Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 442
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
При проблем в кариорипа си мисля, че варианта е донорски материал.
Примерно при проблем в микроделециите се препоръчва да се изследват ембрионите, защото ако са от мъжки пол се предава безплодието от бащата към сина.
Така, че не е съвсем безмислено и вече има решения за някой проблеми. Надявам се в скоро време да има и лечение за някой от тях!
Нормален кариотип обаче не гарантира успешна бременност на 100 %

Извинявай за намесата, но да питам при кариотип при един от двамата родители преди да се предприеме донорска Я няма ли възможност да се предотварят нешата и да има успех с ПИД. Ние в момента чакаме резултатите си за кариотип, след дете с Даун и просто се чудех какви са вариантите ако излезе нещо при единия от нас.

# 511
Може да се прави ПИД при проблем в кариотипа. В зависимост колко е съществен проблема шансовете за здрав плод са по-големи и по-малки и затова трябва консултация. Кариотипът няма връзка със синдрома на Даун.

# 512
Здравейте, имам голяма нужда от съвет за моя голям, малък проблем. Та искам да ви попитам ако някой знае или му се е случвало да сподели с мен. Имам 2 деца от предишен брак и един аборт и сега със със вторият ми мъж правим опити за бебе,НО, уви 7 месеца няма резултат. Имам адски болки преди да ми дойде цикъла и само това моля ако някой знае нещо да помогне, мъжът ми един път ми каза че може в мен да е проблема с тоя аборт 😭😭😭😭

# 513
  • София
Мирела, проблемът може да е всякакъв.
Отиди на гинеколог като за начало, по тези симптоми не може да се гадае.

# 514
Здравейте, имам голяма нужда от съвет за моя голям, малък проблем. Та искам да ви попитам ако някой знае или му се е случвало да сподели с мен. Имам 2 деца от предишен брак и един аборт и сега със със вторият ми мъж правим опити за бебе,НО, уви 7 месеца няма резултат. Имам адски болки преди да ми дойде цикъла и само това моля ако някой знае нещо да помогне, мъжът ми един път ми каза че може в мен да е проблема с тоя аборт 😭😭😭😭
А той как реши, че в теб е проблемът? Съжалявам, но кръвта ми кипва, когато мъжете се мислят за големите мачовци и видиш ли, при тях няма как да има проблем. Според мен трябва и двамата да направите поне основни изследвания. Все отнякъде трябва да тръгнете.

# 515
Прецени го просто така, защото съм правила оборт и едва ли не може да са ми направили нещо

# 516
  • София
Няма как да гадаем нито при кого е проблемът, нито какъв е.
Ако след кюртажа има сраствания, за това трябва да се направят изследвания. Но може да има стотици други проблеми, при които да не се случва забременяване - и при теб, и при него. Във всички случаи трябва да се правят изследвания - и на двамата, и да се решават проблеми. С обвинения доникъде няма да стигнете заедно.

# 517
Здравейте на всички. Имам едно момиченце на 2г родено след инсеминация, преди месец видях отново двете чертички, този път съвсем спонтанно и нормално. Живея в Германия и тук за първи преглед отидох вчера, за съжаление диагнозата е мисед аборт в 8+6 г.с като ми каза, че плода отговаря на 7 гс и няма сърдечен ритъм. Веднага ме насочи за кюретаж, който е в четвъртък, но днес имам кървене като при цикъл с алена червена кръв, това нормално ли е? Утре мога да отида на лекар, малко се притеснявам, за първи път ми се случва. Извинете че стана дълго, но исках да разкажа, като говоря ми олеква, че иначе ми е буца в гърлото...

# 518
  • София
Yanmish, съжалявам ...
Най-вероятно правиш спонтанен аборт. Ако ембрионът е спрял развитие, нормално е организмът да се чисти.
Ако отидеш утре на преглед, докторът ти ще може да каже как да действаш нататък. Ако се изчистиш сама може да не се наложи кюретаж. Стискам палци който и вариант да се случи, да мине леко и да се възстановиш бързо.

# 519
Благодаря, delisardeli. И аз се надявам ако мога да се изчистя сама и нещата да се случат по най добрия начин.  Дали да не отида до спешното, ситуацията дали го налага или може да се изчака до утре? Има ли нещо което може да се направи повече от това да чакам?

# 520
  • София
Не мисля че има смисъл да ходиш сега. По-добре да ти направят планов кюретаж, ако е необходимо.
Приготви се психически за болки и кървене. В 8гс плацентата е започнала да се образува, но не е завършена, би трябвало да е нещо като по-обилен цикъл.

Ако прочетеш темата назад ще намериш момичетата като са писали за спонтанен или медикаментозен аборт.
Късничко е и не знам дали някои от тях ще се появи нощес да ти даде кураж.

# 521
Yanmish, съжалявам за случилото се.
Кървенето е нормално и очаквано при мисед аборт, организмът се опитва да се изчисти.

# 522
Аз съм правила медикаментозен аборт и кървенето беше доста силно с алено червена кръв. При мен имаше много силни болки, но съм чела тук момичета, които не ги е боляло повече от нормален цикъл.
Съжалявам, че ти се случва, не си сама!

# 523
Здравейте, отново. Днес сутринта имах много болки и кървенето се засили, отидох в болницата, но ми се наложи да чакам 6 часа, докато ме приемат Confused, междувременно изхвърлих всичко в тоалетната. След прегледа се установи, че съм се изчистила, останала е малко кръв, но ще изчакаме и няма да правим кюретаж на този етап. Благодаря Ви за подкрепата 🙂

# 524
  • София
6 часа е ужасно много в това състояние, съжалявам...
Важното е че си се изчистила сама.
Отиди на контролен преглед след следващия цикъл - ако може някъде с доплер да те погледнат за всеки случай.
На първа страница на темата има списък с изследвания, разгледай го ако искаш да изследваш нещо преди следващо забременяване.
Горе главата и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт