На море в Турция - тема 64

• 65 655
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Офертата е на travelrepublic.ie, за 14.06.2020 3в+1д 1578 euro, обаче като прочетох всичко до края на резервационата страница, пишеше че е валидна само за UK граждани. Гледах после още няколко оферти за други хотели и никой нямаше такова условие освен тази, та се чудя дали да не се свържа със съпорта.

# 256
  • Варна
Хотелът е хубав, с добри отзиви. Едни познати бяха на почивка там, но беше отдавна. Силно впечатление ми направи, че сервитьорите носели студени кърпи с лимон за хората в ресторанта. Иначе се води висок клас хотел, с хубава и зелена територия, добра храна. А цената си е добра, поне за мен, всъщност си е направо ниска, успех.

# 257
  • Варна
постоянен пазар, които почва от портала на хотела...Отделно майка ми, която е със сменени коленни стави, за 20-тина минути пеша, е стигнала до място на пазар, който се провеждал в сряда...
Около всеки голям хотел или още повече група хотели възникват пазари и търговски центрове който обаче нямат нищо общо с големите седмични пазари и 4-5 етажните Уайкики , Коттон , Манго , Зара и т.н. по главните улици на Алания , Манавгат , Анталия и всички по големи градове де Simple Smile Нито като избор и асортимент нито като цени.Там където са туристите цените на всичко са завишени поне с 20 - 30 % , а и 50.Да не говорим за бутилка вода или геврек в туристическите обекти дето са двойни и тройни Sad

# 258
  • Пловдив
Може ли някой да сподели как е пътя до Сиде ,т.е.дали има завой ?

# 259
  • Някъде в Европа...
peterky2002 , знам, знам...ходила съм и на тези пазари..По-скоро го казах, да имат впредвид, че около Лонисера има все пак пазарче и аптеки, а не е както пред редицата хотели от Мардан до IC green palace в Кунду, където освен гора, няма нищо друго...и най- близкото хранително магазинче (купувахме цигари оттам) е в един жилищен блок на 30-40 мин пеша, посока Лара (от х. Топкапъ)....

Впрочем, още 2 ТА ми отговориха, че не предлагат х. Пегасос

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 13:07 от AIR

# 260
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Влизам да се похваля с резервация в Суено за догодина. Благодаря на Халим за съдействието и бързата реакция!
Много държа да ви покажа нагледно как работят някои наши агенции. Преди да потърся Халим направих запитване за цена до Акватур за втората половина на септември. Прилагам ви цитат от писмото, което получих.

"Здравейте,
Относно Sueno Golf Belek – хотела ще бъде отворен до 11.09.2020, по тази причина не мога да оферирам исканият от Вас период."

Между другото резервацията ми е от 14 септември нататък. Найс, а?

За кой период и на каква цена резервира, моля?

# 261
Може ли някой да сподели как е пътя до Сиде ,т.е.дали има завой ?

Има 2 варианта за път до Анталия-Сиде.
Единият е през Истанбул, Сакария и тн. там, с него няма драми и завои: https://goo.gl/maps/sHNLXeVdMqdR8p4S7
Това е пътят по който пътувахме тази година до Сиде.

Но пътят през ферибота, Гелиболу-Чардак, Бига, Бандарма, Балъкесир, Акхисар, Денизли, Анталия, в последните си 100-150км е планински и има завои, но пък е 1-во класен и е с 2 платна във всяка посока, няма никаква драма с бавни камиони и тн. По него се върнахме, защото имахме запазен хотел в Pamukkale, който горещо препоръчвам ако решите да направите отбивка по пътя и нощувка. https://www.booking.com/hotel/tr/melrose-allgau.bg.html?label=ge … 93a1a126031a41ba6
Гостите са супер гостоприемни, кухнята им е невероятна.
Ето го и пътя:
https://goo.gl/maps/YGCExje3pdmUjxeQ6

# 262
  • Немция
..Да кажете нещо за Пегасос Уърлд - Сиде?
Не съм отсядала там, но оттам вземахме туристи с трансферен автобус(отивахме към летището)  и на пръв поглед ми хареса, изглеждаше шик(става дума за октомври тази година). Поне знам какъв е плажа в района Mr. Green, тъй като бяхме недалеч оттам- пясък, като става бързо дълбоко, разхождахме се покрай хотела по плажната ивица.
Другият, който е май съседен на Пегасос е Hotel Turquoise- с основна хотелска част и къщички около него, разположено в борова гора, хареса ми.
Дотук с впечатленията. Laughing

# 263
Здравейте,
Някой с лично мнение за Bodrum park resort HV 5*.
Четох доста разнородни мнения.
Като територия доста ми допада. Интересува ме - храната и кои стаи са реновирани, клубните или в основната част, поддържа ли се чисто, и как е вечерната анимация?

# 264
  • София
За района на Лара и Сиде, кой хотел е с най-хубавия аквапарк, дъщеря ми е на 10г и ни трябва яко забавление Simple Smile

# 265
Здравейте,
отново въпрос към пътувалите до Алания с автомобил. По гугъл мапс и сайта с тол таксите на Турция не успявам да се ориентирам кои пътища са с такса, коит са магистрали и кои не. Моля за помощ!
Планирания път е този, най-кратък според чичо Гугъл  - Е80 - до Истанбул,   не успявам да разбера пътя между Гебзе и Бурса какъв е , след Бурса ->D650 до Анталия.
   Кои от пътищата са магистрали? За кои отсечки има тол такси и как е турското име на отсечката, за да проверя каква е таксата в момента?
Благодаря ви предварително!

# 266
Здравейте,
отново въпрос към пътувалите до Алания с автомобил. По гугъл мапс и сайта с тол таксите на Турция не успявам да се ориентирам кои пътища са с такса, коит са магистрали и кои не. Моля за помощ!
Планирания път е този, най-кратък според чичо Гугъл  - Е80 - до Истанбул,   не успявам да разбера пътя между Гебзе и Бурса какъв е , след Бурса ->D650 до Анталия.
   Кои от пътищата са магистрали? За кои отсечки има тол такси и как е турското име на отсечката, за да проверя каква е таксата в момента?
Благодаря ви предварително!

Пътя който посочвате след Гебзе към Бурса, минава през моста Османгази, е магистрален води се О-5, и в новия му вариант стига до Измир, а моста за Бурса (Османгази) е с доста висока такса за преминаване. Моят съвет е след Гебзе да продължите към Sakarya по път Е80, който също е платен но далеч по евтин.
Юни месец когато пътувахме за целия път от Одрин до Сакария през втория мост на Истанбул ни излезе 55 лири.
https://goo.gl/maps/UgEfNwMzbcfpZAPY9

С червено са означени пътищата които се плащат.
https://yol.kgm.gov.tr/guzergahanalizi

103 лири е преминаването на моста за леки коли
https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/OtoyolKopru … ruGecisUcret.aspx

П.П: таксите за новата магистрала О-5 от моста Османгази до Измир
https://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Otoy … ret/2019Gebze.pdf

# 267
  • Димитровград
Цитат
За района на Лара и Сиде, кой хотел е с най-хубавия аквапарк, дъщеря ми е на 10г и ни трябва яко забавление

Мисля че Суено в Сиде ,напълно ще задоволи очакванията ви.Хотела е рай за децата!Ако имате въпроси -насреща съм!

# 268
За района на Лара и Сиде, кой хотел е с най-хубавия аквапарк, дъщеря ми е на 10г и ни трябва яко забавление Simple Smile

За района на Лара най-разнообразни аквапаркове имат:
Delphin Be Grand
Скрит текст:
Royal Wings
Скрит текст:
Royal Seginus
Скрит текст:

За района на Сиде:
Paloma Orenda и Paloma Finesse
Скрит текст:
Ali Bey Club & Park
Скрит текст:
И евентуално малко по-икономичните:
Nashira Resort
Скрит текст:
Crystal Sunset Luxury
Скрит текст:
Dream World Aqua
Скрит текст:

Това са хотелите, които се предлагат от БГ туроператори и според мен са с най-разнообразни пързалки. Има поне още 10, които имат аквапаркове, но са с по-малко на брой или по-леки пързалки.

Нали писах, че за догодина изборът ни хотел ще е подчинен на намирането на разнообразен аквапарк. Направо ми писна от гледане на снимки и клипове за пързалки.

# 269
  • София
Ехааа, Мaрги  много благодаря ! Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom
geri_pam благодаря, ще разгледам всичко.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 23:28 от iskrichka

Общи условия

Активация на акаунт