Бихте ли инвестирали в " Исторически парк"?

• 83 672
  • 441
  •   1
Отговори
# 405
  • при Arctic Monkeys
..Изкефи ме Ангел - Ачката, бивш деятел на тогедър, как хубаво го изтипоса и как разказа историята, че ивелинката му е откраднал две къщички в селото, и че документите за парка, ако има такива, са пълен батак...
Може ли линкове къде са казани тези неща и кой е Ангел?
https://youtu.be/aGUcX9EY87Q?si=4ht2xGUUs5BruAwp
И защо Милков да е луд, не разбрахме? Щото им изкара далаверката за пране на пари ли? 😅
Днес генерала от партия величие даже не е отишъл да се закълне в НС. тия са абсолютни пропадняци....
цитат от фб:
Това е наистина величава измама!
Натрупваш 7-цифрено задължение към държавата, правиш партийка, вкарваш я в парламента и държавата ти дава партийна субсидия, с която си връщаш дълга към... държавата!

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 12:38 от karmacoma

# 406
Божке, и като почне някой да обяснява как най-умните заминали за чужбина. ИП и магазин ли имат? Знам, че продават в някакви магазини по 15 лв. буркан лютеница.

Вие, впрочем, къде сте заминали? Там има ли казарма, бригади и военно обучение? Щото ако няма, насочете се към Русия и Беларус, даже ще можете да упражнявате ръчен труд колкото си щете.

# 407
Като за начало продажба на акции без проспект и одобрение, както и присвояване на имоти (има много публикации по темата) е незаконно. Пък който иска, да ходи да си живее природосъобразно.
Доколкото знам, те акции не продават, и поради това и КФН няма някакви основания да ги проверява и т.н. Хората които са си вложили парите там мисля, че не са официално акционери, както и няма акции на ИП на борсата. Изглежда като едни добри хорица които са си поверили парите на Ивелин Михайлов, който с цел запазване на българщината изгражда този ИП Simple Smile Официални отчети не се намират, но изглежда дори и оперативните разходи не могат да се покрият на този етап, какво остава за някакви си "инвеститори". Набляга се на патриотизма, природния живот, защото чисто финансово проекта няма как да е успешен, макар и според думите на създателя да е най-успешния бизнесмен в България и да управлява 500 милиона... https://offnews.bg/politika/ivelin-mihajlov-5-deputati-veroiatno … a-vel-825727.html

# 408
Не е нужно да една компания да е публична и листната на борса, за да имаш акции. Може да си е частно акционерно дружество. Без значение оперативни разходи и парични потоци ИП е недвижимо имущество, което е актив на акционерното дружество и може да се оцени. Ако инвеститорите са били умни, би следвало да са подписали договор, с който те са с предимство при един лош сценарий за ликвидация и разпродажба на на активите на дружеството. Ако не са го направили, това си е техен пропуск. Като цяло такива инвестиции са рискови, но не ми се струва пирамида. Но трябва да се провери.
Точно в момента по света има безброй бизнеси, които са с абсолютно същата структура и ситуация. Викат им зомби компании.

# 409
Аз лично нямам против, който иска, да си дава парите в това "недвижимо имущество". Като ги погледнеш всичките там, хванати от кол и въже, обаче милионери, ти става ясно каква е истината.

# 410
  • при Arctic Monkeys
Паркът има загуби, тоест лица на които дължи много пари, освен държавата. Познайте кои са тези видни облигационери? Изненадааа, същите тези паркаджии. Дължат сами на себе си. При несъстоятелност ще имат да вземат от себе си. Честито.Simple Smile

# 411
Ако инвеститорите са били умни, би следвало да са подписали договор, с който те са с предимство при един лош сценарий за ликвидация и разпродажба на на активите на дружеството. Ако не са го направили, това си е техен пропуск. Като цяло такива инвестиции са рискови, но не ми се струва пирамида.
Хубаво, че не ти се струва, но това не променя нещата. На мен ми се струва, че е голяма измама. Примерно т.нар. акции са с номинал 1лв, но ги продават по 250лв. В даден момент каквито и претенции да имат акционерите, Ивелин ще им каже "какво пише тук - 1 лев. Колко си дал са твои истории - връщам ти каквото пише" и си измива ръцете.

# 412
Има изискване за публично предлагане - ако продаваш по определен начин и/или на над определен брой акционери, си задължен да имаш проспект. КФН се правят на умряла лисица и си измиват ръцете, макар че за доста по-леки нарушения са глобявали. Даже проверка не щат да направят.

Я кажете, някой от верните следовници на ИП тук да не е бил от заключените в хамбара на Ивелин?

# 413
Аз нямам акции там нито го познавам. Дори в ИП не съм ходил. Просто съм страничен наблюдател, който се опитва да разсъждава. Ако имаше финансови злоупотреби, при все че Величие и Ивелин в моментаса под прожектора и ги нападат, ни следвало държавен орган, който е окупиран от шиши и боко, да се възползва и да ги унищожи ако имат нелегални практики. Защо не го правят? Явно добре са си вързали гащите.
Това със заключването е спекула, която трябва да се докаже. Има две враждуващи страни в момента и всеки хвърля спекули и измислени компромати срещу другия. Води се пропагантна война. Без доказателства не бива да се взима страна. Тъпи е да се пропагандират внушения.

# 414
  • при Arctic Monkeys
Това със заключването е точно в хандки стил. Този човек е видимо неадекватен, и то от години.

# 415
Аз нямам акции там нито го познавам. Дори в ИП не съм ходил. Просто съм страничен наблюдател, който се опитва да разсъждава.
Опитваш се да разсъждаваш, но не много успешно. Прилича на отчаян опит да изкараш, че няма проблем - само така ни се струва. Що не вземеш да си купиш малко акции? Разсъждавай малко - щом толкова години са си вързали гащите, значи проблем няма. Инвестирай.

# 416
Не съм привърженик на рискови инвестиции, но ги разбирам. Пробвай и и ти. Рискова инвестиция е различно от измама. Ама как ще не разбере простия българин, който налива пари само в тухли, щото там риска е малък.
Обясни ми кал някой ще дойде да те принуди да си продадеш жилището или да теглиш кредит, за да инвестираш в ИП. Заплашват ли те? Принуждават ли те? Какво? Или май обещават огромни и бързо печалби и рибата кълве та доларчета й светят в очичките. Кога им текоха лигите не ревяха, че ги мамят и че е пирамида. Пак казвам висок риск и измама са две различни неща. Но болката при загуба е еднаква.

# 417
ХубУ, де. Разбрахме. Тук всички, които не сме "родолюбци" , сме "прости българи",  наливащи пари в тухли. Нека сме прости....

# 418
  • при Arctic Monkeys
То пък точно там ще инвестирам, ако не в имот. Вие майтап ли си правите бре…

# 419
E, там баш в едни голи камъни са инвестирали. И голи обещания.

Общи условия

Активация на акаунт