Сестра ми не желае да има контакт с нас

• 8 476
  • 190
  •   1
Отговори
# 75
Понякога жертвите не могат да признават нищо, защото се намират под принуда или са насилвани. Затова, ако наистина има проблем с насилие или е под влияние на организация, група или 1 човек, тя директно няма да признае. Трябва да се включи някой да я наблюдава или да потърси семейството съвет от организация за насилие над жени или за трафик на хора. Те могат да посъветват как да се процедира.

Но, дори и да не иска да има наистина нищо общо със семейството си, подобна изолация в чужбина е странна. С никакви други българи ли не контактува там, тук, за да ги попитате?

# 76
Dodo, няма ли как по заобиколен начин да и се хванат спатии те чрез соц. Мрежи, може би се Срамува от живота който води

# 77
Преди коментирах малко завоалирано, сега да си кажа " ачик ачик".
Никаква жертва не е за мен. Оттървала се е от контрола, гледа си живота, дреме й на шапката. Пък вие от девет кладенеца носете вода и се чудете- роднините. Ами, ето- и тема си пуснала- ама как,ама що.
И секти намесихте, още малко терористка ще я изкарате.

# 78
  • София
Dodo, няма ли как по заобиколен начин да и се хванат спатии те чрез соц. Мрежи, може би се Срамува от живота който води
не използва социални мрежи
Преди коментирах малко завоалирано, сега да си кажа " ачик ачик".
Никаква жертва не е за мен. Оттървала се е от контрола, гледа си живота, дреме й на шапката. Пък вие от девет кладенеца носете вода и се чудете- роднините. Ами, ето- и тема си пуснала- ама как,ама що.
И секти намесихте, още малко терористка ще я изкарате.

И това не го изключвам, като вариант. Но се чудя защо трябва да го прави така мъчително. Поне да драсне един ред, че е добре, за да не си мислим най-лошото.

# 79
Явно не иска контакт с вас.
Пълнолетна е, нищо не може да направите.
Липсата на новини са добри новини- нали така беше.
Съжалявам за ситуацията и ти съчувствам, но...
 Hug

# 80
Едва ли в наши дни, за някой може да е изненадващо, че забъркаш ли се с лоша компания от араби в УК, може да свършиш всякак.
За мен това е много притеснително. При всички положения, това момиче има някакви емоционални проблеми, дали е толкова зле, че да не знае какво прави, не знам, но със сигурност нещо трябва да ти има за да зарежеш и майка и сестра и всичко заради.. кой знае за какво...

# 81
Дааа бе нямали пари. Имали да я изпратят в чужбина, но нямат да идат да я видят. Самолетните билети не са непосилни. На нискотарифни компании може да се намерят билети на смешни цени. Ако майката и бащата нямат, то и сестрата да задели. Евтини хотели под път и над път. За три дена да идат само да я видят жива ли е. Собственото им дете. Не го знаят 10 месеца къде е и жива ли е и не могат да съберат 500 лева за да идат да я видят. Да не говорим колко много групи има на българи в Англия. Не е поискала, не е потърсила помощ. Като добавим и идеята просто да звънне от чужд телефон, за да види ще вдигне ли тази жена или не. Ама и този вариант не е пробван, защото видя ли тя нямало да вдигне. Ако наистина страдаш за сестра си или за детето си, не стоиш 10 месеца просто ей така. Сори ама който иска има начини. Българите в чужбина колкото и да са много, толкова са и малко. Като едно малко село. Познават се един друг. Все някой я знае. Авторката дори твърди, че знае къде работи и познава приятелките и. Толкова не можa да се свърже с някоя. Абе хора това не е някоя непосилна сума. На заем чoвек ще вземe и пак ще иде да види живо ли е детето му. Твърдиш, че и една година преди да завърши е живяла сама. Явно и тогава са имали възможност вашите да я издържат. Или ако тя сама се е спасявала, то тезата ти че тя е глезеното дете издиша напълно.

# 82
  • Варна
Не обичам крайните мнения, но тук обсъждаме хипотези. При манипулиране, първата стъпка е отчуждаване от близките. Тя е сама, в чужда държава. Проявата на помощ (финансова, работа, любезност) лесно може да се използва за фалшиво приятелство, с вредни цели. Случаите, в които прекратяват връзка, с бегли комуникации са свързани с проституция. Наскоро обсъждахме с леля на подобно момиче. Контролирана комуникация по скайп. Никой не знае точния адрес и месторабота. Показала снимки от сватба, без да покани близките си (оправдавайки се с цени на билети).Истината излезе,  омъжена за сводник-украинец. От скромната  студентка няма и помен. Сега е високомерна, татуирана цинична персона. Прибрала се за оформяне на документи и рекетирала баба си за прехвърляне на апартамент. Друга е била експлоатирана от хазяи -индийци. Заради неизплатен наем е работила без заплащане и изнасилвана . За да страни от роднини има намеса на мъжко влияние. Може и само да е влюбена и да е щастлива с него. Сама жена в чужбина е рисково начинание. Предполагам, че тя комуникира с др.българи, емигранти. Чрез тях трябва да се информирате.

# 83
Аз едно време в Германия забегнах да работя, само трима човека знаеха за отиването- бнд, свеки и приятелка. Родителите ми не бяха от тях, малкия беше на 3. От опекунство, където и да отидеш, няма спасение. Звънях на майка когато аз реша. Остана и да хване самолет и да идва да ме търси.
Прецених на кого да дам адреса на който съм там.
Че едва ли е толкова глупава и сестрата, да не се е застраховала.

# 84
Ама си звъняла и това е съществената разлика.

# 85
Ама си звъняла и това е съществената разлика.
Да, права си. Peace

# 86
Нищичко не знаят за нея , но че работи с араби знаят ... брех! И колко са опасни и колко е вредно за нея също знаят.

# 87
Ето ви моята теза. За да иска това момиче още в 11-ти клас да се отдели, то това не  е случайно. Авторката каза че сестрата винаги е била отличничка и тиха, за разлика от нея. У авторката се усеща сериозна доза злоба и завист. Дори имам усещането, че и се иска сестра и да се е провалила. Нищо чудно и такива да дрънка на родителите си. Сега и се е паднало да насоли отличничката и да изпъкне тя като добрата пред техните. Според мен тази жена си гледа жвота в чужбина и изобщо не и се занимава със завистливата авторка. Познавам човек, който направи същото. То не бяха коментари ама сега защо си купила кола, защо си купила телевизор. Леле колко пари си дала. Постоянни подпитвания и злобни коментари. жената не издържа тегли им една майна на всичките и в момента живее щастлива с децата си и съпруга си без да дължи на никого обяснения и без да се чувства виновна че е имала възможност да си купи това или онова.

# 88
  • София
Дааа бе нямали пари. Имали да я изпратят в чужбина, но нямат да идат да я видят. Самолетните билети не са непосилни. На нискотарифни компании може да се намерят билети на смешни цени. Ако майката и бащата нямат, то и сестрата да задели. Евтини хотели под път и над път. За три дена да идат само да я видят жива ли е. Собственото им дете. Не го знаят 10 месеца къде е и жива ли е и не могат да съберат 500 лева за да идат да я видят. Да не говорим колко много групи има на българи в Англия. Не е поискала, не е потърсила помощ. Като добавим и идеята просто да звънне от чужд телефон, за да види ще вдигне ли тази жена или не. Ама и този вариант не е пробван, защото видя ли тя нямало да вдигне. Ако наистина страдаш за сестра си или за детето си, не стоиш 10 месеца просто ей така. Сори ама който иска има начини. Българите в чужбина колкото и да са много, толкова са и малко. Като едно малко село. Познават се един друг. Все някой я знае. Авторката дори твърди, че знае къде работи и познава приятелките и. Толкова не можa да се свърже с някоя. Абе хора това не е някоя непосилна сума. На заем чoвек ще вземe и пак ще иде да види живо ли е детето му. Твърдиш, че и една година преди да завърши е живяла сама. Явно и тогава са имали възможност вашите да я издържат. Или ако тя сама се е спасявала, то тезата ти че тя е глезеното дете издиша напълно.
И какво да отидем и да я следим ли? Тя не ни желае там. Ясно и точно е казано. Авторката, тоест аз, съм сестра й. А приятелките й са й от училище и не са с нея.  За това за тях пиша в минало време. На непознати телефони не вдига, защото може би е опитвано многократно и вече е ясно, че няма да стане. Знам, че работи при някакви араби, нищо повече. Връзки с българи съм намерила до толкова, доколкото да ми кажат, че е жива и че наистина живее и работи в града. Какво друго да науча от тях? И то не мога поястоянно да притеснявам хората...
Не знам защо толкова се коментират финанси....  и с пари и без, не виждам полза

# 89
И какво да отидем и да я следим ли? Тя не ни желае там. Ясно и точно е казано. Авторката, тоест аз, съм сестра й. А приятелките й са й от училище и не са с нея.  За това за тях пиша в минало време. На непознати телефони не вдига, защото може би е опитвано многократно и вече е ясно, че няма да стане. Знам, че работи при някакви араби, нищо повече. Връзки с българи съм намерила до толкова, доколкото да ми кажат, че е жива и че наистина живее и работи в града. Какво друго да науча от тях? И то не мога поястоянно да притеснявам хората...
Не знам защо толкова се коментират финанси....  и с пари и без, не виждам полза

и за какво е темата

Общи условия

Активация на акаунт