"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 924
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 810
  • Mediterraneo
Дори да си ги уедрява сама, да си го прави. Длъжна е да вземе стотинките и точка. Аз бих постъпила по същия начин. Не е дала само жълти стотинки, става въпрос за десетина. Като й свърши смяната, ще се ги уедри и ще се отчете( ще си ги пусне в собствения портфейл, вземайки цели 10 стотинки от своите и ще си реши големия проблем). Дори изисквания на фирмата да са, няма право да се държи така с пътниците.

Аз работя с пари; отчитаме от 5 цента нагоре, просто няма цени, които да налагат работа с 1 и 2 цента. Но лятото, когато работим предимно с испанци, събираме по един буркан центове, които не отчитаме и реално плащаме от бакшишите си. Не мога да кажа на клиент, че не му искам петте цента, защото са по един и два, няма такъв филм, стотинките са пари и толкова.

# 6 811
Много добре знаете, че в градския и извънградския транспорт не вземат жълти стотинки, в реповете също, защо се заяждате, толкова ли е трудно да дадете цял лев или банкнота? Откъдето са ви ги върнали, дайте ги пак там. Това не е прищявка на кондуктора, а на собственика или управителя, ако е общинска фирмата.

# 6 812
  • до най-прекрасния мъж
За мен си е типично селска постъпка - ще си опразня портфейла, друг да се оправя.
Много добре знаете, че в градския и извънградския транспорт не вземат жълти стотинки, в реповете също, защо се заяждате, толкова ли е трудно да дадете цял лев или банкнота? Откъдето са ви ги върнали, дайте ги пак там. Това не е прищявка на кондуктора, а на собственика или управителя, ако е общинска фирмата.
+1
За мен това си е чиста проба заяждане, при условие че жълти стотинки не вземат от години.

# 6 813
А защо трябва да спазваме чужди прищявки?

# 6 814
Ами не се качвайте и няма да спазвате.

# 6 815
Аз например не го знам това. Живея в София и тук кондуктори няма. Ако се кача на такъв автобус ще дам каквито пари имам и ще очаквам да ги вземат и със сигурност няма да е заяждане. Има ли табели, че не приемат жълти стотинки? Ако нямат кураж да го сложат официално, сори, парите са си пари.

# 6 816
  • Пловдив
Ясно ми е, че е прищявка на собственика или управителя. Ясно ми е и че човек понякога няма избор на работа. Писах на превозвача мейл със съвет да обявят с големи букви отвън на автобуса, че не приемат жълти стотинки (така, де, щом смятат, че имат право), отделно се оплаках на общинския телефон.
Не се държа грубо, просто отказа да ми вземе парите и заяви, че не искам да си платя билета.
Какво значи "много добре знаете"? Откъде трябва да го знам и на какво отгоре?

Няма такива табели, разбира се, защото нямат право да не приемат.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:24 от Магдена

# 6 817
  • Варна
И аз не го знам, но кондукторката е длъжна да приеме монетите, законно платежно средство.

# 6 818
  • до най-прекрасния мъж
А защо трябва да спазваме чужди прищявки?
А защо е нужно да се заяждаме целенасочено и да си разваляме деня? Елементарно е да сме повече Човеци и да проявяваме емпатия. Дори към кондуктора в ГТ!
Авторката сама написа, че се заяла нарочно...За мен селския пиниз си е неин.

# 6 819
Ами не се качвайте и няма да спазвате.
И защо? Имам пари, плащам си билета?!
Утре някой превозвач може да реши, че приема само китайски донги, трябва ли да имам в себе си?

# 6 820
А тя как може да злепоставя пътничката, да спира автобус, да твърди, че е нередовен пътник. Аз бих извикала 112.
И аз не зная за такива тайни наредби. А съм човек, дето спазва правилата.

# 6 821
  • Пловдив
Авторката сама написа, че се заяла нарочно...
Моля?!

Станах и нечовек без емпатия, доооообре.

# 6 822
  • Mediterraneo
Абе, селският номер си е на кондукторката, не на жената, която чинно си плаща билета.
В автобусите в нашия град не се приемат банкноти над 20 евро, пише го обаче на стъклото на шофьора, виждаш го още преди да се качиш.
Ако не приемаш жълтици, пишеш го, да го видят всички.

# 6 823
  • до най-прекрасния мъж
аз мога да дам други пари, но не искам. (Имах двулевка и банкноти.)
Някъде тук вече се разкрещях...

# 6 824
Тя може да има всякакви банкноти от къде на къде някой ще определя с кои да плаща?

Общи условия

Активация на акаунт