Лежащи мами - 45

• 39 131
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте на всички.
Чета темата от първата страница и всеки път изпитвам страх,радост,вяра смесени чувства всеки път.Искам да ви кажа,че стискам палци на всяка трепереща и молеща се от вас и се радвам искрено на всяка една история с щастлив край.
Чудех се дълго дали да пиша,но подкрепата от хора,които са в същото положение ми е нужна.В момента съм 23г.с със направен серклаж на горещо в 19г.с. Изпитах огромен страх от всичко тъй като преди година имам загуба в 18г.с . Оказа се,че при мен се отваря цервикалния канал и от там знаете...
На строго лежащ режим съм.Ставам до тоалетна и да се изкъпя.На моменти ми е много трудно психически. Всеки ден се моля само бебето да е добре.Всеки преглед ,който предстои го чакам хем с нетърпение хем със страх.Вярвам в моята АГ ,но съм наясно,че не всичко зависи от нея. Слагам всеки ден 2х2 утрогестан и 3х2 магнерот. Ще се радвам да си споделяме и най-вече накрая да се радваме на нашите истории. Успех и вяра. Дано този път и аз да гушна моята шушулка и да си отдъхнем щастливи.

# 571
#Kristiana20, кураж момиче! Бъди силна заради дечицата си, знам, че е трудно, защото и аз на моменти чувствам, че потъвам. Благодаря се на Бога за всеки изминал ден, който ми е подарил с бебчо в корема и го моля да стои вътре, колкото е възможно по-дълго.
#Pod_23, имай вяра и слушай лекарите си, ще се справим! Мисли позитивно!

# 572
Здравейте, момичета! Имам нужда от съвет. Ще се радвам да се включат момичета с подобен опит и някакви познания относно дилемата ми.
Сега съм в 20 г.с. В края на 14 седмица д-р Л.Бойчев (гр. Тутракан) измери дължина на шийката ми 2,7 см. Не усещам контракции, въпреки че имам почти постоянни болки, но мисля че са от разтягането, вероятно от секциото преди 10 години. Нямам манипулации на шийката, МБ е стерилна. Причина за скъсяването - неизвестна.
Извика ме след 3 седмици, за да я проследим. Дължината беше същата. Той категорично каза, че не е необходим серклаж на този етап, и че такъв може да се направи "на горещо", ако се налага по-нататък. Назначи ми преглед за след 5 седмици, и дори каза да спирам Утрогестана!!! Което много ме озадачи, но отговора му беше -" Спокойно! Имаш си две плаценти, предостатъчно са ти". Тъкмо установихме и двойна плацента, освен, че е предлежаща маргинална. Това, което ме притеснява е, че той мери цялата и дължина, а не на вътрешната линия, която е затворена и е 2,3 см (без фунизацията от 5 мм). По този правилния начин я измери и докторката, при която ходя тук в Русе. Тя по-скоро е "за серклаж, имайки предвид, колко ценно е бебето". Да уточня, че тази бременност е след донорско ин витро - 14ти опит. На 43 години съм, друг шанс няма да имам.
Чета че има и други момичета, които изкарват до края без серклаж. Но аз се притеснявам какво ще стане после, когато бебето натежи. Да не стане късно...
Та дилемата ми е, дали да отида да се консултирам с д-р Христов в Надежда. Някой има ли представа дали прави серклаж в подобни случаи, с такава дължина или смята, че рискът от него е по-голям. А пътят  Русе - София си е доста дълъг и тежък.
Съжалявам, че постът ми стана толкова дълъг. Успех на всички борбени момичета!

# 573
Криси, потърси психологическа помощ ! Аз вярвам, че дечицата ти са в добри ръце и всичко ще бъде наред! Тук в темата има много чудеса! Прегръщам те силно и ти пожелавам много кураж и сили, за да преминеш през това изпитание!

# 574
Криси, стискам палци, момиче! Ще се справиш! Само най-важно е да съхраниш психиката дори моментът да е труден, ти си тази, която трябва да бъде сирна и заради бебчетата! Всичко ще е наред! Вярвай го и се моли Simple Smile
Nellykery, знам, че Христов е един от най-добрите в България и няма да поеме излишен риск. Според мен консултация с него би била добра, мисля, че 20г.с е на границата за серклаж, но аз бих се посъветвала с него дори ако трябва по телефон или по имейл да му изпратиш изследвания (не знам дали практикува по този начин обаче, може да разпиташ други мами). Друг вариант е да се поинтересуваш от поставянето на цервикален песар ( ако серклажът не става), на мен ми поставиха такъв, но в 27г.с. Не знам още дали има ефект, но човек трябва да търси варианти. Само си почивай и бъди спокойна засега!

# 575
Nellykery, аз се следя в Надежда. Лекарката ми е д-р Стоянова, но с д-р Христов са в един екип. При предишната бременност имах серклаж - преди по-малко от 2 години. Сега мерят шийката от много рано и редовно - макс на месец. Трябва да ти кажа, че моята докторка се консултира с Христов, отделно мнение изказва и следящия ФМ, с което също се съобразяват. Бях в 17 г.с., когато решиха, че няма да правят засега, защото за момента беше излишно - 33 мм. Неговите думи бяха - има време, ще изчакаме следващата ФМ (22 г.с.) и пак ще говорим. Няма защо да правим нещо, ако няма причина.
Понеже "парен каша духа", в 15 г.с. отидох и при д-р Дяволов (мисля, че и той няма  нужда от представяне). Той беше възмутен, че не са ми направили серклаж още преди 13 г.с. Бях с бактерия и даже беше склонен да ми направи серклаж ако не е изчистена бактериятя след терапията. Сега съм в 24 г.с., шийката ми е 37 мм. Д-р Стоянова каза, че това е от лежането.
Никой не знае, дали няма да се скъси, но от две коренно различни мнения, аз избрах това на лекаря, в който имам повече вяра. Знам, че и те не са сигурни, формула просто няма. Питах Дяволов защо да го правя пак тоя серклаж, като е предпоства за инфекции. Той ми посочи доста доводи - конизация, предишно преждевременно раждане, еднорога матка - само екстри. Серклажът бил предпоставка за инфекции, но пък другата теория е, че спира инфекциите. Ами...доста объркана си тръхнах от него.
Та - Христов го препоръчвам, негови бяха думите, че до 24 г.с. има доста време, ако решим да правим серклаж.
Имаше разказ на една мама някъде назад във форума, как в 19-20 г.с. са искали да прави аборт в МД, а Христов й е направил серклаж на горещо и сега се радва на доносено, здраво бебенце Simple Smile
Стискам ти палци! 💗💗💗💗💗

# 576
На мен също д-р Христов ми направи серклаж в 21 г.с., като шийката беше едва 17.9 мм. Много е добър, прегледа си ме след 2 седмици и след 1 месец пак, като кажа да лежа, защото шийката се държи буквално на серклажния конец. Слвд серклажа хванах бактерии, които той излекув само с 1 курс антибиотик. Следващите ми 2 микробиологии от тогава насам са чисти и се надявам така да е и занапред. Консултациите в месеца след серклажа ми ги правеше и по вайбър, плюс че в деня след серклажа дойде 2 пъти да ме види. За мен той е най-добрият!

# 577
Здравейте, не съм писала отдавна. Вече съм 30 г.с и съм много щастлива.
Определено тази бременност съм доста по-спокойна от първата. Да припомня, че съм втора Б със превантивен серклаж от 13 г.с поради конизация. Сега ства тъпо извънредно положение не бях ходила на прегледи нито са ми мерили шийка направо полудявам. Тази вечер съмна преглед и дано да я измерят,че малко да се успокоя. Бях два дена с адски болки в кръста и малко ниско корема. Не мисля,че са контракции защото не са на интервали а по цял ден. И корем не ми се е стягал. Вие имате ли болки в кръста? Не знам вече кво да си мисля.

# 578
Аз болки в кръста нямам, освен ако не се залежа много на една страна...и тогава имам чувството, че и на коремчето не му е комфортно. Та сменям пози и вече и по гръб полежавам малко, иначе към края на деня започват болежки. Започнах да се замислям, че трябва да се подготвят неща за бебка, ама закега ще си спазвам режимът на лежане, а другото лесно- ще го мисля. Поне навън е слънчево и лежането не е такава непосилна задача и психическото ми състояние се стабилизира.

# 579
В коя седмица си?
И аз лежа ама ставам по сто пъти ,че имам една 3 годишна госпожица и плътното лежане е невъзможно. :/

# 580
Janetm, мойта щерка е на 2 и половина 😀 като ми кажат няма да ставаш и хахаха. Наистина няма как. Много е стряскащо като не можеш да изпълниш заръките, но това е.

С извънредното нямаше консултации и не можех да си намеря следящ аг 100 години. Та нямаше и болничен от къде и съвсем се влоши положението при мен. От тук нататък нещата като че ли по-лесно ще се случват.

Усмивки на всички!

# 581
В коя седмица си?
И аз лежа ама ставам по сто пъти ,че имам една 3 годишна госпожица и плътното лежане е невъзможно. :/
В 29+4 г.с. съм, но ми е първа бременност и сега слушам и изпълнявам заръките на лекаря. Определено като имаш детенце то си изисква своето и няма как да го пренебрегнеш. Аз заради това, че всичко ми е за първи път дори още не знам имам ли или нямам бракстън хикс контракции. Лежа и чакам от преглед на преглед да видим как са нещата и се надявам да ходя скоро на тонове, та да видим. Докато бях в болницата на системи имах пак няколко уж втвърдявания, то апаратът не ги отчете като контракции и затова съм в чуденка.

# 582
В коя седмица си?
В 29+4 г.с. съм, но ми е първа бременност и сега слушам и изпълнявам заръките на лекаря. Определено като имаш детенце то си изисква своето и няма как да го пренебрегнеш. Аз заради това, че всичко ми е за първи път дори още не знам имам ли или нямам бракстън хикс контракции. Лежа и чакам от преглед на преглед да видим как са нещата и се надявам да ходя скоро на тонове, та да видим. Докато бях в болницата на системи имах пак няколко уж втвърдявания, то апаратът не ги отчете като контракции и затова съм в чуденка.

Ооо значи вървим почти заедно.
И аз така бях първата Б смятах всеки ден и седмичка. Накрая родих в 39 седмица. Всичко ще е наред. И аз макар,че знам кво е пак се шашкам от време на време.

# 583
Здравейте,  и аз съм с контракции.  Едва в 19 г.с. съм. Лежа и си почивам повече по препоръка на доктора. И искам да цадам един много глурав въпрос.
Как точно лежите? Аз лежа на дивана по гръб и гърба ми е облегнат на възглавница, може би на 45 градуса. Таза ми е хорезантален повечето случаи.
Оптимална ли е тази поза според вас?
И аз съм така. През деня си лежа по гръб. Та както ти е удобно. Лежането на ляво, е препоръчително, когато се притиска вена кава.
Скрит текст:
Така като ви чета с тези истории с успешен финал и много хубаво ми става! Давате надежда Simple Smile
Ще илюстрирам как лежа и по този начин притиска ли се тази вена? Ако може да споделите, ще съм много благодарна
Явно позата е от ключово значение
Sirma, идеална е позата. Ако я притиснеш вената, вероятно ще ти стане лошо. Ако се чувстваш добре, защо да не лежиш така?!
Скрит текст:
Здравейте момичета!
Родих в петък по спешност,изтекоха ми водите,1ви ден на 29 седмица.След като лежах 10 дни в болница (по мое настояване,шийката беше скъсена пак на 7мм,въпреки серклажа) и лекувах вагинална инфекция с глобули, изписаха ме на 7 Май и на 8 Май родих,водите ми изтекоха по обяд и бях с 2см разкритие. А аз глупачката толкова бях свикнала на болка,че всичко приемах за нормално.Децата ми са на апаратно дишане,болката е огромна като ги видя в кувьоз,толкова малки и целите в тръби.Трудно успявам да се овладея като ходя да им поговоря.Родих в Токуда,като абсолютно недоволна съм от базата им,но се надявам да се погрижат за децата ми.Знам,че са добри неонатолози.
Помолих за психолог още в петък,защото разбрах,че лекарите от болницата,в която се следях, са ме били отписали още 19 седмица и съм била чудо как стигнах дотук.За цялата бременност са ми направили 2 микробиологии и само 1 след серклажа,опитвам се да не обвинявам никой,но все си мисля,че можеше да се направи повече.Много съм ядосана на системата,на безхаберието...на това,че не достигат лекари и те са невнимателни понякога от умора или апатия.Аз бях толкова отдадена,не се оплаках,че лежа и съм обездвижена,но родих по-рано. Не става само с вяра и положително мислене,нужни са специалисти.Сега всички около нас се радват,на нас с мъжа ми ни е свито сърцето какво ще стане с децата....
Знаем,че пътя ще е много дълъг и трънлив,но толкова силно вярвам в двете ми момчета,знам че ще оцелеят и ще са здрави.
Искам да пиша до някой,да разкажа историята си и да предотвратя други такива.Винаги търсете 2ро мнение,ако се съмнявате, винаги.
Бъдете здрави вие и децата ви!
Стискам ви палци малките юначета да се преборят бързо със ситуацията. Изчетох доста истории с недоносени бебенца, родени преди 29 г. с., които са живи и здрави. Пожелавам ви го Heart

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 14:37 от AnMary

# 584
  • София
Аз съм тази със серклажа на горещо при Христов в 19г.с. Ако искаш мога да ти пратя телефона му на лично да му се обадиш. Аз освен с 3см разкритие и шийка 1см бях и с пролабирал мехур. Едва я спасиха моята мишка. Скоро става година от серклажа. Бях в стая с момиче, на което беше направил серклаж в 24г.с. Той е най-добрия лекар, с които можеш да се консултираш. Стискам ти палци и ако имаш нужда от телефона му ми пиши.

Честити бебенца, мило момиче! Дръж се заради тях! Всичко ще е наред вярвай в това! Същото момиче със серклажа в 24г.с. роди в 29г.с. та и за това бяхме в една стая. Бебето поседя в неонатологията 2 месеца и си го прибраха живо и здраво. Всичко ще е наред. Сили и кураж ти желая! ❤

Общи условия

Активация на акаунт