Лежащи мами - 45

• 38 618
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, излезе ми ваг.секрет и стерилната урина, която е чиста, но в секрета има ентерококи и кандида. Преди 10 дни ми свърши венозния антибиотик(който по група излиза резистентен на ентерококите), който беше назначен заради левкоците, които паднаха на 13.66. Сега ми казаха, че неможе толкова често да приемам антибиотик и ми изписаха полижинакс 10 дни, който бил с нистатжн и за кандидата, гинофит млечна киселина 10 дпи, и индометацин 3 дни да предпазя мехура. Казаха ми, че просто имунитета е сринат от венозния антибиотик допълнително и бактериите просто се развъждат. Ами незнам какво да кажа, притеснено ми е дано ги премахна успешно. Някой с опит с полижинакса ако може да сподели.

# 136
  • Плевен
Andi_B, детето е добре. В 5ти клас е, отличник, играе тенис на корт и ми носи медали. Но ужаса при преждевременното раждане беше толкова голям, че този път искам да направя всичко възможно, за да не се случи отново.

# 137
Andi_B, детето е добре. В 5ти клас е, отличник, играе тенис на корт и ми носи медали. Но ужаса при преждевременното раждане беше толкова голям, че този път искам да направя всичко възможно, за да не се случи отново.

Браво, много се радвам! Питам , защото и аз съм на 27г.с. и както всички други броя дните и седмиците. Естествено ,че стреса е огромен, да го мислиш след това толкова време дали ще е здраво. За жалост не мога да помогна със съвет за предпазване от инфекции, може би лекаря трябва да те посъветва.

# 138
  • София
Момичета, желая на всички Ви въпреки всички тревоги и притеснения живи и здрави, доносени бебчета. Моята Рая е моето чудо..минала между капките и родена с планово секцио в 38г.с. Бъдете здрави, пазете се и мислете позитивно ❤

# 139
  • Гърция
Добро утро момичета Мен ме приеха преди 11  дни в болницата с контракции миналият Петък ме приеха и в Понеделник ми махнаха серклажа в 37г.с веднага след това имах 2 см разкритите. На следващият 3см и тъка 4-ти ден стигна около 4см предизвикаха ми раждане имах много силни болки.Опитаха се да ми пукнат водите и не успяха,и ми спряха системата. Всеки ден съм на тонове сутрин и вечер .От Четвъртък не са ме гледали за разкритие .Значи през цялата бременност много се пазих постоянно лежане нищо тежко не вдигах А сега от 7 дни вървя много докторът ми каза сигорно по 7 километра на ден даже ми разрешиха да излизам от болницата изкачвам стълби взех и тежко да вдигам и нищо. Вчера ме гледаха на ехографа и каза докторът, че е ниско на доло,но гледа с лице напред а трябва да гледа с лице към гърбът ми.Също тъка каза че заради гестационниа диабет иска по бързо да излезе от термина и ако до няколко дни не се пукнат водите и не се обърне най вече .Или секцио или ще предизвика със окситоцин.

# 140
Момичета , моля за съевет !
По принцип от както пия биолектра 365 ми действа като разхлабително, но си ходя нормално по веднъж или два пъти до тоалетна .
Онзи ден започна повечко, пих имодиум.
Вчера продължи изпих 2 бр. Имодиум със пробиотик и диета. Обаче нещата станаха неконтрулируеми и отидох в пирогов снощи защото се уплаших да не предизвика контракции. Минах през гинеколог, уролог и хирург . Всички ми казаха че съм ок и си ме пратиха вкъщи. Днес цял ден ям препечени филии, пия вода от ориз и все още резултат няма . Смекта и ентерол също не действат. Не знам какво да правя Sad(( моля за съвет Disappointed Relieved
С голямо закъснение виждам...аз го имах същия проблем с биоелектрата 365 и блезо месец и половина бях така..След като го замени лх с магнерод 500мг всичко се нормализира..

# 141
Здравейте, аз бях лежаща мама също.
От 7ми месец с 1см шийка, успях да издържа до 38г.с. Нямах серклаж, тъй като късно се установи скъсяването. Връщайки се назад като се сетя, колко безсънни нощи имах, ви пожелавам късмет, търпение и спокойствие! Моето слънце Лора е на 5 месеца 💛

# 142
  • София
Жива и здрава да е Лора ❤

# 143
  • София
Момичета, боляло ли ви е след преглед за разкритие? Предният път ме боля, сега - също.

# 144
Мене само веднъж ме прегледаха по спешност, не ме е боляло. А ти имаш някакви оплаквания ли? Аз се чудя на колко често да ходя да ми мерат шийката/серклаж преди два мес.почти/, на две седмици ме преглеждат, но ме е страх защото нито магнезий пия нито утрогестан слагам и все я мисля...

# 145
  • София
Вчера бях в Спешното, та там ме преглеждаха. Иначе за шийката знам, че трябва да се преглежда през 2-3 седмици, разбира се при индикации за проблем. Странно е, че не са ти изписали утрогестан и магнезий, но те знаят по-добре от нас.

# 146
Ами беше ми изписан седмица след серклажа, сега за магнезия казаха, ако почна да имам контракции да го почна, аз май нямам или не разбирам. А утрогестана понеже съм с тромбофилия с високо рискова мутация казаха ако се наложи. Ей за туй и аз все треперя и я мисля тая шийка.

# 147
  • София
Аа, тогава е логично и за утрогестана, и за магнезия. Те не всички лекари изписват утрогестан. Дори има някои с крайни мнения за него. Когато бях по спешност в Токуда, ме прие доктор Богданова. Тя например се учуди, че ми е изписан утрогестан.

# 148
Дано е за хубаво, между другото за тази Богданова съм чувала хубави отзиви.

# 149
На лен лично утрогестана ми помогна много ...аз бях без серклаж и благодарение на утрогестана ,той е вид химичен серклаж си изкарах до 37+1 .От 19г.с го слагах вагинално до 35г.с.
Шийката толкова ми беше набъбнала,че накрая неможах да рода нормално ,защото не получих разкритие ...
За 12 часа имах само 3.5см ...
Всичко ще бъде наред ,малко по малко се доближавате до целта..
🙏👶🙏👶

Общи условия

Активация на акаунт