Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 окт. 2019, 08:12 ч.

Нощният сън на бебето??

 • 596
 • 11
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте мами, много чета за недоспали майки и бебета който се будят често. Моят син е на 4 месеца и режима ни е следния заспива към 20:00 и се буди да яде към 2...3...4...случвало се е и към 5 чак да се събуди.Яде и заспива става към 6..7 и подремва около 1 час... Аз успявам да се понаспя та исках да ви попитам да се радвам ли да се оплаквам ли.. Как спят вашите бебета? 👶🏻💋💋

# 1
 • Мнения: 176
Здравей,
Нашия режим е същия на 3,5мес., яде в 20ч., после яде когато се събуди към 2-3, после чак сутринта. Рядко се случва да се буди по два пъти на нощ, например в 12 и 4.
Има бебета, които си спят цяла нощ, но аз не мисля че и нашето е лошо, все пак си е до бебе Hug

# 2
 • Мнения: 5 466
Имайте предвид, че има разлика в нощните будения на кърмените бебета и тези, които са на АМ. Кърмата се усвоява много по-бързо от организма и съответно бебетата изпитват глад по-бързо и се будят по-често.
Иначе е научно доказано, че децата започват да спят непробудно чак към третата си година. До тогава се случва да се будят между фазите на съня.

Разбира се, всяко правило си има и изключения.

# 3
 • Мнения: 105
Ние станахме вчера на 4 месеца. Преди имахме едно нощно хранене към 4 след заспиване към 22 и 30, и след това в 8 и 30. Но от няколко дни спим по 8-9 часа цяла нощ. Започнах в 23 да я слагам да спи и към 7-8 се буди. Режима на сън и се променя постоянно, така че не очаквам нищо, а се радвам на нощното поспиване. 😁😁😁

# 4
 • WonderLand
 • Мнения: 2 441
Бебо става на 4 месеца в събота, изцяло на кърма е. Режимът му е следния: къпане и приготовления за сън започват в 20:30, заспива около 22:00, буди се за хапване между 5 и 6:30 и пак заспива и спи до към 8:30 - 9,понякога и повече, ето днес още не се е събудил. Така е от около 2 месеца.

# 5
 • Мнения: 81
Бебето ми е на 8 месеца. Когато стана на 2 отказа сама нощните хранения и спеше от 21:00 до 06:00,което пък на мен ми се струваше притеснително дълга пауза за толкова малко бебе,опитах два три пъти да я събудя без успех,затова просто се наслаждавах на моментите на почивка и спокойствие.Малко след това пропускаше и храненето в 06:00 и се събуждаше направо към 8-9,сега обаче е доста по различно заспива към 21:00 ,събужда се всеки път различно и понякога просто за да си поиграем в най-различен интервал от денонощието,не смятам ,че се буди от глад ,по скоро го отдавам на факта,че сме в период на никнене на зъби.На фона на майки ,който са будували по цели нощи,успокояващи постоянно плачещи бебета ,не мога да се оплача и смятам,че съм и продължавам да си поспя.Пропуснах да кажа ,че дъщеря ми е на АМ. ,което е от голямо значение за продължителносттта на съня.

# 6
 • Мнения: 3 292
Очаквате бебето да спи цяла нощ без да се буди, пълна заблуда е това.
А колкон се будят когато никнат зъби или са болни, понякога на всеки 30 мин.

# 7
 • Мнения: 39 290
Дъщеря ми ядеше през 3 часа, денонощно, в етапите на бърз растеж и по-често. Беше на АМ, с баща ѝ си поделихме нощта и всеки от нас спеше по 8 часа. След 2.5-3 г. въобще не се буди нощем. Има спокоен сън, не е имала проблеми с колики, зъби, детски страхове и кошмари.
Децата са различни, важното е родителите да се приспособят възможно най-адекватно към нуждите им.
Аз успявам да се понаспя та исках да ви попитам да се радвам ли да се оплаквам ли..
От какво да се оплакваш? Не разбрах.

# 8
 • Мнения: 81
Очаквате бебето да спи цяла нощ без да се буди, пълна заблуда е това.
А колкон се будят когато никнат зъби или са болни, понякога на всеки 30 мин.

Факт е,че има и такива бебета ,който си поспиват цяла вечер ,голямата ми дъщеря е пример за такова бебе.Нямаше колики,не усетихме и никненето на зъбите и.Разбира се всяко дете е индивидуално и различно.

# 9
 • Мнения: 250
Откакто са ни изписали (вече е на 6 месеца) ден-нощ не спи повече от 2-3 часа свързано. Рядко прави една пауза вечер от 21 до 1 и това е

# 10
 • Мнения: 179
Децата си менят режима често,по една или друга причина. По-рядко се среща бебе да спи по цяла нощ. Това дали са на АМ или кърма също е относително. И двете ми деца спят по цяла нощ. И бяло брашно да бях слагала в АМ,пак 12 часа са доста. Но явно при тях сънят е надделял над глада. Каката спеше от 9до9 нито колики,нито зъби я спряха. Малчо от вторият месец спи от 9 до 7-8,а беше с ужасни колики. Сега чакам зъбите да разбутат режима,че е доста по-чувствителен от кака си.

# 11
 • Gotham City
 • Мнения: 6 784
Нашата дъщеря има чудесен режим!
Заспива около 22:30 и се буди в 08:00 за хапване.
На 3 месеца е. Не мога да се оплача в никой случай

Общи условия

Активация на акаунт