Отговори
# 90
  • Майничка
Ежко, ако бях искала да нарека някого дървен философ, щях да го кажа. Имах предвид, че конкретната реплика живо ме върна в соца, когато разни културтрегери се жалеха, че, видиш ли, по света хората издигали извисените духом на челни места, пък нашите ...вж. филма (как пък един не се позова на книгата). Та така, "не сме народ, а мърша", от Аспарух насам...

# 91
Ми той Ежа е забравил, че точно аз бях първата, която каза, че трябва да се озаптят ЧУ и да се въведат някакви правила за провежданите "изпити" и да се елиминира субективизма. Отделно, че съвсем наскоро говорехме за простоиите около "сградите-фургони и къщурите ала дядовата ръкавичка" и, че това трябва по някакъв начин да се регулира и да спре. Дали чрез въвеждане на лицензиране или по друг начин...

Точно така, и това не са призиви за регулация в смисъла, който той влага. Ми точно в АК има най-голяма регулация с този подробен правилник, който желязно трябва да се спазва. Пък ако за теб мисли, че не си ползвала никога частни училища, то какво да говорим Grinning Както пък другата участничка, която твърди, че едва ли не всички тук били плюли по АК, че не ставал заради това, че не е първи на матурите - а това беше направено само от един-единствен човек, който никога досега не е писал в тези теми.

# 92
  • София
Скрит текст:
Предимството на АК е, че учат по двете системи и нивото на английския е много високо.

Една доста голяма група влиза в АК с ниво на английски над необходимото за следване в UK/USA. Явно търсят лесното на гърба на мама (и понякога тате). Grinning

Малко се пооливате с тези социнтелигентски реминисценции.
Гаргамела, смъкни малко нивото на изказ. Не всички сме завършили в училище в челната тройка на ДЗИ. Може да не те разберем...както и болшинството ученици - ползващите псевдоакадемичен език учители и учебници.
Кажи си го по български "недоограмотено папгалстване". Като това на Андрей Райчев Grinning
Защо да смъкне нивото? На всички вече стана ясно, че държиш да се изкараш жертва, но не само това, а трябва да е и супер разкрасено, гръмко и приповдигнато като химн, за да е по-сигурно промиването на мозъците (на масите). И докато някои от теориите ти са съвсем резонни, ценни и смислени, престараването в разкрасяването убива всякаква връзка с реалността, от което и ценностите в теориите отлитат. Като например изцепката, че хората в досег с ДУ нямат литературен вкус Neutral Face

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 14:43 от Аш

# 93
  • София
Така е, ние тук може да се скубем и ритаме по кокалчетата, но не е чак прекалено грубо.

# 94
На всички вече стана ясно, че държиш да се изкараш жертва
Не мисля, че съм претендирал за такова определение? Нито смятам, че ми е по мярка.
Като например изцепката, че хората в досег с ДУ нямат литературен вкус Neutral Face
Ъ? Цитирай моля!

# 95
Рос, не съм много сигурна дали разбирам точно какво имаш предвид, затова малко отговарям по картинка.
Описаното от теб е лична стратегия.  Ако искат да преговарят, това си е тяхна работа.
Лично на мен би ми било чудно да имаш акъл да изкараш изпити и ниво за място в топ-университет и да не се понапънеш малко да  завършиш произведението  и да ти е все едно каква оценка имаш на българските матури.

Чудно ти е, защото не си била на тяхно място.
Ако в 11 и 12 кл имаш една камара изпити в допълнение към училищните, когато твоята процедура приключи, ти става все тая. Искаш почивка.
Ако за Европа (прием за университет) ти трябва условно един изпит и едно мотивационно писмо, то за САЩ ти трябват няколко САТ- а допълнително, както и индивидуални есета за всеки университет. Плюс децата от АК се явяват на АР изпити. Ако в един момент тази тежест ти падне от раменете, с удоволствие си даваш почивка и спира, ама съвсем спира да ти пука колко ще имаш на матурите.
Защо лична история? Поне 10% от всеки випуск отива към САЩ.
Скрит текст:
Помня, че госпожата им по БЕл го беше обърнала на молба за защита на честта на у-щето

То да плюехте АК само за матурите, с перце да ви погали човек.
Почти няма страница в тази и предходните теми, в които да не се споменава АК и то все с някакъв негатив и предимно от хора, дето не са стъпвали там

# 96
  • София
Скрит текст:
На всички вече стана ясно, че държиш да се изкараш жертва
Не мисля, че съм претендирал за такова определение? Нито смятам, че ми е по мярка.
Като например изцепката, че хората в досег с ДУ нямат литературен вкус Neutral Face
Ъ? Цитирай моля!
Ох, много ти е къса паметта. Освен това този пост може вече да е изтрит от модератор.

# 97
Човек ще си помисли, че масово завършилите АК отиват да учат в САЩ. А много пъти беше коментирано, че не е така и всъщност много малка част от децата отиват да следват зад океана. Някой има ли статистика или знае ли конкретно нещо по въпроса, да го сподели, ако може.

# 98
  • София
Е, извинявай, ама АК се споменава най-често от Ежко и то в контекста "кой не скача е червен" и самият той пише доста високомерно как в АК са цветът на нацията, интелекта и прочие, а другите са на по-ниско ниво и много искат да свалят високото АК-шко ниво на нивото на СМГ и езиковите.

Как-то некрасиво получается! Wink

Отиването зад океана не е задължително, но често е съвсем логично - отиват в АК заради втората диплома и после пътят е на самолета за САЩ.

# 99
Ох, много ти е къса паметта. Освен това този пост може вече да е изтрит от модератор.

Скрит текст:
За кое ми е къса паметта?
Това ви е другия подход.
Когато пиша нещо, добавям факти и доводи, не хвърлям просто нещо .. и гадайте?
Нещо излъгах, не е за деца, обидих някого или какво, че да го трие модератор?

Разбрах- не е за мен, сори! Беше под моя пост.
Умея и да се извиня, когато явно съм в грешка

Мецане,
за теб данни не изнасям, поне аз.
Къде го пише и от къде го знам не мисля да поясня.
Само ще напиша , че никъде не съм писала "масово", а най-много спрямо другите училища (или както писах поне 10% от випуск). Има разлика и се надявам да не ми се изопачават думите!

# 100
  • София
Малко се пооливате с тези социнтелигентски реминисценции.
А, малко! Laughing

НикоооТ, кажи нещо за чистачките!

Не съм Нико, но ще отговоря Simple Smile
Най-накрая разбрах защо детето на чистачката няма да може да учи в 20-то, ми то на милото му се налага да учи в Льо Розе JoyJoyJoy
https://www.flagman.bg/article/65694 (виж последното изречение).

# 101
  • София
Рос, същото е като с другите гимназии - много деца влизат в немските, не само в София, защото имат планове за чужбина с този език. Преди доста години фаворит беше Испанската заради привлекателността на Испания и Португалия за учене и работа. Всеки си има някаква стратегия и се ориентира според нея. Това, че много от АК отиват по САЩ не го прави по-добро или по-важно в сравнение с тези, които отиват в испаноговорящи или френско и т.н-

# 102
  • София
Россс, постът ми не беше към теб, а към този на Ежко. Има цитат (вярно - добавен впоследствие). Ох, голяма каша стана - много бързо се пише днес.

# 103
  • София
Ъ? Цитирай моля!

Е, 'айде сега! Никой не е длъжен да обърне 20 теми, за да ти намери точния цитат. Още повече, че ти дори и когато си цитиран точно, пак се отмяташ. И аз, вероятно и други, си спомняме тази ти изцепка. А аз имам и други любими. Например, как децата от НПМГ са в неравностойно положение. Joy /и не, няма да ровя в 20 теми, за да ти търся бисерите/. А реакцията ти за некадърния учител по мат в Колежа, от който бяха пропищяли и деца, и родители /от самия АК/, беше направо велика. Joy Последният ти бисер е коментирания от мен за нивото на английски на голяма част от новопостъпилите осмокласници в АК. То пък и човек не трябва да търси много, за да намери пример. Laughing

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 13:57 от sanaka

# 104
самият той пише доста високомерно как в АК са цветът на нацията, интелекта и прочие, а другите са на по-ниско ниво и много искат да свалят високото АК-шко ниво на нивото на СМГ и езиковите.

Поредната злонамерена замяна на "нивото на преподаване" с  "гения на децата".

Това, че много от АК отиват по САЩ не го прави по-добро или по-важно в сравнение с тези, които отиват в испаноговорящи или френско и т.н-
Целта на гимназията е да даде образование, а не да се научи чужд език. Последното отдавна не е приоритет на МОН и като следствие на държавните гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт