Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частна детска ясла - мнения и съвети

 • 458
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Искам да споделя мнение относно прием в частна детска ясла.Внучето / на 2 год./ ми беше записано преди 2 месеца в частна детска ясла. Цялото семейство бяхме много ентусиазирани, защото смятаме , че е важно детето да се социализира, да се учи на ред и дисциплина и т.н. Първия ден са звъннали на майката на втория час да дойде да го вземе от яслата, защото отказвал да пие вода. Втория ден са звъннали след 3 часа да го приберат от яслата.На третия ден / пак на обяд/вече са им казали да не го водят повече, защото разваля дисциплината и другите деца гледат от него. Таксата разбира се е платена за цял месец. Наистина не мога да си обясня как видни педагози, за които грижата и индивидуалния подход към детето са на първо място ,не можаха за тези цели 6 часа да намерят подход към това дете. Не ми се иска да оставя така нещата и мисля да им искам писмено обяснение как просто така казват - ами не го водете повече. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно...... пишете как да реагираме.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 22:54 от Фран

# 1
 • Мнения: 2 101
Толкова ли е буйно детето, че не могат да намерят подход?! За такова кратко време не виждам как детето ще се адаптира, нито пък децата ще привикнат, нито може да се правят заключения радикални. Като е частна ясла не се ли подписва договор ,документи някакъв . Все пак поверявате детето си на непознати хора, все някакво права и задължения ще има писмено упоменати. Ако няма документ не виждам как ще имате основателни претенции към таксата.

# 2
 • Мнения: 4
Буйно- в никакъв случай. Но докато другите седяли,той ставал и се разхождал. За таксата,никакъв шанс.Синът ми е разговарял с директорката .Не могат да правят изключения.Таксата се плаща без значение колко дни е ходило детето. Даже не ми е толкова за таксата, колкото до това, че уж тези хора трябва да възпитават заедно с родителите тези деца. Искам да сигнализирам някъде за това, но не знам кой може да вземе отношение. Но не мога да оставя така нещата.

  # 3
  • Мнения: 1 150
  Как става това от днес за утре да не го водите, договор за обучение нямате ли, адаптационен период? Педагози ли са наистина или гледачки? Нещо недоизказано има тук. И моето се разхожда по време на занятия, имаше на моменти тежък бебешки пубертет, предлагах аз сама да го спра, докато се успокои, категорично ми отказаха в неговата частна ясла, и си ходи. Още нещо, това дете си има родители, какво значи не можете да оставите така нещата, това си е тяхна грижа, не се месете или поне не без тяхното съгласие.

  # 4
  • Мнения: 4
  Напълно съм съгласна , че това е грижа на родителите и те го правят. Просто искам да чуя и други мнения.Дали това е нормално.Благодаря все пак.

  # 5
  • Мнения: 1 150
  Странно е, не неадекватния персонал, има ги навсякъде, ами това как казват от днес за утре да не се води детето, защо изобщо е взето на пълен ден от самото начало, не стига информацията, за да опитаме да ви посъветваме нещо. Ясла ли е наистина или някаква алтернативна форма?

  # 6
  • Мнения: 452
  Моя позната,внучето на 3г го записаха в новооткрита,луксозна градина и ясла,ходи около седмица, останаха крайно разочаровани и го отписаха.Възпитателките са точно както написаха по горе,гледачки,млади,без никакъв опит и обещания в началото много,а се оказало,поради липса на посещаемост 3 годишните смесени с яслена група, бабата казва,че малките били все още носени на ръце от гледачките,та представете си за какво иде реч,наемат студентки или току що завършили,а кой знае и дали имат ценз и хайде човек,като чуе частно и си вика е все е по добре от държавното.

  # 7
  • Мнения: 3 991
  Яслите, които са посещавали близки дечица и тази, която посещаваше моето дете около година и половина си имат адапционен период. Предварително знаех какви изисквания има - детето да може да пие от чаша, защото шишета не са разрешени, не бяха разрешени и биберон - залъгалки, трябваше да бъде облечена с дрехи без копчета и връзки, бодита не са разрешени.
  Съответно си ходеше около седмица за по час-два, после до обяд, после се хранеше там и един ден просто ми звъннаха, че е заспала и започна да посещава целодневно.
  След като педагозите са толкова опитни и загрежени, че не могат да се справят с детето, въобще не ви трябва тази ясла. Очевидно не могат да полагат адекватна грижа. Това за таксата не е коректно, при положение, че отказа не е от Ваша, а тяхна страна. Има ли подписан договор? Ако да, вижте общите условия и имате ли право да изискате плащането или сте се съгласили, че нямате. Ако няма подписан Договор, подайте жалба срещу това детско заведение, защото така излиза, че могат постоянно да набират деца, за два часа да решат, че не ги искат, но пък да си прибират месечните такси.

  # 8
  • Мнения: 206
  С яслата не знам как е, но моят син е на детска градина и първите дни при май-малкото мрън ми звъняха да го прибирам в нас и почти 2 седмици така...
  Имам чувството, че просто им са нужни кротки деца не ревящи, спящи и като цяло всичко можещи сами.

  # 9
  • Мнения: 4
  Последно , мисля,че е редно да кажем,че става дума за Детски Монтесори Център Вълшебство Пловдив. Ако имате интерес може да прочетете и статията в трафик нюз за две изгубени деца от този Център.И по всякакъв начин избягват контакти в писмена форма.    Това не значи разбира се, че всички Детски заведения са с некомпетентни педагози. Има и такива за съжаление.Хубав ден на всички малчугани и родители.

  Общи условия

  Активация на акаунт