"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 945
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 795
Не съм съгласна, че за 2500 евро можеш да си намериш нещо супер в чужбина. Те са наели цяла къща за 10 души. По НГ няма супер сделки в чужбина за такива къщи. Това е като един познат ми обяснява как в Гърция спели за 50 евро, а ние защо спим за 150. Елементарно Уотсън, вие сте двама с дете на 3 години, ние спим като за 5 възрастни.

може, що да не може - ние сме 4 с голямо куче и спим под 50евро в силен сезон на едното място, на което ходим.
И четиримата сте над 12 г.?

най-малкият е на 11, но това не се отразява на цената, която е за целия апартамент /без значение колко е зает/. не е хотел

# 6 796
Сравнявате компютри с компоти.
Ако искаш да си на първа линия, гледка и удобства, няма да е най-евтината оферта.
Всеки си знае нуждите и си избира според бюджета.

# 6 797
150 евро на вечер за 10 дена правят 1500 евро. 2500 евро за 5 нощувки си е 500 евро на вечер. На семейство се пада към 165 евро на вечер.

Янтра, може и за 2500 на вечер да спите, ако искате, коментирах цената като съотношение срещу предоставената услуга и локация. 1000 лв на вечер за селска къща в България трябва да е нещо уау като архитектура, та басейни и прочие.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 09:38 от zari65

# 6 798
Ние сме трима , ще дадем 450лв. на вечер да съм "му на гости" на г.за на географията, в паяжините и студа, как пък да не. Да ме вият чакалите там.

# 6 799
  • София
Има хора, които не обичат да готвят и им звучи романтично как ще ядат някакви местни специалитети (които често не са нищо особено, зависи кой ги хвали), обаче не всички са така. Но има и дръпнати гости, на които да те е страх добър ден да кажеш.
Скрит текст:
Ако сте хазяин и посрещнете гостите с някакъв сладкиш - едни ще се нахвърлят и после ще ви похвалят, другите ще ви откажат презрително, после ще коментират, че им предлагате отрови като бяло брашно и захар.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 10:43 от Cuckoo

# 6 800
  • София
Аз обикновено търся обекти без наличие на други хора. Нямам нужда да ми седят на масата и да ме наблюдават.
Искам да съм сама със семейството си и приятели. Слава богу, не съм попадала на подобен кошмар.

# 6 801
  • Пловдив
Не съм съгласна, че за 2500 евро можеш да си намериш нещо супер в чужбина. Те са наели цяла къща за 10 души. По НГ няма супер сделки в чужбина за такива къщи. Това е като един познат ми обяснява как в Гърция спели за 50 евро, а ние защо спим за 150. Елементарно Уотсън, вие сте двама с дете на 3 години, ние спим като за 5 възрастни.
може, що да не може - ние сме 4 с голямо куче и спим под 50евро в силен сезон на едното място, на което ходим.
Ок, явно ние имаме повече претенции.

# 6 802
Кой знае.

# 6 803
  • France
Ние сме трима , ще дадем 450лв. на вечер да съм "му на гости" на г.за на географията, в паяжините и студа, как пък да не. Да ме вият чакалите там.
Не, че нещо, но точно по Коледа тройна стая в хотел на алпийските писти вървеше по 250е на нощувка. Естествено спа-то и яденето се плащат отделно. Всеки с вкуса си

# 6 804
  • Пловдив
Качвам се в градския транспорт, автобус 1, цената е един лев. Да, знам, че е малко, предполагам и че малко плащат на персонала и за тия пари трудно се свъртат читави работници (да не обиждам все пак читавите, има и такива).

Подавам монети от 50 ст., 2х20, 5, 2х2 и 1 ст. и водим приблизително следния диалог с кондукторката:
- Тези жълтите не мога да ги приема.
- Това са редовни пари в обращение.
- И на нас не ни ги вземат.
- На мен някой ми ги е върнал и съм ги взела.
- Дайте ги в супера.
- Откъде накъде?
- Не мога да Ви дам билет. Трябва да си платите билета или да слезете. /Към шофьора/ Не тръгвай, тука една госпожа не иска да си плати билета.
- Платих го.
- Помолете някой да ви замени стотинките.
- Няма да помоля никого, аз мога да дам други пари, но не искам. (Имах двулевка и банкноти.)
- Сега заради Вас всички стоят и чакат.

Някъде тук вече се разкрещях, че съм си платила билета с редовни пари и няма да сляза, каквото искат да правят.
Отказвам да си взема стотинките и кондукторката ги изсипва някъде - понеже съм и обърнала гръб, не виждам къде, но като че ли в кошчето за изхвърляне на билетите на слизане.

Автобусът потегля и след малко чувам: "Вземете си стотинките, една жена Ви плати билета".
Нищо не взех, разбира се.

Набутах жената с един лев. Всъщност не аз - кондукторката я набута.

Вероятно ще кажете, че селският номер е и мой, но аз не съм нарушила никое правило. Евентуално - правилото да не се крещи в автобус.
Да бях и изсипала шепа жълти монети, да речеш, че се подигравам, че злоупотребявам... Аз давам малък брой дребни монети, които са ми върнати и на мен.

Заради такива се замислям да си купя карта и да не се разправям.
Разбирам, че ако на мен ми е писнало от разправии за стотинки при пътувания по веднъж на ден, тя се разправя с недоволни пътници цял ден - само че не е редно това да става проблем на редовните.
И не, не съм длъжна да търся други пари. Давам точна сума.
Не им стиска да обявят на табела, че не приемат жълти стотинки, разбира се. Ще нарушат правилата. Е ми ето, пак ги нарушават.
Вярно, не ме изхвърлиха насила, а при повече бабаитлък от тяхна страна можеха вероятно. Sunglasses

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:02 от Магдена

# 6 805
Аз бих написала и оплакване, не могат да отказват да вземат редовни пари в обращение. Посочете линията, часа и ще намерят кой не иска да взима парите на пътниците.

# 6 806
  • до най-прекрасния мъж
Да, не им ги вземат и ги карат да си ги уедряват сами. Това отдавна е така. В случая сте се заяла с човек, който няма вина за ситуацията.
Законно платежно средство са, в това няма спор, но поставете се на нейно място. Тази жена си изкарва прехраната, а повечето от тях са пенсионери и си докарват допълнителен доход, лашкайки се по 15 часа из автобусите.  Ако се е държала грубо, не я оправдавам. Бихте могла да ги дадете в магазин или аптека, там даже ще им се зарадват.
П.П. Не работя и нямам нищо общо с ГТ. Изказвам мнение от моята гледна точка. Проблемът е в онези в Общината, които очевидно не желаят да тръгне системата за електронно таксуване.
Аз бих написала и оплакване, не могат да отказват да вземат редовни пари в обращение. Посочете линията, часа и ще намерят кой не иска да взима парите на пътниците.
Това са изисквания от фирмата, изобщо няма да си помръднат пръста да разглеждат жалба.

# 6 807
Миналата година във Венеция. Купувам от малко магазинче тип сергия джунджурийки. Давам банкнота и ми връщат дребни около евро и 50-60 цента. Поглеждам бутилка вода 1 евро. Казвам им, че искам и им подавам същото ресто, което те са ми върнали. Такъв скандал стана, обиждаха ме, правиха физиономии, все едно съм се опитала да я открадна.
Опитвам се да го забравя, направо ми развалиха хубавата екскурзия.

# 6 808
А ако това бяха единствените пари на Магдена пак ли щеше да е заяждане от нейна страна? А ако са на дете и трябва да се прибере, да ходи по улиците ли като на лелята не ѝ се уедряват после парите? Като ѝ го изискват от работата ѝ да са уедрени, това е нейн проблем, не на пътниците. Тя дали се поставя на тяхно място, че те да се поставят на нейно?

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 17:34 от Морско_момиче

# 6 809
4 жълти монети???? Простотията е от тяхна страна!!! И служителката също е виновна! Аман от хора, дето облизват гъзовете на шефовете си или са по-ниски от тревата, сакън да не ги уволнят! Всички трябва да имат адеквтно отношение иначе ставаме свидетели на небивала простотия. Като онези малоумници, дето сложили стълб на шосето, 'щото така казал шефа ....
Пусни сигнал срещу превозвача!

50 ст., 2х20, 5, 2х2 и 1 ст - дала си 7 монети и се броят по-бързо от 10 монети по 10 ст....

Общи условия

Активация на акаунт