Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 455
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Тромбофилията може да има отношение към проблеми в кръвотока и изобставане.

При хромозомни грешки или няма имплантация, или има ранни аборти. Или се вижда след това при БХС и ФМ.

Хромозомни грешки в ембриона могат да се получат и при естествено забременяване, и при инвитро. Правилният кариотип на родителите не е гаранция за липса на хромозомни грешки. ИКСИ също. За да си сигурна, че няма проблеми с хромозомите, се прави предимплантационна диагностика (ПИД), което е скъпо удоволствие и не се прави във всички клиники.

# 451
Тромбофилията може да има отношение към проблеми в кръвотока и изобставане.

При хромозомни грешки или няма имплантация, или има ранни аборти. Или се вижда след това при БХС и ФМ.

Хромозомни грешки в ембриона могат да се получат и при естествено забременяване, и при инвитро. Правилният кариотип на родителите не е гаранция за липса на хромозомни грешки. ИКСИ също. За да си сигурна, че няма проблеми с хромозомите, се прави предимплантационна диагностика (ПИД), което е скъпо удоволствие и не се прави във всички клиники.

Благодаря за отговора Дели! Насочила съм се към клиника където правят диагностика (сега проверих).  Бих дала всичките пари на света да не се повтаря това ужасно нещо което ни се случи, но уви и така няма гаранция.

# 452
JessitoBG, щом си загубила плода, заради  лош кръвоток, по-скоро се фокусирайте върху тромбофилията и върху правилното и стриктно терапевтиране и проследяване на следваща бременност. ПИД е ужасно скъпа процедура и ако няма някакви наистина основателни причини да се прави.... Изследвахте ли плода (абортивния материал) при тази загуба?

# 453
Здравейте,
Някой да е имал аборт в 7-8 седмица и да се е изчистил сам без кюретаж?

# 454
Здравейте,
Съжалям за случилото ти се..Не губи надежда
Юли месец моя аборт беше в 8мата седмица,но се наложи кюртаж

# 455
Здравейте,
Само ли е тръгнало да пада или след преглед разбрахте,че не са добре нещата?

# 456
Здравейте,
Да, аз миналия месец. Sad

# 457
Здрсвейте, момичета! Не съм писала в темата може би от 2 години. В. Края. На 2016 изгубих първото си и много чакано дете. Лятото бяхме подали документи за фонда, а след месец разбрах, че съм забременяла естествено. Уж всичко вървеше добре до 12 седмица. Започна леко кървене, изоставане в растежа. През цялото време следящата лекарка ме уверяваше, че всичко е наред, дори ми казваше с насмешка, че само си търся проблеми. В началото на 16 седмица отново прокървих и при прегледа вече нямаше сърдечна дейност. На следващия ден ми казаха, че ще направим абразио. Вярвате или не докторката, която установи че бебето е починало ми се разсърди, че искам второ мнение и ми вдигна скандал. Радвам се, че отстоях себе си, защото другата докторка ме посъветва да направя генетично изследване. Оказа се, че бебето е с полиплоидия и е нямало как да оцелее.
След това започнах да ходя по различни лекари и да търся отговор защо се е случило така. Открих и тази тема и подкрепата на момичетата тук.запопнах да правя изследванията от списъка, въпреки че лекарите ме убеждаваха, че след само един аборт не са необходими. Доверих се на момичетата в групата и ги направих. Не излезе никакъв проблем, а аз все не забременявах. Надявах, че отново може да ми се случи същото щастие, но не. В началото на 2018 г. направих първото си инвитро. Опита беше неуспешен. Смених клиниката. Във втората срещнах страхотни хора и лекари. Направихме втора процедура, но отново нямах успех. В началото на тази година направихме замразен трансфер на последното останало ембрионче. След 10 дена разбрах, че съм бременна. Последва една не лека бременност,но всички трудности, неволи и болки си заслужаваха. От два месеца съм майка на пракрасна дъщеря.
Искам да благодаря на всички, които поддържат темата и продължават да помагат на отчаяни жени като мен. Вие ми дадохте сили да продължа напред!
На новите момичета искам да кажа да не се предават, да се борят да получат отговори, да не допускат някой да им казва така е трябвало да стане. Не чакайте да ви се случи отново.
Пожелавам на всички една прекрасна и лека бременност, здрави и щастливи деца!

# 458
Честито! Ужасяващо е всичко, през което сте преминали, но наградата за борбеността и надеждата ви е повече от прекрасна❤️ Пожелавам ви един безгрижен живот изпълнен с детски смях❤️❤️❤️

# 459
Здравейте,
Само ли е тръгнало да пада или след преглед разбрахте,че не са добре нещата?

Още от начало не се видя нищо, после след като чгх стана 8000 се "видя" като сакче но после пак изчезна. И сега каза доктора да спирам лекарствата и да чакам да се изчистя сама.Каза че няма смисъл от кюретаж защото няма плод който да се развива някъде. Другата възможност е да е извънматочна на с чгх 10000 и без болка и кървене не иска да ми прави лапароскопия. И така ще чакам да видя дали ще почна да кървя- аз съм след инвитро и пия огромни дози прогестерон и затова каза,че може все още да не съм прокървила.

# 460
  • София
Десуни, честита щерка!
Да сте здрави и много щастливи заедно Heart

coolyto, съжалявам.
До 5-6 (макс 10) дни след спиране на прогестерона би трябвало да ти дойде цикъл.
Ако не дойде, премери отново ЧХГ, трябва да пада.

# 461
Здрсвейте, момичета! Не съм писала в темата може би от 2 години. В. Края. На 2016 изгубих първото си и много чакано дете. Лятото бяхме подали документи за фонда, а след месец разбрах, че съм забременяла естествено. Уж всичко вървеше добре до 12 седмица. Започна леко кървене, изоставане в растежа. През цялото време следящата лекарка ме уверяваше, че всичко е наред, дори ми казваше с насмешка, че само си търся проблеми. В началото на 16 седмица отново прокървих и при прегледа вече нямаше сърдечна дейност. На следващия ден ми казаха, че ще направим абразио. Вярвате или не докторката, която установи че бебето е починало ми се разсърди, че искам второ мнение и ми вдигна скандал. Радвам се, че отстоях себе си, защото другата докторка ме посъветва да направя генетично изследване. Оказа се, че бебето е с полиплоидия и е нямало как да оцелее.
След това започнах да ходя по различни лекари и да търся отговор защо се е случило така. Открих и тази тема и подкрепата на момичетата тук.запопнах да правя изследванията от списъка, въпреки че лекарите ме убеждаваха, че след само един аборт не са необходими. Доверих се на момичетата в групата и ги направих. Не излезе никакъв проблем, а аз все не забременявах. Надявах, че отново може да ми се случи същото щастие, но не. В началото на 2018 г. направих първото си инвитро. Опита беше неуспешен. Смених клиниката. Във втората срещнах страхотни хора и лекари. Направихме втора процедура, но отново нямах успех. В началото на тази година направихме замразен трансфер на последното останало ембрионче. След 10 дена разбрах, че съм бременна. Последва една не лека бременност,но всички трудности, неволи и болки си заслужаваха. От два месеца съм майка на пракрасна дъщеря.
Искам да благодаря на всички, които поддържат темата и продължават да помагат на отчаяни жени като мен. Вие ми дадохте сили да продължа напред!
На новите момичета искам да кажа да не се предават, да се борят да получат отговори, да не допускат някой да им казва така е трябвало да стане. Не чакайте да ви се случи отново.
Пожелавам на всички една прекрасна и лека бременност, здрави и щастливи деца!

Може ли да ми кажеш какви изследвания е желателно да се направят след аборт.

# 462
Desuni, постове като твоя, даряват много надежда, тук, в темата. Бъдете благословени цялото семейство. Благодаря ти от сърце за споделеното, наистина ми бе нужно да го прочета. 💜

# 463
  • гр.София
Десуни честита принцеса! Вие го заслужавате и ето, че щастието дойде!

# 464
  • София
coolyto,
На първа страница на темата има списък. Разгледай го.
Повечето изследвания имат отношение при по-късна бременност. При теб вероятно самото ембрионче не е било ок. Съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт