Лежащи мами - 45

• 39 133
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,колко време след серклажа ви препоръчват да лежите последният път когато ми мериха шииката беше 27мм

Моят серклаж беше в 14 г.с. на 23 мм. Но в 16 г.с. шийката стана 14 мм, вклинена, с конус и се крепи само на конеца от серклажа. Така че оттогава само лежа, сега съм 25 г.с. Искрено се надявам да издържим поне 5 седмици още. Така че всичко е индивидуално, лекарят ти най-добре ще прецени спрямо състоянието на шийката и седмицата, в която си.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 22:06 от Linda 2

# 556
Извинявам се за въпроса ако не е за тук,има ли мама на която ѝ е останал утрогестан да го продава или подарява моля да ми пише на лично Simple Smile

# 557
И моята шийка се държи на конеца. В 21 г.с. ми направиха серклажа на 1.79 шийка, сега съм в 29 г.с., 11.3 е шийката. Ще си лежа до края.

# 558
Здравейте, искам да попитам някоя да е лежала в болница за задържане с шийка 1,5см и контракции, не много чести и не болезнени? В 29г.с съм. Ще се радвам на съвети и споделяния.

# 559
Здравейте, искам да попитам някоя да е лежала в болница за задържане с шийка 1,5см и контракции, не много чести и не болезнени? В 29г.с съм. Ще се радвам на съвети и споделяния.

Здравей, аз лежах преди две седмици заради скъсена шийка в болница. Контракции не ми стана ясно имам ли нямам ли- уж усещах стягания, а акушерките ми показаха, че линията за контракциите е права и не бе следвало да имам. Бях на системи, сложиха ми песар и сега си лежа вкъщи. В сряда ще бъда на преглед да видим какво е положението. Ако имаш нужда от информация и бих могла да ти помогна, съм насреща. Когато лежах, бях в 27 г.с.

# 560
Здравейте,  и аз съм с контракции.  Едва в 19 г.с. съм. Лежа и си почивам повече по препоръка на доктора. И искам да цадам един много глурав въпрос.
Как точно лежите? Аз лежа на дивана по гръб и гърба ми е облегнат на възглавница, може би на 45 градуса. Таза ми е хорезантален повечето случаи.
Оптимална ли е тази поза според вас?

# 561
Sirma.P, препоръчително е на една страна, като по-добрата я лявата. Има го написано в доста статии. По гръб спираш важен кръвоток и за дълго време не е ок.

# 562
Лежа наляво или надясно, като много ми дотегне, се обръщам за 5-10 мин по гръб. Вече доста ме заболяват тазобедрените стави, ама бебчо да е добре, аз ще се оправя 😊 Лежа от 20 г.с., сега съм вече в 30 г.с. Дано устискам до края 😊

# 563
Мен никой не ми е казвал накъде да лежа 😁хем седях 2 седмици в болница... добре, че ви чета, момичета.

Аз съм с отлепяне, хематом и миомен възел. За да се резорбира хематомът и да се оправи това отлепяне лежа. Кървенето получих 16 г.с. сега съм 20 г.с. Закрепи се положението засега, но имам странни болки - чудя се от лежане ли, от какво ли. Второ детенце ще ми е това, първата бременност беше песен в сравнение с това 😁   да сме живи и здрави, забравя се всичко.

# 564
Привет момичета.
Вписвам се и аз, за да ви накарам да се усмихнете и да ви вдъхна кураж.
Лежах 4 пъти в болница за задържане. Първия път с кървене в ранна бременност. Два пъти с контркции и болка. Изписаха ме със скъсена шийка. Четвърти път с високо кръвно с линейка с кислород - риск преекламсия. От Октомври вкъщи на щадящ режим. Постоянно треперене и стрес - дали няма да абортирам, дали няма да родя преждевременно, дали ще стигна голяма седмица, за да бъде до носено и тн. Броене на седмиците. Днес вече съм 5 деня преносила след термин и утре влизам в болница за наблюдение. Сега преносвам след толкова проблеми!
 След като наближи термина започнах с движение (разбира се след толкова залежаване е доста трудно) и дори домакинска дейност. Бебето не иска да излиза.
Лекаря вече се смее - когато се пазех лежах по болници, а сега не се спирам и няма грам контракции.
Така че, не губете надежда. Често, когато Ви се струва безнадеждно, винаги има лъч светлина. Вярвайте, че Господ е милостив и ще Ви помогне.

# 565
Zara, подобна история и при мен. 😆 Лежане от 22 седмица и накрая индукция.

Не съм влизала при вас да се отчета. След 3 месеца пазене и лежане, се роди моето бебче почти в 40 седмица. Шийката ми беше стигнала до под 1 см. Лежах 2 седмици на системи, после вкъщи. Чак 9 месец си позволявах повече движение и накрая разходки. Бях загубила надежда, но всички около мен вярваха и ме убеждаваха, че ще се справя. Историите на момичетата тук също много ми помогнаха. Затова съм насреща за съвет и с информация ако имате нужда.

# 566
Така като ви чета с тези истории с успешен финал и много хубаво ми става! Давате надежда Simple Smile
Ще илюстрирам как лежа и по този начин притиска ли се тази вена? Ако може да споделите, ще съм много благодарна
Явно позата е от ключово значение

# 567
Здравейте момичета!
Родих в петък по спешност,изтекоха ми водите,1ви ден на 29 седмица.След като лежах 10 дни в болница (по мое настояване,шийката беше скъсена пак на 7мм,въпреки серклажа) и лекувах вагинална инфекция с глобули, изписаха ме на 7 Май и на 8 Май родих,водите ми изтекоха по обяд и бях с 2см разкритие. А аз глупачката толкова бях свикнала на болка,че всичко приемах за нормално.Децата ми са на апаратно дишане,болката е огромна като ги видя в кувьоз,толкова малки и целите в тръби.Трудно успявам да се овладея като ходя да им поговоря.Родих в Токуда,като абсолютно недоволна съм от базата им,но се надявам да се погрижат за децата ми.Знам,че са добри неонатолози.
Помолих за психолог още в петък,защото разбрах,че лекарите от болницата,в която се следях, са ме били отписали още 19 седмица и съм била чудо как стигнах дотук.За цялата бременност са ми направили 2 микробиологии и само 1 след серклажа,опитвам се да не обвинявам никой,но все си мисля,че можеше да се направи повече.Много съм ядосана на системата,на безхаберието...на това,че не достигат лекари и те са невнимателни понякога от умора или апатия.Аз бях толкова отдадена,не се оплаках,че лежа и съм обездвижена,но родих по-рано. Не става само с вяра и положително мислене,нужни са специалисти.Сега всички около нас се радват,на нас с мъжа ми ни е свито сърцето какво ще стане с децата....
Знаем,че пътя ще е много дълъг и трънлив,но толкова силно вярвам в двете ми момчета,знам че ще оцелеят и ще са здрави.
Искам да пиша до някой,да разкажа историята си и да предотвратя други такива.Винаги търсете 2ро мнение,ако се съмнявате, винаги.
Бъдете здрави вие и децата ви!

# 568
Криси, права си да потърсиш помощ. Не мисли минали неща, нищо не е зависело от теб и не е имало как да го предотвратиш. Важното е, че си ги износила до тук и сега те имат реален шанс. Ще се справите заедно, стискам ви палци 🍀🍀🍀

# 569
Kristiana20, браво, че систигнала до 29 г.с., честити бебчета! От сърце се надявам всичко да е наред!
Права си за всичко - и изследванията са много важни, и второто мнение и добрите специалистк. Въпреки всичко има случаи, когато и всичко да си направил пак може да родиш преждевременно.
Аз родих първото си дете в 26 г.с. преди година и 8 месеца и разбирам как се чувстваш. Знам за страха, за вината, за въпросите, за неизвестните, за всичко, което те връхлетява с бясна сила и неподготвена. 
Мога да те съветвам няколко неща... Вярвай в децата си, тряба да си силна и заради тях и да усещат обичта ти. Ако все още не си прочела наръчника на Фондация Нашите недоносени деца - свали го от страницата и го направи - той съдържа най-важното, което трябва да знаеш. Иначе потъваш в море от откъслечна информация и притеснения. Писала си, че ще порърсиш психолог - направи го. Ако искаш директно се свържи с Фондацията - там също има психолози, които се занимават конкретно  в тази сфера, а не обща психология. Ако имаш възможност - изцеждай кърма, тя е най-доброто, което можеш да дадеш на недоносените бебчета, а трябва да започнеш колкото може по-рано след раждането, ако решиш да го правиш!
Аз родих в Надежда и съм доволна от базата. Чувала съм много добри неща и за Токуда, дори по-добри.
Стискам палци, вярвай в децата си, те са по-силни, отколкото мислиш!

Общи условия

Активация на акаунт