На море в Турция - тема 64

• 65 544
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • Някъде в Европа...
Марги, благодаря предварително и чакам с нетърпение мнението ти!

# 106
Марги, много благодаря за информацията.

# 107
Я да помоля за бързото ви мнение 😀..да видя дали съвпада с моето..Кой бихте избрали по критерии аквапарк и добро съотношение предлагане-цена за деца на 13-15 г.? Редя във възходящ ред по цена: Ефталия Марин, Лонисера, Серра Палас, Лимак Аркадиа, Вон? (във Вон и Марин сме били, познавам ги, не ме бърка да повторим). Тези съм "нахвърляла" засега ако ви хрумне нещо в този ценови клас....?

Тъй като не знам от къде гледате цените, няма да мога да направя сравнение по този критерий, така че ще дам мнение само за качеството.

По отношение на храна, обслужване, територия, концепция за мен на първо място определено е Limak Arcadia. Но пък ако гледаме водните пързалки, големината на стаите и денивелацията, със сигурност другите хотели имат предимство пред него. Хотелът е добър, вероятно там ще получите най-разнообразна храна и доста неща включени в цената. Плажът е съвсем приличен като за Белек, пък и районът е престижен. Територията е голяма и красиво оформена. Обаче водните пързалки са 2-3 съвсем елементарни, стаите са малки, има денивелация. Веригата поддържа по-умерени цени. За същите условия, други хотели в Белек искат повече пари.
От тук нататък ми е трудно да подредя хотелите Simple Smile
Може би Lonicera 5*. Храната е добра, обслужването също, има приличен пясъчен плаж и добър аквапарк. До колкото помня в концепцията са заложени повече услуги включени в цената, в сравнение с VonResort. Териториата заедно с 4-звездния е доста голяма. Стаите в 5* са широки и добри на вид. За мен много съществен минус е пренаселеността на хотела. Плажът е нагъчкан, аквапаркът е събран на малка площ. Както е известно на всички, българите в този хотел са наистина много и почти всички се връщат от почивките си със суперлативи. Вероятно има за какво.
Следващото място е за VonResort, въпреки че и Eftalia имат безспорни плюсове. Вие си го познавате, наясно сте какво да очаквате. Плажът и огромната красива територия превъзхождат по моему Lonicera. Обаче храната и стаите са по-семпли.
Хотелите Eftalia са ясни - ниска цена, прилично ниво, много водни атракции, хубави стаи (в новите хотели), ужасен плаж, добра храна. Спаред мен аквапаркът на Eftalia е най-як.
Club Calimera Serra palace ми е най-мътен и ми е най-трудно с него. Знам, че като плаж отстъпва на Limak Arcadia, VonResort  и Lonicera, като аквапарк отстъпва на Lonicera и Eftalia, като обслужване отстъпва на Limak Arcadia. Изкарах го най-лош от всички Simple Smile Всъщност не е така. Хотелът има положителни оценки и е с добър рейтинг, значи си заслужава.

Струва ми се, че Lonicera 5* е най-интересен вариант във вашия случай. Не защото е най-добър, това е относително. Откроява ми се, защото не сте били в него и ще ви е интересно и защото ще получите доста за парите си. Ако пък не ви притеснява липсата на аквапарк, Лимак хич не е за изпускане. Хем е в Белек, хем си има класа Simple Smile Абе, като гледам, труден избор ще е  Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 02:14 от Мaрги

# 108
 И при нас, чуденето тази година в избора на хотел е голямо.
Бяхме набелязали 3 хотела: Kamelya K Club, Otium Seven Seas, Club Mega Saray (за който все още не намираме цена никъде) поне не и в ТА в Бг, за да сравним с тези по сайтовете като Destinia и тн.
Сега обаче решихме да огледаме и Royal Alhambra, въпреки че минава над бюджета, а той най-много се хареса на децата.
На първа страница няма никакво мнение обаче за него, и ако има някой който е ходил там, моля да каже нещо за него.

# 109
  • София
Бяхме набелязали 3 хотела: Kamelya K Club, Otium Seven Seas, Club Mega Saray (за който все още не намираме цена никъде) поне не и в ТА в Бг, за да сравним с тези по сайтовете като Destinia и тн.
Сега обаче решихме да огледаме и Royal Alhambra, въпреки че минава над бюджета, а той най-много се хареса на децата.
На първа страница няма никакво мнение обаче за него, и ако има някой който е ходил там, моля да каже нещо за него.

JIeBaK, ето ти цена за Otium Seven Seas от Аква Тур. Имат и за Камелия К. Това са оферти със самолет. И други тур оператори ги имат, но с автобус. Май само Емералд още не са пуснали офертите си. Но до края на месеца и това ще стане. А аква тур преди два три дни пуснаха и още една промоция. По-големи отстъпки от ранните резервации- лимитирани оферти.

https://www.aquatour.bg/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/otium-hot … en-seas/131/6161/

# 110

JIeBaK, ето ти цена за Otium Seven Seas от Аква Тур. Имат и за Камелия К. Това са оферти със самолет. И други тур оператори ги имат, но с автобус. Май само Емералд още не са пуснали офертите си. Но до края на месеца и това ще стане. А аква тур преди два три дни пуснаха и още една промоция. По-големи отстъпки от ранните резервации- лимитирани оферти.

https://www.aquatour.bg/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/otium-hot … en-seas/131/6161/

Благодаря г-н Желязков Wink , но не си падаме по чартърите. Ако може сами да си организираме или в краен случай автобус,  дългото пътуване за нас не е проблем.
Но все пак много благодаря за информацията Simple Smile

# 111
Здравейте, последните 5 години и ние предпочитаме да почиваме в Турция. Тази година началото на септ бяхме за 2 седмици в Aqua Fantasy Kusadasi. Това е единствения хотел който повтаряме. Тази година обаче без да ни уведомят от агенцията ни, се оказа че половината част на хотела е даден на TUI. На практика от 1 хотел е станал 2. Територията е значително по-малка, анимацията беше една идея по-зле от миналата година. Плюс беше храната, стори ми се малко по-разнообразна. Просто имайте в предвид, че хотала се е свил а цената му расте доста. Тази година гледаме von resort beach и cost. Чудя се дали има значение кой ще изберем т.к май ползват всички всичко ? Разликата в цената ми е 200 лв.

# 112
Нещо ми щракна и сега много се чудя дали да не резервирам или да изчакам още малко. Решила съм да е Лара, заради краткия трансфер, и по-специално Adalya Elite, IC Green Palace или нещо подобно. Нещо със забавления за двугодишно и хубав плаж ми трябва и прилично всичко останало. Цената за IC Green Palace ми е на ръба на бюджета от 3000 лв., като говорим за началото/средата на май. И хем ми се иска да е за повече дни и да летим с Туркиш, хем ми се иска да ме стоварят в хотела възможно най-бързо, за да не мрънкат мъжете, и да не се знамимавам с организация.
Уж съм гледала, но дали има по-бюджетни подобни хотели на двата по-горе хотели?

# 113
  • Някъде в Европа...
Марги, благодаря от сърце! Мнението ти абсолютно съвпада с моето и мисля същото като теб за дадените хотели на база прочетено из форуми..🌹🌹🌹Лонисера по цена и ми е след Ефталия, по-ниска от Сера, Лимак и Вон...Чудя се дали да изчаквам още хотели (въпреки че не виждам кои в този ценови клас) и дали е възм цените малко да се коригират надолу (въпреки че ми се струва невероятно)!!??

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 09:25 от AIR

# 114
  • София

Благодаря г-н Желязков Wink , но не си падаме по чартърите. Ако може сами да си организираме или в краен случай автобус,  дългото пътуване за нас не е проблем.
Но все пак много благодаря за информацията Simple Smile
дължиш ми една риза..... като кръстник Peace Grinning
А ти изпратих офертата, защото искаше да сравниш в Дестина цените на българските агенции...

# 115
Според вас ще има ли "черен петък " от туроператорите в края на ноември, пишат из форумите, но аз сега за първи път се оглеждам за ранно записване и нямам наблюдения?

# 116
Според вас ще има ли "черен петък " от туроператорите в края на ноември, пишат из форумите, но аз сега за първи път се оглеждам за ранно записване и нямам наблюдения?

От моите наблюдения през 2017г. и 2018г. една от фирмите имаше Цветен петък за определени хотели и изискваше 100% плащане.

# 117
Скрит текст:
divna, аз ще напиша хотелите с разнообразни пързалки, за които се сещам, а при интерес, вие ще видите какви са цените.
Vogue Bodrum - има доста на брой, с различна височина и дължина, като най-интересната е тип кобра. Няма фунии, центрофуги и семейни.
Atlantique Holiday Club - много на брой, не са екстремни, има фуния и от този тип като стена с почти отвесно спускане и после изкачване.
Aqua Fantasy - доста разнообразен парк. Има много на брой и много като разнообразие. Има доста, които са с голяма дължина. Има тип писти, фунии, стена, семейна.
Хотелите Eftalia - не съм 100 % сигурна освен пързалките на острова, които са общи за всички хотели, кой хотел има най-разнообразен аквапарк. Според мен Аква или може би Оушън... който е почивал там да каже. Като цяло пързалките са разнообразни, има с голяма дължина. Има тип стена, фуния, писти, закрити.
Long Beach Resort - разнообазен, макар че пързалките за големи не са чак толкова много на брой. Има семейна, тип стена, закрити, писти, фуния. От миналата година има и ново съоръжение, което обаче е по-скоро за деца около 10-12 години. Пиратски остров, който в никакъв случай не е бебешки, но не е и баш за големи.
Paloma Orenda и Paloma Finesse - ползват общ аквапарк, който е нов, от тази година и много ме впечатлява. Освен че има много на брой пързалки, има и най-разнообразните, които не са в тематичен парк за ползване и от външни туристи. Има и много екстремна пързалка с почти вертикално спускане. Не мога да я опиша, за това качвам снимка
Скрит текст:
От проучванията ми за хотел за следваща почивка, тези двата са фаворити откъм водни атракции. Има елеватор за семейните лодки.
Gural Premier Tekirova - добър аквапарк с доста на брой и разнообразни пързалки.
Rixos Premium Tekirova - доста разообразен, има пързалки с голяма дължина.
Rixos Sungate - с много на брой пързалки, макар и не чак толкова разнообразни като в Риксос Текирова.
Royal Wings - нов аквапарк, от тази година. Разнообразни пързалки - и по-леки, и по-гъделичкащи.
Royal Seginus - разнообразни пързалки, не са много на брой, но са напълно достатъчни.
Delphin Be Grand - има разнообразие.
Sueno Deluxe Belek - пързалките са много на брой, но по мое мнение, някои от тях са лекички. Има асансьор.
IC Hotels Green Palace - май е с най-малко на брой пързалки, но все пак са разнообразни. Не са екстремни.
Lonicera Resort - по-разнообразен е от Вонризорт.
Amara Prestige - пързалките не са много, но има 2-3 по-интересни.
Ali Bey Club - щях да го забравя. Макар че е доста стар, аквапаркът има много пързалки, може би над 20. Не са от най-съвременните обаче.

Сигурно забравям някой. За тези се сещам без да се замислям особено. Разбира се има и други с много пързалки, но те са от типа на Вон, без особено разнообразие или есктремност.

Както си пия кафето и проверявам задачи за пети клас, изведнъж, без никаква логична връзка с признаците за делимост се сетих, че съм пропуснала един съществен хотел с аквапарк, а след това ми изникнаха и още Simple Smile Вероятно ще има и други за допълване.

Granada Luxury Belek - голям и хубав
Crystal Waterworld - на малка територия, недостиг на надуваемите пояси (лодки)
Crystal Sunset Luxury - добър

Чудя се дали да включа още няколко хотела, които имат по 1-2 интересни пързалки, но като цяло не са чак толкова много на брой.
Aska Lara Resort
Trendy Lara
Sherwood Exclusive Lara
Royal Taj Mahal и Royal Dragon
Adalya Elite Lara

# 118
  • Велико Търново
Здравейте,може ли да ми кажете,какво означава „select room” в Amara Elit,Кушадасъ.Благодаря.

# 119
Здравейте! Имали почивали в Haydarpasha Palace 5* в Алания? Някой може ли да изкаже мнение за този хотел? Добър ли е? Колебаем се между него и Aska Lara Resort & Spa. Двама възрастни сме.

Общи условия

Активация на акаунт