"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 966
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 765
  • Glasgow
Ами то виж на снимките колко близо са масите една до друга, аз дори се чудя как 11 човека са се събрали на тази маса. Нямаш никакво лично пространство. Просто си представям картинката с подвикващия хазаин.

# 6 766
  • при късмета
Пияния собственик ще се държи така с всички гости, докато те самите позволяват. Ако не сигнализират, няма да има никакви последици за него. Могат да сезират НАП, Общината, ако тур. обект е с разрешително от там, ако не министерството, ХЕИ (знам, че има друго име, ама като ми трябва все ми излиза от главата), КЗП, ако се напънат сигурно и още ще се измислят. Например туристически сайт в който се рекламират. Ясно е, че сами си публикуват, в собствен профил, но ако се появят някъде може да се оставят отзиви. В Гугъл също всеки може да остави отзив, който той не може да модерира. На тяхно място бих извикала и полиция на момента и на място, заради заплахите

# 6 767
  • Mediterraneo
И как пък няма да платя 5 бона, без да имам документ за тях!

# 6 768
# 6 769
  • Deutschland
И са платили тия 5 бона, без реално да получат нищо в замяна. Това плаче за адвокат.

# 6 770
  • при късмета
И са платили тия 5 бона, без реално да получат нищо в замяна. Това плаче за адвокат.
НАП е достатъчно. И адвокат не им трябва

# 6 771
  • Mediterraneo
Какъв адвокат, нямат никакво доказателство, че са платили и 5 стотинки, какво ще им помогне адвокатът. Ей точно за такива случаи народът е казал онова за баницата.

# 6 772
Мда, нахалникът и до последно ще настоява че просто са му били на гости.

# 6 773
  • Glasgow
Това място не го намирам в гугъл мапс като обект, просто една къща. Без документ как ще докажат, може да каже, че са били гости и толкова

# 6 774
  • при късмета
Той може да каже много неща. Но като се натрупат достатъчно сигнали и изобщо да не е регистриран, всичко ще излезе наяве. А в НАП е достатъчен само сигнал, без да им доказваш нищо. Ако има възможност да треснат някого с глоба за укриване на доходи, сервирано на тепсия, инспекторите ще се избият да вземат проверката. В малко населено място, сигурно си е вързал гащите откъм местната власт, полиция и община, но изсипят ли му се данъчните, няма да има желание да се връща в затвора, по какъвто и да е повод и на тях няма да им се бие в гърдите

# 6 775
  • Deutschland
Това място не го намирам в гугъл мапс като обект, просто една къща. Без документ как ще докажат, може да каже, че са били гости и толкова

Премахнато е от гугъл мапс.

# 6 776
  • Пловдив
Как протича проверка на НАП. Влиза клиент и си купва нещо, къде дребно, къде едро. И после БАМ, БАМ, проверка от НАП. Легитимира се и се почва - туй касова бележка, ама наличността на чекмеджето отговаря ли на касовите бележки - ужас и безумие.

# 6 777
  • при късмета
Как протича проверка на НАП. Влиза клиент и си купва нещо, къде дребно, къде едро. И после БАМ, БАМ, проверка от НАП. Легитимира се и се почва - туй касова бележка, ама наличността на чекмеджето отговаря ли на касовите бележки - ужас и безумие.
НАП имат право да правят пълна данъчна проверка и на физическо лице, даже и търговски обект не е задължително да е. Стига да има сигнал. А като има сигнал черно на бяло, идва инспектор, вижда мястото (а ако завари там фалшиви гости, дупе да му е яко) и от там нататък действа според ситуацията.

Аз едно време имах фирма наемател, като ги изгоних преди изтичане на договора, те бяха неизправната страна. Вече беше в сила промяната, че като наемателя е юр. лице, той декларира и плаща данъка, аз само декларирам на края на годината, с последното тримесечие. Удържат и плащат данъка, защото поне счетоводителката беше в час, но управителката, заради злобата си пуска сигнал в НАП, че не съм си плащала данъците. Обадиха ми се по телефона и ме извикаха в районния офис. Отивам аз и инспектора се чуди как да ми се извини, че ме разкарва и проверява, защото не аз трябва да го внасям този данък, а тази, която е сигнализирала, че го укривам. Обаче човека трябва да си свърши работата и да си напише бумагите и формулярите и да ми вземе пописа. На края тя се оказа проверявана, ама това е друга тема. Думата ми беше, че си имат механизми да разберат за укрити данъци и то не малко. Все ще има някоя сума преведена по банкова сметка, като депозит или изцяло плащане, която няма да има как да обясни. И на ръка да са взели парите, мисля, че пак има начин, но тук вече трябва да обясни някой действащ инспектор. Аз лично, заради бившата ми работа изобщо не им се впечатлявам, но голяма част от хората се шашкат при проверка от НАП, защото се случва изключително рядко и изобщо не знаят какво могат и не могат да правят/проверяват данъчните.

# 6 778
Данъчните сега са и доста изгладняли, карат ги да изстискат парички Simple Smile

# 6 779
  • Пловдив
НАП доооооста неща могат да проверят.

Общи условия

Активация на акаунт