ми харесва, още обаче не сме я разучили напълно. 😀 добре че беше мъжа ми да я сглобим малко по - бързо, но не можах да я разгледам много качествено обаче 😀

Общи условия

Активация на акаунт