Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са впечатленията от детската ясла Kids Vill?
Какви са впечатленията от детската ясла Maxi Kids в Гоце Делчев?
Какви са впечатленията от детската ясла Arti в квартал Oborishte?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са впечатленията от детската ясла Kids Vill?
-
Какви са впечатленията от детската ясла Maxi Kids в Гоце Делчев?
-
Какви са впечатленията от детската ясла Arti в квартал Oborishte?
-
Какви са впечатленията от детската градина 506?
-
Какви са впечатленията от детската градина Албертиньо?
! Прочетох, че има недоволни от предучилищната подготовка, но въпросът ми е за по-малките
с двора с дръвчетата, дори наскоро директора направи ремонт на оградата, пързалката, катерушките и т.н. В началото много бързо се приспособи, доколкото е възможно. След като настъпи пандемията обаче и ги затвориха едната от двете му основни учителки - Ваня
напусна и тогава нещата се промениха. Преди получавах информация от Ваня за това как е той там, как се справя и какво прави. Абсолютно винаги ми е казвала, че той се справя много добре, че е много умен според нея, че много добре се справя със задачите и т.н. След това трябваше да започна да си комуникриам с другата му основна госпожа - Йоана
и да получавам информация от нея. В повечето случаи Йоана беше доста лаконична, а в малкото случаи, в които ме информираше малко повече тя така ми подансяше информацията, че започнах сериозно да се притеснявам за детето ми и адаптацията му сред останалите деца. Твърдеше, че той с никой не иска да си говори и да си играе и че едва ли не случаят е безнадежден.
В един от разговорите ми с директора той също едва ли не ми каза "ако пък не може да се адаптирааа...." - едва ли не "търсете си друга градина..."
Става въпрос за дете, което няма никакви проблеми с общуването с нас и с други хора без значение малки, големи, познати или непознати - поне по наши впечатления и впечатления на всички от семейството ни.
Имаше случаи, в които само съм питала "Как е синът ми?" и получавах отговор "Стои посредата на двора и плаче."
Кажете ми, мами как бихте се почуствали на мое място? Не е ли най-нормалното нещо ако видиш, че едно дете
е разтроено и плаче или дори просто е тъжно и замислено да му подадеш ръка, да намериш път към него, да го разсеяш, дори и да не си професионалит, педагог и т.н., а просто човек. За мен проблемът беше, че тя не се и опита да намери път към детето ми, въпреки че това им беше уж едно от качествата при представянето им като екип от професионалисти - индивидуалният подход към всяко дете. Идва въпросът защо директорът на градината държи тази учителка на работа (сигурна съм че към всички деца е студена). Той самият ми е казвал, че нейното най-важно качество е, че не забравя нищо и при нея всичко е навреме, а не други качества далеч по-важни за учителка на деца на 3 години. През следващите няколко месеца имаше постоянно текучество на нови учителки като 2ри учител в тази група, което според мен не е ок. Явно г-н Балканджиев не може и не иска да си задържи кадърния персонал и държи този, който му е изгоден. Нямам представа. Периодът беше малко след като им бяха приключили учебните занимания по програмата на МОН и едва ли децата цяло лято бяха на свободна програма, което според мен не ок спрямо таксата която плащахме. Малко преди да го приемат в общинската детска градина започнах да се оглеждам за други чатни градини, в които примерно таксата беше малко по-голяма и имаха доста учебни занятия (нещо, което преди ме притесняваше - защо чак толкова учене вместо малко повече игри - е в случая по-добре беше за мен да е постоянно зает за 800лв, отколкото просто да седи на пейката за 600лв, а учителката му само да ги строява кога да ядат, спят и да ходят до тоалетна). Няма как да не споделя все пак и за много доброто ми впечатление от друга учителка от "Таткова градина" - Петя
. Въпреки, че тя не му беше основната учителка тя намери подход към него и се грижише за него, когато бяха на двора всички заедно или на някакви общи занятия и винаги можех да получа адекватна информация, но поднесена по един нормален начин. Никой не ме е питал
, нооо...НЕ препоръчвам "Таткова градина".
Съжалявам!