Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 438
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
6 часа е ужасно много в това състояние, съжалявам...
Важното е че си се изчистила сама.
Отиди на контролен преглед след следващия цикъл - ако може някъде с доплер да те погледнат за всеки случай.
На първа страница на темата има списък с изследвания, разгледай го ако искаш да изследваш нещо преди следващо забременяване.
Горе главата и бързо възстановяване!

Дори не ми се коментират тези 6 часа, нямам думи просто, издържах да чакам, защото болките спряха в момента в който се изчистих, иначе бяха доста силни контракции. Викат ме след 7-10 дни отново за преглед. Благодаря ти, разгледах ги вече.

# 526
Съжлявам за всички новоприсъединили се, горе главата момичета, ще дойдат и по-добри дни. При мен напоследък настроението е ту оптимизъм, ту пълна дупка, сигурно и хормоните се отрзяват.
И на мен като доста от вас ми се иска да знам какво ще стане в бъдеще, но няма как.
Все пак, ака това ви е утеха шансовете за успех са много високи след един аборт, почти 85%, едва след 3 последователни падат под 50%. Усложненията от самата операция са много редки.
И накрая да си задам въпроса пък може и някой тук да даде съвет - прегледа след аборта мина преди седмица, няма усложнения от него, видя се растящ фоликул и че се образува лигавица, само че си имам и киста на левия яйчник (то си ме и наболяваше), лекаря измърмори, че може да прокърви,  но кистата не е притеснителна, почни винаги се маха сама. Та наистина вече 2 дни имам кръвотечения като лек цикъл, дали е от това, дали трябва да отида на преглед? Кървене след аборта имах само 2 дни и после още 2-3 дни зацапване, после 2 седмици нищо и сега това, може ли да е цикъл?

# 527
Здравейте,мили момичета!
Включих се в темата края на юни месец и благодарение на всички тук успях да се изправя и бързо се възстанових психически и за щастие и физически след загубата си.
Пиша ви,за да ви споделя,че в момента съм в средата на 4 месец,всичко за сега е наред ,надявам се и до финала дане така,който се пада юни 2020 г.
Спрях да визпетя,защото така по-лесно се откъснах от страховете си,когато отново видях двете чертички след три цикъла от кюретажа.
Надявам се много от вас да са отново бременни и да няма новопостъпили момичета или поне да бъдат много малко.
Желая ви от цялото си сърце вветоинорязници изпълнени с надежда и сбъдване на най-дълго вената женска мечта ,да станем майки.Не се предавайте,вярвайте,обипайте се ,пазете се и отново ще може да се усмихвате.Скорошно гушкане на сладки бебоци на всички ви! Никога няма да забравя колко полезна ми беше тази тема,но дано всички се преместите скоро в отчетни,там ви е мястото!
Силни прегръдки на всяка една! Heart 💓💓💓💓💓💓💓💓
Весели празници!

# 528
  • София
Росичка,
една седмица след като се е видял растящ фоликул няма как да е цикъл, или е прицапване от овулация, или от кистата.
Предвид колко малко време е минало след аборта, нормално е да имаш всякакви аномалии. Необходими са 2-3 месеца докато хормоните се зациклят нормално и лигавицата се възстанови. И узряването на фоликулите, и овулацията, и лигавицата, и редовността и обилността на кървенето зависят от хормоните.

Irina Jolie,
успешна бременност и всичко да е наред до финал!
Ще чакаме още добри новини след около половин година Simple Smile
Flowers Hibiscus

# 529
  • Sofia
В момента ми е първата М - 42 дни след кюртажа. Толкова обилен цикъл (даже с малки съсиреци) не съм имала от ученичка.
Почвам да се чудя дали не съм за лекар. Вече четвърти ден и течението си остава силно.

Не очаквах подобно развитие след кюртажа. Очаквах първите два-три цикъла да са по-скоро оскъдни, защото лигавицата още не е имала достатъчно време да се възстанови.

# 530
Brin de muguet, моят дойде на 51-вия ден и също беше обилен. Продължи 7 дни, като първите 5 си бяха обилни. Нищо ми нямаше. Но, ако имаш притеснения, отиди на лекар, просто, за да се успокоиш.

# 531
Brin de muguet, моят кюретаж беше на 14.11 и точно един месец след това на 14.12 тръгна цикъл, който продължава и до днес. Първите два дни бяха просто зацапване, като на втория вече си тръгна обилно и така няколко дни сменях от тези превръзки на Евърбел с най-многото капки, които са почти като тези за след раждане. Аз също си мислех, че ще е по-оскъден, но уви.
Интересното беше, че седмица преди това изпитах много странна болка, която продължи с часове в областта на яйчниците, чак при движение като ходене ме болеше и само в покой не я усещах.
Някой друг имал ли е подобно преживяване?
Мернах някъде из стара тема, някои момичета споделяха, че след абортите овулациите им станали доста болезнени и първоначално си помислих, че може би е това, но не знам на какво може да се дължи.. Бях на преглед във вторник и споделих на АГ, той каза, че не вижда гинекологичен проблем.

# 532
момичета, малко съм притеснена. 15-ти ден ми е от цикъла - около овулация, и почна да ми зацапва. Такова нещо преди А не ми се е случвало никога. Нормално ли е или да търся помощ от АГ? Миналия цикъл правихме биопсия на матката, може ли да е от това

# 533
На мен също почна да ми се случва след аборта пролетта, бях на преглед и не намери проблем, но пък преживях още един аборт след това Sad - моята логика е че е на хормонална основа, случвало ми се е при взимане на противозачатъчни и ми ги смениха.

# 534
  • София
При противозачатъчни може да прокървиш, ако са ти слаби, и аз имах такава случка миналия месец.

По време на овулация също можеш да прокървиш, може да е и много болезнена. Аз се бях притеснила, отидох на преглед, казаха ми че всичко е нормално. След 2-3 прицапващи овулации просто този ефект изчезна Simple Smile

# 535
В момента ми е първата М - 42 дни след кюртажа. Толкова обилен цикъл (даже с малки съсиреци) не съм имала от ученичка.
Почвам да се чудя дали не съм за лекар. Вече четвърти ден и течението си остава силно.

Не очаквах подобно развитие след кюртажа. Очаквах първите два-три цикъла да са по-скоро оскъдни, защото лигавицата още не е имала достатъчно време да се възстанови.

Членувам в разни фб групи за хора преживяли същото и там много често споменават за първите няколко цикъла че са обилни и със съсиреци. Не мога да кажа как е, защото още чакам моя.

# 536
Аз този месец за първи път имах зацапване, но теста за ову беше отрицателен, Цс пък беше точно белтъкообразна и лепкава без мирис, точно “като по учебник”.. Вече не знам какво се случва честно.. Sad

# 537
Аз се присетих нещо да питам. След аборта при първия преглед се видя останала малко кръв, която след тов а изхвърлих и на втория преглед вече нямаше кръв. Сега на този преглед след менструацията, лекаря каза, че имам съвсем малко кръв не изхвърлена, но със следващата менструация ще се изхвърли. Има ли някой идея нормално ли е това?

# 538
  • София
Ако е еднократно не е проблем, но ако редовно задържаш кръв... добре е да потърсиш второ мнение.

# 539
  • East Coast
Дотътрям се и аз тук, след темата за Августови бебета 2020..
Имах спонтатен А. миналия петък Sweat Започна със засилващи се болки всеки следващ ден, които вече към края се усещаха като контракции.
По изчисления на календара съм била края на 5г.с. След прегледа при ob/gyn той каза, че матката е уголемена поне за 8ма сед. Изчистам се сама, за сега. Hcg  падат...
Той препоръча да мине един цикъл и можело да пробваме пак. Това не е ли много рано? Знам, че за всеки е различно, но има ли от вас правили опити след само един цикъл?

Нямам търпение да започнем пак с опитите Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт