Майски бръмбарчета 2020 - Тема 2

• 31 235
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Германия

Момичета, някоя от вас правила ли си е пренатест?

Аз си правих, резултатите излязоха много бързо и като цяло при мен всичко е наред. Аз обаче си пуснах само за Даун и за пола.

Вчера минах и на ФМ/БХС, видяхме пак бебчо и всичко изглежда нормално, камък ми падна от сърцето!

Другата седмица съм пак на преглед, не знам там какво ще гледаме освен кг...

# 166
  • Бургас
Резултатите от БХС кой ви ги рачита, АГ- то при който се следите или специалистът направил БХС ?

# 167
  • Германия
Бечинка, ТеоМ83 си прави пренатест частта за Даун. Аз смятам другата седмица да си пускам целия.

mad_hatter, ех как помниш!! 😁

Аз се отказах от другите изследвания, защото другите две тризомии така или иначе са с летален край още в ранните стадии на бременността, и ако имаше нещо щяхме/бихме видяли на ехографа. А за другите неща лекаркатаказа, че резултатите не са на 99-100% сигурни както при Даун, а и там няма много-много какво да се направи дори да излязат положителни.... като цяло реших да си спестя парите аз 😊

# 168
  • Пловдив
Резултатите от БХС кой ви ги рачита, АГ- то при който се следите или специалистът направил БХС ?

На мен днес като си ги взех ми ги разчете докторката (генетичката) . То не че много ми ги разчете , ако съм честна . Каза ми , че риска е нисък , но този PAPP-A ми е с ниски стойности и ми препоръчва да си направя късен БХС след 15 седмица . Не знам . Всичко друго ми се вижда наред  NT 1.8  , NT MoM 1.2, Комбинирания риск за Даун 1 от 4700  за Едуардс 1 от 97000 другите са 1 от 100000

# 169
  • Страната на чудесата
Мерси, момичета! Замислям се и аз за пренатест, не са малко парите, но поне ще ми падне камък от сърцето. Ще го обсъдим тези дни с ММ и ще преценим дали да го направим.

Мацки, чудя се какъв бюджет ще е необходим за посрещането на бебчето? Някой от вас планирал ли е горе- долу колко ще му излезе?

# 170
ТеоМ83, старая се. Simple Smile
Бечинка, важното е да вземеш правилното за теб решение. Ако те притеснява разчитането и имаш опция защо не си платиш повторно разчитане?
Аз мисля да се вкараме в 2к, но само защото бюджета за количка съм го отпуснала по-голям. Simple Smile
Реално и с наполовина може преспокойно. Сега има черни петъци и коледни намаления, та и оттам може да се спести. Simple Smile
И мисля, че май месец беше второто 25% намаление в Хиполенд и Комсед.

# 171
  • Бургас
Бечинка, бюджета е много, ама много разтегливо понятие в това отношение.
Има бебешки колички за 200 и за 2000 лв. Има и един куп излишни неща, за които съжаляваме след време, че сме си дали парите. Simple Smile
Зависи дали ще раждаш в държавна или частна болница, дали има кой да ти даде да ползваш дрешки, креватче, столче и т.н. и т.н. или всичко ще трябва да си купите сами. Едва ли някой може точно да каже колко ще му излезе. Аз за сега предполагам, че за раждането ще ми трябват около 1000 лв. Избрала съм частна болница, където раждането с избор на лекар е 1050 лв.
Приятелка ми каза, че ще ми даде столче за хранене, шезлонг, сгъваема кошара. Тези неща са си сериозен разход, от който смятам да спестим щом можем и ще ги ползвам. Възнамерявам да купим дървена кошара за вкъщи, а сгъваемата да е за път. Тези, които съм набелязала са около 250 лв без матрак. Дрешките и другите дроболии ще взимам по малко през всичките месеци, защото и те се събират сериозна сума накрая.
Количка си купих вече, май забравих да ви се похваля. Чакаме я да пристигне може би другата седмица. Та едно сериозно перо е отметнато. Simple Smile

# 172
Съгласна съм с Мария. Аз раждането даже не се сетих да го включа.
Ох и забравих.
Честита количка, със здраве да си я ползвате. Simple Smile

# 173
  • Бургас
Благодаря, Мад! Simple Smile

Ако се изключи раждането смятам, че 2000 лв. са си една много добра сума. Може и повече, може и с по-малко. Всеки според възможностите и разбиранията си.
А и за първо дете особено роднините правят много подаръци.
При нас за трето едва ли ще са толкова ентусиазирани и ще трябва да разчитаме основно на себе си. Joy

# 174
  • Германия
Аз имам много неща от дъщеря ми, които ще ползваме, та поне тях да не купувам - количка, кошче за кола и столчето след време, сгъваема кошара, чантата за памперсите, стол за хранене и разни други дреболии - това са поне 1500-2000€ спестени. Повивалник имаме, но не знам дали да не вземем нов, гардероб също ще ни трябва, но за него в този апартамент нямаме място... дрешки имам няколко заделени, но те са за момиче, и ако чакаме момче няма да ми влязат в употреба 😉 знам че в БГ не е много популярно, но в Германия масово се купуват и продават бебешки и детски стоки втора употреба, което също пести страшно много пари и аз се възползвам при всяка възможност

# 175
  • Страната на чудесата
Момичета, много ви благодаря! През уикенда сме решили с ММ да направим груби сметки и исках предварително да се осведомя до колко пари евентуално ще са ни необходими.
Относно раждането, аз все още не съм решила дали ще е с избор на екип, като цяло съм си избрала вече със сигурност АГ болницата във Варна, останалото ще го дообмислям. За раждането също не знам още дали ще е естествено или секцио, защото съм с диоптер и астигматизъм и според майка ми може да се наложи да е секцио. Тепърва ще разпитвам АГ-то си на следващата консултация.
Мария, браво на теб! Честита покупка! Каква количка си избра?
mad_hatter, много мерси за подсещането относно черните петъци! Може би ще трябва да поогледам тук-там, може да намеря нещо интересно Simple Smile
TeoM83, идечята за дрешки втора уптореба също е дора, но не знам за новородено, дали поне първите неща да не са новички, а от после вече няма проблеми!

# 176
  • Бургас
Бечинка,
моля те сподели после грубо какво излиза! Никога не съм имала бременни приятелки, няма кого да попитам за такива неща какво е нужно.
В момента даваме огромна сума пари за лекари, изследвания и лекарства, че е непосилно. Изобщо не съм се замисляла за след това

# 177
  • Бургас
Mutsy i2, в този цвят.

# 178
Бечинка, за раждането не се замисляй преди консултация с очен. И аз съм с диоптър и астигматизъм, но ретините са ми идеални.
Супер изглежда количката.

# 179
  • Германия
Pink-panther, едно по едно! Не ги мисли нещата от сега, има време за всичко. И не забравяй, както и другите са казали, може и с малко и с много пари да се гледа бебе.
За пример ще ти дам столчето за хранене. Ние имаме две, едното е подарък от майка ми, струва 190€ и е супер, много си го харесвам, другото е от ИКЕА за 15€ и поне при захранването върши абсолютно същата работа. А отделно междо двете има още 100 различни столчета за всеки бюджет и вкус.

Аз не правя компромис със сигурността, тоест кошчето и столчето за кола, за другите неща преценявам според бюджета

Общи условия

Активация на акаунт