Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 447
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз обяснявам за всеки случай (с риск да стана досадна понякога) - да не се окаже че ти си мислиш едно, пък то се окаже че ще ти правят нещо друго =)

# 481
Момичета,  плазмите (мико и уреа)  пречат на забременяването или на износването?

# 482
Момичета имам въпроси.
Към края на първата менструация след аборта съм и се насочва към лекар, който да ме прегледа и да ми назначи изследвания. Можете ли да препоръчате някой лекар, който да е добър? Няма значение дали е частен или не. Само да не е никой от Мед. Центъра към Тина Киркова или от самата болница. Не искам да стъпвам там по никакъв повод повече.

Благодаря Ви❤️
и аз пострадах точно от там доктор Даскалов началник на мед.център безкрайно съм ужасена от този лекар един месец кървях и той ми казваше че било нормално че всичко е наред а накрая не ми се говори, в мед. Център света Петка има добри специалисти в момента ходя при др.Ковачева

# 483
  • София
Да. Ако проникнат нагоре от влагалището към матката, могат да направят вътрематочна инфекция. Поради инфекция може да се пукне околоплодния мехур.
https://newlifeclinic.bg/2018/05/18/%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0% … 0%B7%D0%BC%D0%B0/

Момичета,  плазмите (мико и уреа)  пречат на забременяването или на износването?

# 484
  • София
На мен ми казаха с опитите след 6 месеца, но аз мисля, ако ми се нормализира бързо цикъла, чувствам се добре физически и психически(мисля да сваля няколко кг първо) и успея да мина през хематолог, да си проверя витамините, тромбоцитите и щитовидната + имам зелена светлина от гинеколог, след февруари да започнем с опитите. ( значи след 3 цикъл). То така или иначе не се знае кога ще стане. Каката юни става на 4(толкова трябваше да им е разлика, ако всичко беше наред), живот и здраве, не искам да имат още по-голяма разлика и да не са си близки после децата....

# 485
  • Sofia
Изобщо към всички ми е въпросът: кюретажът сам по себе си променя ли нещо и забременяване след него по различен начин ли се случва от преди това?
И аз го мисля това.
Досега забременявах от раз. Сега след кюртажа се притеснявам дали пак ще е възможно. Все пак лигавицата е пипана.

По принцип твърдят, че след аборт се забременявало даже по-лесно, но според мен в това има известна доза ''градски легенди''.

# 486
Аз си пострадах точно от тези бактерии - уреаплазма парвум . Задължително трябва да се прави тест за хламидии, уреаплазми и микоплазми преди забременяване, защото могат да направят голяма беля,  при това в късен месец ( в моя случай - пети). Ако се открият по време на бременност могат да се лекуват, но антибиотиците са по-ограничени като избор, а и никога не се знае дали са хванати преди да стигнат до матката....

Да. Ако проникнат нагоре от влагалището към матката, могат да направят вътрематочна инфекция. Поради инфекция може да се пукне околоплодния мехур.
https://newlifeclinic.bg/2018/05/18/%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0% … 0%B7%D0%BC%D0%B0/

# 487
Моят аборт беше в 8г.с. края на август, дойде ми първа М след 25-26 дена и след нея подновихме опитите, от тогава са минали 2 М и освен закъснения друго няма Sad С първата бременност забременях от първият път, с втората от вторият месец (неуспешната).. Този месец ще пробвам с тестове за Ову, искам да видя имам ли нямам ли.. Пък януари съм на преглед, преди НГ ще съм си в България и искам да пусна тромбофилии, щитовидна жлеза и ПКК и после ще го мислим... Искренно се надявам скоро да се случат нещата и да имаме повод за радост, всички тук!! 🍀🍀🍀

# 488
Много се извинявам, за да не разводнявам темата, може ли някоя от Вас , която е правила цветна снимка да ми пише на лични, че имам няколко въпроса. Тук ми е най-комфортно да попитам, че все пак си се познаваме по някакъв начин. Благодаря Ви Simple Smile

# 489
Момичета имам въпрос. На прегледа след кюретажа АГ каза, че може да възобновим опитите след 3 цикъла. Е при мен минаха, макар и нередвони. Първият (не зачитам чистенето след аборта) на 36тия ден, вторият на 19тия ден и третият на 27мия ден. Предстои ми преглед следващия месец с протоколните изследвания микробиология и тн. Според вас можем ли да пробваме сега или да изчакам прегледа и резултатите. Нямам никакви оплаквания. Вие как постъпихте?

# 490
Момичета имам въпрос. На прегледа след кюретажа АГ каза, че може да възобновим опитите след 3 цикъла. Е при мен минаха, макар и нередвони. Първият (не зачитам чистенето след аборта) на 36тия ден, вторият на 19тия ден и третият на 27мия ден. Предстои ми преглед следващия месец с протоколните изследвания микробиология и тн. Според вас можем ли да пробваме сега или да изчакам прегледа и резултатите. Нямам никакви оплаквания. Вие как постъпихте?
аз лично бих изчакала изследванията и на мен ми е трети цикъл след аборта но при мен си е доста редовен,моя съвет е да си пуснете изследвания и да изчакате резултатите все пак по добре да сте спокойна

# 491
Здравейте,

Днес е 5 ден след спирането на хапчетата прогестерон тъй като чгхто почна да пада в 8 г.с и плод не се виждаше никъде в матката и доктора каза ,че трябва да почна да се чистя сама.Все още нямам нито зацапване нито цикъл.Дали е нормално?

# 492
  • София
Да 10 дни е нормално. Стискам палци

# 493
Тоя цикъл след аборта с такова нетърпение го чакам, както никога.

# 494
Здравейте,

Днес е 5 ден след спирането на хапчетата прогестерон тъй като чгхто почна да пада в 8 г.с и плод не се виждаше никъде в матката и доктора каза ,че трябва да почна да се чистя сама.Все още нямам нито зацапване нито цикъл.Дали е нормално?
При мен се получи подобно нещо, но в ранна седмица и без прием на прогестерон. Нещата бяха приключили още в края на 4тс седмица, кървене се появи чак в средата на 6та.

Общи условия

Активация на акаунт