"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 937
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 825
Ами като ти тръгнат на контра и човек се втвърдява. И другите пътници от съпричастност правят мечешка услуга. Като има изисквания превозвачът, да ги обяви. И кондукторката едва ли има в седмицата повече от двама- трима неориентирани, че да и пострада джобът

# 6 826
  • Пловдив
Не направих нещо, което не съм длъжна да правя = "авторката сама написа, че нарочно се заяжда".
И не, не съм знаела "много добре", че не приемат жълти стотинки, това общоизвестно неписано правило, чието нарушаване те прави нечовек без емпатия.
Пътувам редовно и представи си какъв нечовек без емпатия съм, щом чак сега за пръв път подавам жълти стотинки.
Но и да знаех, нередно е. Нямаше да си хващам беля, ако знаех, но все толкова нямат право и по никакъв начин не е свързано с емпатия.

# 6 827
Е нищо де, за друг път ще знае.

# 6 828
  • при късмета
Няма право да не приеме монетите. От фирмата каквото и разпореждане да са им дали, то не може да противоречи на закона. В същата тази кондукторка, ако все пак попаднат такива монети, тя вали ще ги върне. Все едно на неея да не ѝ ги приемат.

За мен това си е чиста проба заяждане, при условие че жълти стотинки не вземат от години.
Къде не приемат жълти стотинки? Няма такова нещо. Даже около мен си искат, защото бабата, ако има 2 стотинки ресто, си ги чака. Във веригите се е случвало да чакам касиер да си зареди касата и това, което има нужда от зареждане, обиковенно са именно жълтите стотинки. Пазарувам ежедневно и във вериги и по сергии на близкия пазар и в квартални бакалии, плод и зеленчуци и месарници и никой, никога не ми е казвал, че жълти стотинки не приема. Даже в месарницата редовно уедрявам касичката на детето, вярно повечето са по 1 и 2 лв., но, ако ТЕ са много на зор, до кръгла сума събирам всичко налично, включително жълти.
Обобщено, не само, че е селско поведението на кондукторката и фирмата, а направо незаконно

# 6 829
  • Пловдив
Е нищо де, за друг път ще знае.
Нали? Ще се съобрази е неписаните правила на етиката и няма да постъпва така нечовешки. Grinning

# 6 830
  • до най-прекрасния мъж
И какво точно щеше да Ви коства да отстъпите, дори да сте в правото си? Чиста проба заяждане и елипса на емпатия. Ако бяхте срещнала грубо отношение, щях да Ви подкрепя. В случая от човешка гледна точка не сте права и поведението Ви го доказва. Съжалявам.

# 6 831
Като чета някои от коментарите, все едно е дала 1лв на монети само от 1 стотинка и ще отнеме време да ги преброи контрольорката. Направо заслужава да и ги съберат за следващия път. Тогава ще разбере, що е то заяждане.

# 6 832
Като не се съобрази, пак някой ще и плати билета, няма да свърши света. И в реповете не приемат, като искаш цигари или вестник и искаш дa си пласираш жълтите, подминаваш репа и си купуваш от магазин, голяма драма за няколко стотинки.

# 6 833
И какво точно щеше да Ви коства да отстъпите, дори да сте в правото си? Чиста проба заяждане и елипса на емпатия. Ако бяхте срещнала грубо отношение, щях да Ви подкрепя. В случая от човешка гледна точка не сте права и поведението Ви го доказва. Съжалявам.
А защо да не отстъпи контрольора?
Също може да мине за заяждане и липса на емпатия и в същото време в нарушение на закона.

# 6 834
  • Наблизо
Какво заяждане е да дадеш законно платежно средство? И никъде не пише,че не приемат жълти стотинки?? Да го напишат.Виждала съм табели ,че не се приемат банкноти с по-голям номинал от 50 лева и това е разбираемо,защото не може да се върне лесно ресто..но за стотинки?
Още преди 25 години,само че в автобус 12 са ми крещяли така “кондуктор”.Тогава билетчето беше 10 стотинки за учениците,аз пътувам с брат ми и отиваме на училище.Родителите ни са ни дали 20 стотинки - май 10 стотинки и две по пет.Други нямах.Тази леля как ни крещя,как можело такова нещо…беше ужасно.Искаше да ни сваля и май пак някой ни плати тези 10 стотинки..
Майка ми искаше да се разправя.Ето че практиката продължава.Ако глупавите машини,които наслагаха за милиони,работеха,нямаше да имаме този проблем.Те приемат всичко,включително и карти.

# 6 835
Жълтите монети са законно разплащателно средство и няма причина да бъдат отказвани. Ако контрольорката после не може да ги отчете - това е неин проблем. Никой пътник не е длъжен да се съобразява с "вътрешни правила", особено когато те не са обявени ясно и открито.

# 6 836
  • Пловдив
По тая логика трябва да проявяваме емпатия към всеки нарушаващ закона търговец само защото нарушенията се правят чрез нареждания до притиснати по служба наемни работници.

# 6 837
Ама какви са тия глупости, защо не отстъпила??
Защото примерно не съм овца, въпросът е принципен, кондукторката се Е заяла, не е мой проблем кой какво не приема, след като тези стотинки са законно средство за разплащане. Като не приемат, да напишат на автобуса, че не приемат, да ги питат примерно от Нова тв накакво основание.

# 6 838
  • до най-прекрасния мъж
По тая логика трябва да проявяваме емпатия към всеки нарушаващ закона търговец само защото нарушенията се правят чрез нареждания до притиснати по служба наемни работници.
Дано това Ви е оправило деня!
Бъдете повече ЧОВЕЦИ, а не хора с криворазбрани ПРАВА!
Сполай Ви!

# 6 839
Абсолютно селска постъпка, и не на Магдена. Законно средство са, точка. Че и не била искала да си плати билета, па й хвърля парите. Ами да, на моите деца са крещяли такива агресивни работнички, на баба ми са крещяли, на чужденци са крещяли. Но аз или Магдена трябва да сме възпитани и да проявим разбиране към агресивна контрольорка, или към някакви си изисквания на бизнесмена. Ами не.

Общи условия

Активация на акаунт