На море в Турция - тема 64

• 65 623
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Понеже сме в група за обсъждане на турски почивки, да използвам да честитя празника на комшиите и специално на Халим!

Tешеккюр Kомшу..

иначе здравейте група

отдавна ме нямаше..

# 196
Здравейте, не съм писала поне от 2 години Sad
Пред дилема съм и ще се радвам, ако някой ме "побутне" да взема решение, защото трябва да го дам днес до късния следобед. Колебая се между Камелия Селин и Vogue Бодрум. Ние сме 2 в и 2 д (на 5 и 2г) - от 31май или 3 юни, 7н с автобус. Искам спокойствие, хубав плаж, басейни, отлична вечерна анимация и глезотийки в ресторанта (риба и морски дарове и подобни). КОй хотел бихте избрали?

# 197
Видях че са пуснали цени за Sueno Hotels 2020 и ги сравних с травела..
Мммм, цените в турската са бая по ефтини за май, юни, септем. и окт месец..

лошото е че се плаща цялата сума
хубавото е че имат опция анулиране и да ви върнат сумата

# 198
Друг вариант, който обмислям е с автомобил до Истанбул, а от там със самолет до Алания. Проблема е къде да се остави автомобила на паркинг?
Някой варненец правил ли е подобна рокада? Пътя с автобус ми идва доста с двете деца, нервите ми се опъват, а със самолет ми се вижда прекалено скъп от Варна... мога да намеря по-добро приложение на финансите Simple Smile

Безброй пъти съм писала, много изгоден е този вариант, избирам полет около 7.00 сутринта, в 5.00 съм на паркинг Пегасус, нищо общо със Сабиха, от Варна тръгвам към 23.30.Разлика има във времето и в парите, а и в случая аз контролирам дните и часовете на пристигате, не ме режат от агенциите с дните, щото хитро-хитро тази година полетите от 10.00 сутринта ги местиха в 16.00,ми мерси.

Подробности ще ми бъдат от голяма полза, мисля че ще останем на този вариант. Евентуално, ако не успея да направя организация ще имаме нощувки преди и след в Истанбул, хем да се помотаем из града. Но подробности за паркинга, трансфера от паркинга до летището ще ми бъдат от огромна полза.

# 199
  • Варна

Това е най-близкия паркинг, за 8 лири на ден, пазиш билетчето от паркинга като очите си, ако не можеш да се ориентираш, пиши.

# 200
  • Някъде в Европа...
Халим, добре дошъл, отново!

Група, знаете ли дали има бг фирма, предлагаща този хотел - Пегасос Уърлд:
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297967-d1144460-Review … ranean_Coast.html

Разбрах от една ТО, че на нашия пазар го няма..

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 15:32 от AIR

# 201
Супер си esstela !

# 202
  • Варна
Безброй пъти съм писала, много изгоден е този вариант, избирам полет около 7.00 сутринта, в 5.00 съм на паркинг Пегасус, нищо общо със Сабиха, от Варна тръгвам към 23.30.Разлика има във времето и в парите, а и в случая аз контролирам дните и часовете на пристигате, не ме режат от агенциите с дните, щото хитро-хитро тази година полетите от 10.00 сутринта ги местиха в 16.00,ми мерси.

И аз безброй пъти съм се чудил за този вариант ?
Големия въпрос е границата , щото имам питанка.Веднъж чакахме7 часа поради 200 коли повечето румънски пред наС , 5 часа поради срив във системата и веднъж 4 часа щото се чешеха или що не знам - бяхме 5 коли.
Кога да тръгна от Варна. Ако съм с влак е най сигурно ама е 150 лв./човек и 12 часа щото е през Пловдив.Последния път Варна - Анталия 16 часа и 100лв./човек в двете посоки.И с кола съм го пробвал - 500 лв. ми е и в 6местната ми кола ако сме 6 души ми е най - добре Simple Smile

# 203
  • Варна
За пореден път пиша, Петре, ходИ с с автобуса щом те кефи и не,никога не съм чакала на границата, минавам я около 1.00 и няма никой. С автобус трябва да се съобразяваш с  50 човека, една така на всяко спиране я чакахме да се качи, вечно в издънка през целия път. Мерси, обичам да контролирам нещата и да не се съобразявам със всякакви хора. Някой ще ме подпира, на някой ще му смърдят краката, друг ще хърка, нема нужда.

# 204
Пред дилема съм и ще се радвам, ако някой ме "побутне" да взема решение, защото трябва да го дам днес до късния следобед. Колебая се между Камелия Селин и Vogue Бодрум. Ние сме 2 в и 2 д (на 5 и 2г) - от 31май или 3 юни, 7н с автобус. Искам спокойствие, хубав плаж, басейни, отлична вечерна анимация и глезотийки в ресторанта (риба и морски дарове и подобни). КОй хотел бихте избрали?

Тези хотели въобще не могат да се сравняват като ниво, Камелия Селин е среден клас хотел и там няма нито "отлична вечерна анимация", нито  пък "глезотийки в ресторанта ", морски дарове в много ограничен вариант евентуално веднъж в седмицата примерно. Камелия е добър комплекс, но от среден клас и там се ходи при ограничен бюджет, а не да се търсят неща, които ги няма.

В случая Vogue е очевидно по-добрия избор, но все пак хотелите в Бодрум си имат особености, като разположението на хълм и тесните плажни ивици, които са типични за района.

По принцип в Анталия има много голям избор от висок клас хотели, които отговарят на горните изисквания...

# 205
  • Варна
Не става дума за автобус, а за това, че по принцип от Варна до Истанбул (Сабиха) си е около 6 часа и нещо (Сабиха е в азиатската част и се минава през целия Истанбул). Но това е при идеални условия, т.е. без да се бавите на границата, без да нацелите задръстване в Истанбул или преди него и т.н. Обикновено става, но това лято на отиване на границата сме висяли 2 часа и малко, после около Силиври по магистралата изгубихме около 1 час заради стеснение на магистралата заради новите строежи ... След Истанбул около Измит пак замина около час извънредно. Но както и да е, въпросът е че ако гониш полет тези 3 часа забавяне до Истанбул дето ги имахме това лято може да са фатални и да изтървеш полета. За това говори Петър. Отделно сложете още поне половин час за паркиране на паркинг, после такси, багаж, терминал ... Прекалено много навързани неизвестни водещи до риск с хващането на полета.
Аз съм изтървала полет по подобни причини, тръгвам от Варна и полета ми е от столицата, румънската, не нашата, защото нашата е на двойно разстояние и все още пътя до нашата е под всякаква критика. Тръгвам със сметката да сме 2 часа по рано на Отопени, хем и паркинга е на самото летище. Ами изтървахме полета, хем Румънската граница се минава обикновено за 5 минути. Само че тогава не стана както обикновено. И така.

# 206

До колкото прочетох снощи една статия, хотелиерите в Турция са се договорили да не пипат цените за турски граждани, защото тази година почиващите турци са намаляли с 2 милн.

Впрочем, ето я и статията:
https://www.pariteni.bg/novini/vakancija/pochivkata-v-turciia-poskypva-232944

# 207

Къде да видя за тези цени, проверих jollytur и еsttur, но няма още цени. Може ли да ми кажете къде да гледам? Цените в турските агенции важат ли за бг граждани?

# 208
  • Стара Загора

Определено Kamelya Selin .
Плажа е прекрасен- във Вог не.

# 209
Здравейте, ползвали ли сте услугите на агенции Лъки холидейз и Албена холидейз, какви са впечатленията за тях?

Общи условия

Активация на акаунт