На море в Турция - тема 64

• 65 618
  • 758
  •   2
Отговори
# 180
  • Варна
Има си условия за анулиране, 40 евро е таксата до 7 дни преди почивката.
https://support.travelrepublic.ie/Before-I-Travel/BIT-Flights/12 … el-my-booking.htm

Условията винаги трябва да се четат внимателно, защото резервацията на практика е договор, с който се съгласяваш. Също така трябва да се увериш, че избраният хотел ще приеме тази цена за българи, като ги попиташ през профила си след резервацията, тези неща съм ги писал подробно на трета страница в тази тема има линк.

I want to cancel my accommodation only booking

it is possible that your hotel booking may be non-refundable - however, this will always be highlighted to you at the time of booking.

With the exception of this, the following charges apply to all accommodation cancellations;

Any accommodation cancelled more than 7 days before departure: €40 cancellation fee (or the value of the booking if lower)
Any accommodation cancelled 7 days or less before departure: 100% of the booking value

Аз го разбирам така - анулиране до 7 дена преди датата за настаняване (без значение дали е 2 месеца или 8 дена) таксата е  40 евро , а ако анулираш по-малко от 7 дена губиш цялата сума. Не знам прав ли съм.

# 181
Здравейте! Приключи и нашата почивка в SENSITIVE PREMIUM RESORT & SPA 5*Boğazkent / Belek от 13.10 – 22.10. Пътувахме със собствен транспорт по маршрута София – Истанбул втория мост над Босфора Фатих – Сакария – Кятахия – Афион – Бордур – Анталия  - Белек нощен преход за 17 часа. Магистрални такси +такса мост около 60ТЛ.  Най – труден е прехода Афион – крайната дестинация, защото слънцето започва да напича и умората от нощното шофиране си оказва влияние. Извод – след Афион минете през Бордур прехода е по-полегат докато през Испарта има много завой.
Пристигнахме в 10часа в хотела. Сложиха ни гривните и отидахме да закусим. Настаниха ни в 12 часа.
СТАЯ – нормална стандартна стая със спалня и единично легло/не разтегателен диван/. Имаше телевизор, климатик, сейф, мини бар,който се зареждаше всеки ден с кока-кола,фанта,сок, 1.5 вода и 2 броя газирана вода. Кърпите се сменаха всеки ден и се зареждаше козметика. За спалното бельо не мога да кажа официално на колко дни се сменя, защото ние бяхме с малко дете и почти всеки ден имахме инцидент /тече му кръв от носа, разля вода в леглото, прищипа си езика и др./ и ни го сменяха. Стаята ни гледаше към басейна. Според мен много лошо решение на архитекта – банята беше отделена от стаята с прозорец добре че имаше щора, която беше непрекъснато пусната.
В хотела имаше около 65% руснаци, 30%немци и 5% поляци,македонци, българи.
Според мен хотелът беше насочен гостите да не останат гладни.
От 7-10 часа имаше закуска. За мен беше еднообразна, но си имаше всичко. Нямаше фреш дори платен. Ресторантът беше много голям т.е. с много места както вътре така и отвън.
От 10-11 часа късна закуска.
От 12-14 часа отваряше снек бар №1 /аз така си го кръстих/, който предлагаше пици /според мен бяха ужасни/ и сандвичи.
От 12.30-14 часа обяд в основния ресторант. Не мога да дам мнение, защото ние се хранехме по-късно.
Сладкарница от 11-12.30часа и от 15-17часа – баклави, торти, пасти.
Сладолед 15-17часа насипен.
Снек бар 2 от15-17часа пържини картофи, хамбургери, кордьон бльо, спагети, кексчета, гофрети.
Вечеря от19-21часа много разнообразна всяка вечер, но нямаше диня, пъпеш, скариди.
Късна вечеря от 00-2часа.
Ранна закуска от 2-6 часа.
Най-много ми хареса разположението на терасата към лоби бара, която гледаше към амфитеатъра и спокойно си пиеш питието и гледаш програмата в амфитеатъра.
Хотелът е с малка територия и официално се води на втора линия от плажа /според мен беше трета линия/;, но си има всичко и е на една ръка разстояние. Басейнът е голям и с различна дълбочина. Имаше бебешки басейн, който беше под тенти и слънце не го огряваше, а и малки деца не видях в него.Имаше и детски клуб. Веднъж минавайки по край него поканиха малчо да се включи – учеха ги да играят голф и веднага успеха на начинаещия. Нашият вкара няколко топки и го наградиха. Хареса му и няколко дни ходи сам.
На плажа ми направи впечатление че матраците за шезлонгите бяха мръсни и скъсани, но тъй като винаги имаше места можеше да си избереш читав.
До плажа имаше шатъл за 2-3 минути стигаше.
Имаше бар на плажа ние там се хранехме. От 11часа правеха гьозмели. За влизане в морето се препоръчват акваобувки. Прехода беше плавен.
Официално на плажа имаше съобщение, че поради зимния сезон  спасител няма.
Wi-Fi имаше навсякъде включително на плажа.
Анимация имаше, но не сме се включвали.
За мен този хотел беше добро съотношение цена-качество.

# 182
Аз го разбирам така - анулиране до 7 дена преди датата за настаняване (без значение дали е 2 месеца или 8 дена) таксата е  40 евро , а ако анулираш по-малко от 7 дена губиш цялата сума. Не знам прав ли съм.

Освен това, ако решиш да направиш друга резервация в рамките на 30 дни от анулирането, ще ти върнат 15 евро от тези 40 евро такса, което е полезно, ако видиш по-добра оферта на по-късен етап и реално смяната на хотела ти излиза 25 евро.

# 183
Можете ли да препоръчате някоя междинна точка Варна-Анталия, където да пренощуваме и да разделим пътя приблизително на половина?

# 184
  • София
ShySun, можеш сама да провериш къде горе-долу се пада средата на пътуването и да набележиш населено място, след което в Букинг да потърсиш хотелче. Аз така направих миналото лято на път за Бодрум. Намерих бюджетен хотел в Чанаккале, от който останахме изключително доволни и пак ще караме по тази схема следващато лято.
Обмисляхме и вариант със самолет, но от агенцията казаха, че за 8 нощувки не може. Можело само за 7. Та май ще си пътуваме с колата, защото така общо нощувките ни стават 10.

# 185
  • Sofia
Да, с агенция не може за осем нощувки, но може за 9,10,12 и 14. Ех как ми се иска две седмици на плажа... и не, няма да ми писне, 😀ама пусто не става.

# 186
Друг вариант, който обмислям е с автомобил до Истанбул, а от там със самолет до Алания. Проблема е къде да се остави автомобила на паркинг?
Някой варненец правил ли е подобна рокада? Пътя с автобус ми идва доста с двете деца, нервите ми се опъват, а със самолет ми се вижда прекалено скъп от Варна... мога да намеря по-добро приложение на финансите Simple Smile

# 187
  • Варна
ShySun, към летищата винаги има паркинги за такива случаи, но нямам идея колко ще струва за седмица престоя на такъв паркинг.Реално, пътя от Варна до Сабиха е около 7-8 часа според трафика, може и повече ако се забавите на границата. От Сабиха до Анталия и Алания е около 8 часа. Какви са разликите за пътуване със самолет от Сабиха или само с автомобил? Със самолет имате едни 7-8 часа до там, после 1-2 часа за бордване, после около 1-1.5 часа полет, после 1-2 часа разтоварване и трансфер до хотела, т.е. от пристигане на Сабиха до пристигане в хотела си има едни 5 часа грубо. Голям проблем е че трябва може би да предвидите дори по-ранно пристигане на летището, заради евентуални забавения на границата и по пътя за да не изтървете полета. Като цяло това натоварва. Общо време за пътя около 12 часа.
С автомобил от Варна до Алания са си около 15 часа път. Каква е разликата? Не зависите от полети, не бързате за час, пътувате спокойно, спирате и почивате където си решите. Недостатък е 3 часа повече път. Голямо предимство, имате превоз с вас и можете да пазарувате колкото си искате, а със самолет това не е така.
Затова комбинирания транспорт със самолет от Сабиха просто не си заслужава особено. Ако самолета е от Варна е друга работа, отивате си 1-2 часа преди полета, полета е 2 часа и 1-2 часа разтоварване и трансфер до хотела са си общо грубо 5 часа, което е значително по-малко от 15 часа с кола. Тогава си струва. Но тръгнеш ли с кола и да сменяш със самолет по средата на пътя, няма много смисъл.

# 188
  • В подножието на Сините камъни
Скрит текст:
Аз го разбирам така - анулиране до 7 дена преди датата за настаняване (без значение дали е 2 месеца или 8 дена) таксата е  40 евро , а ако анулираш по-малко от 7 дена губиш цялата сума. Не знам прав ли съм.

Освен това, ако решиш да направиш друга резервация в рамките на 30 дни от анулирането, ще ти върнат 15 евро от тези 40 евро такса, което е полезно, ако видиш по-добра оферта на по-късен етап и реално смяната на хотела ти излиза 25 евро.
Изключително ценно, благодаря

# 189
Може ли отзиви за Titanik Deluxe Bodrum и Rixos Bodrum?

# 190
ledi, за Rixos Premium Bodrum няма да наблягам на общоизвесното, което се подразбира от това, че е премиум клас, както хотелите в Белек и Текирова. Ще ти кажа това, което на мен ми направи впечатление. Има сериозна денивелация, което от една страна прави територията интересна, като раздвижения басейн на няколко нива, от друга страна е досадно да се катериш в жегите. Стаите са много малко на брой, почиващите са много по-малко, отколкото в хотелите в Анталия, което създава усещането за спокойствие. Още преди няколко години, когато за последен път бях там, голяма част от инфо групата се разочарова от вида на стаите - стари и нереновирани. Аз обаче не видях чак такъв проблем, защото стаите са поддържани, много чисти, вярно старомодни, но с много добър общ вид. Водните пързалки са съвсем детски. Плажът е много тесен, морето е абсолютно спокойно, без вълни, защото там е залив. Не знам дали дъното е полегато и дали е пясъчно. От хотела много се гордеят с това, че Ердоган години наред е почивал там.
Titaniс Deluxe Bodrum - честно казано като територия, гледка, плаж, вид на мен този хотел ми харесва повече. Това, че е толкова нов също не е за подценяване. И при този хотел денивелацията е сериозна, но територията е планирана по начин да не се усеща неудобството й. Ескалаторите също помагат много Simple Smile Гледкта от хотела е страхотна - вода, зеленина, всичко е пред очите ти, докато в Риксос пред много от стаите има високи дървета и нищо не се вижда от тях. Плажната ивица е по-широка и по-добре планирана, пясъкът е насипан, не знам как е морското дъно. Иначе морето е спокойно, без вълни. И в двата хотела хубавите шатри на плажа се заплащат. Водните пързалки са с една идея по-добри. Като храна и обслужване е на високо ниво, но не мога да преценя как е спрямо Риксос.

# 191
Марги , супер си както винаги! Благодаря! Точно такъв тип мнения и сравнение исках!

# 192
Можете ли да препоръчате някоя междинна точка Варна-Анталия, където да пренощуваме и да разделим пътя приблизително на половина?

Нощното шофиране е наистина уморително, НО предимството е че след разклона за Анталия няма коли и сфетофари. Иначе може с междинна нощувка, но се кара през деня. За мен е най-добре не да спите някъде по средата на пътя, а в или около Афион, за да можете на другия ден до 12 часа да сте в хотела.

# 193
  • Варна
Друг вариант, който обмислям е с автомобил до Истанбул, а от там със самолет до Алания. Проблема е къде да се остави автомобила на паркинг?
Някой варненец правил ли е подобна рокада? Пътя с автобус ми идва доста с двете деца, нервите ми се опъват, а със самолет ми се вижда прекалено скъп от Варна... мога да намеря по-добро приложение на финансите Simple Smile

Безброй пъти съм писала, много изгоден е този вариант, избирам полет около 7.00 сутринта, в 5.00 съм на паркинг Пегасус, нищо общо със Сабиха, от Варна тръгвам към 23.30.Разлика има във времето и в парите, а и в случая аз контролирам дните и часовете на пристигате, не ме режат от агенциите с дните, щото хитро-хитро тази година полетите от 10.00 сутринта ги местиха в 16.00,ми мерси.

# 194
  • Варна
Нощното каране не винаги е толкова уморително. Особено ако човек отива на почивка и знае че следващите 1-2 седмици ще разпуска, едно нощно пътуване дори не се усеща. Очаквам скоро да пуснат новата северна магистрала, тази която минава по северния мост над босфора от Силиври до Измит, така ще се заобикаля Истанбул и ще се кара много по-спокойно защото се избягва тесният и натоварен участък след Истанбул. Дано да стане за другото лято както се очаква, че това лято с всичкото строителство  загубихме няколко часа отгоре в задръствания.
А ако ще се спи, около Афион е добре, поне за следващия ден остават 3-4 часа път и ще е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт