Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 443
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Вчера ми дойде, 26 дни след аборта. Засега е по-оскъден от обикновено.

# 496
Здравейте,

Днес е 5 ден след спирането на хапчетата прогестерон тъй като чгхто почна да пада в 8 г.с и плод не се виждаше никъде в матката и доктора каза ,че трябва да почна да се чистя сама.Все още нямам нито зацапване нито цикъл.Дали е нормално?
При мен се получи подобно нещо, но в ранна седмица и без прием на прогестерон. Нещата бяха приключили още в края на 4тс седмица, кървене се появи чак в средата на 6та.
Кървенето беше ли много силно след това и кога подновихте опитите?

# 497
Здравейте,

Днес е 5 ден след спирането на хапчетата прогестерон тъй като чгхто почна да пада в 8 г.с и плод не се виждаше никъде в матката и доктора каза ,че трябва да почна да се чистя сама.Все още нямам нито зацапване нито цикъл.Дали е нормално?
При мен се получи подобно нещо, но в ранна седмица и без прием на прогестерон. Нещата бяха приключили още в края на 4тс седмица, кървене се появи чак в средата на 6та.
Кървенето беше ли много силно след това и кога подновихте опитите?

Беше си като нормален цикъл, може би малко по-болезнен първия ден. Аз очаквах да е доста зле, защото имам и една биохимична, при която беше доста болезнено и обилно първите 2 дни. Казаха да не чакаме, защото е било рано и се е изчистило само. След биохимичната също не чакахме и забременях успешно на втория месец. Успех ☺️

# 498
Добро утро момичета, сега и аз имам въпрос относно цикъла първия не го броя беше странен оскъден и дълъг от втория нещата се нормализираха на 28ден идва но първите 2 дни е много обилен досега не е бил толкова, как беше при вас това дали е повод за притеснение. Не спирам да си мисля дали след кюретажа ще мога пак да забременея

# 499
  • Sofia
Добро утро момичета, сега и аз имам въпрос относно цикъла първия не го броя беше странен оскъден и дълъг от втория нещата се нормализираха на 28ден идва но първите 2 дни е много обилен досега не е бил толкова, как беше при вас това дали е повод за притеснение. Не спирам да си мисля дали след кюретажа ще мога пак да забременея
Имаш ли раждане досега?
Питам, защото при мен, след всяко раждане и леко по-обилен, като понякога втори-трети ден е страшно.

# 500
Имаш ли раждане досега?
Питам, защото при мен, след всяко раждане и леко по-обилен, като понякога втори-трети ден е страшно.
имам момче на 7години и една загуба в късна седмица

# 501

Моят първи цикъл след аборта приключи вече. Дойде на 32ри ден и беше нормален според мен. Не беше особено обилен и нямах кой знае какви болки. Надявам се да е нормално и така да продължи.

# 502
Ооххх момичета Алелуя! 😁 И на мен ми дойде най-после, вчера на 43тия ден след кюретажа... та и аз толкова не съм се радвала на цикъла си никога! 😁 Доста по-обилно е от обичайното, но не е нещо притеснително, другата седмица съм на преглед дано всичко е наред и плана ми е януари да пуснем кариотип и на двамата, а февруари пускам всички други обичайни изследвания преди забременяване и ако резултатите са добри и имаме зелена светлина от март започваме пак бебеправенето 🥳 Боже... минали са само 43 дни от аборта, а чувствата са толкова различни! Подкрепата и надеждата от другите хора (в случая от вас) и хубавите ви новини и резултати за последните две седмици толкова ме надъхаха и от шок, депресия и страх сегааа съм пълна с ентусиазъм и нямам търпение да забременея отново..., а само до преди две седмици ужасно ме беше страх от това! За всички се моля този ужас повече никога да не ни се случи и да си имаме здрави бебета!!! 👏🏻 Ааа и като разберете веднага да се похвалите моля (много ще е полезно в тази тема)!!! 💕🥂

# 503
Момичета, не се заяждам, просто се чудя какъв е смисъла от кариотип, като там нищо не може да променим. Може една двойка да има много неуспехи, а да няма реален проблем, а друга да са уцелили шанс и да имат нормални бременности без дори да разберат, че има проблем 🤔

# 504
При проблем в кариорипа си мисля, че варианта е донорски материал.
Примерно при проблем в микроделециите се препоръчва да се изследват ембрионите, защото ако са от мъжки пол се предава безплодието от бащата към сина.
Така, че не е съвсем безмислено и вече има решения за някой проблеми. Надявам се в скоро време да има и лечение за някой от тях!
Нормален кариотип обаче не гарантира успешна бременност на 100 %

# 505
Да, голямо е чудо това бременността. По това, което съм чела, дори и при напълно здрави партньори и уцелена овулация, бременност настъпва едва в 1/5 от случаите. И дори и тогава, без наличие на реален проблем, е възможно бременността да е неуспешна. Иронията идва от факта, че навсякъде представят този процес едва ли не на шега и че хоп троп и става бебе. Не че не е възможно, аз лично познавам "случайно" забременели, ама май в повечето случаи се оказва по-трудно

# 506
sunny_bunny
Моята бременност беше с Даун + порок на сърцето на бебето и при консултация с проф. Кременски ни посъветва да направим този кариотип. И ти си права, но неговата идея за кариотипа е просто да сме по-спокойни при следваща бременност ако резултатите са добри, а ако не са да не рискуваме пак, а да обмисляме други варианти (които спомена Desuni например).  Имам му доверие и затова реших щом ме посъветва да го направя. 💐

# 507
Момичета днес бях на преглед след първата менструация след аборт. Доктора измери лигавица на матката 6.2мм. Не е ли много тънка? 11ти ден на цикъла се води, каза, че има доминантен фоликул и овулация до два дни, но тази лигавица ми се струва много тънка. Дали е нормално?

Благодаря.

# 508
  • София
Като ти се регулират хормоните след още месец два ще е по-дебела.

# 509
Момичета препоръчайте ми някой наистина добър гинеколог за Сигридов е ясно не се знае кога ще се вреда,ходя в св.Петка при доктор Ковачева но и тя е от Тина киркова и живот и здраве ако стане нещо не искам да отивам там.а ми се ще добър доктор който разбира от тромбофилия

Общи условия

Активация на акаунт