Резервиране на шезлонг и чадър с кърпа

• 1 174
  • 30
  •   3
Отговори
Здравейте,
от няколко дни разглеждам хотели за почивка за другата година със семейството ми и тъй като имам навика да чета и отзивите,попаднах на едно мнение на един потребител,че в дадения хотел гостите си били “резервирали” шезлонгите и чадърите на първия ред с кърпи, и исках да пусна тази тема тук, за да видя какво е всшето мнение по въпроса,как бихте реагирали,дали и вие го правите и тн…Аз лично намирам това действие за много нагло,защото и другите гости са платили за тази услуга,плюс това ако човек е станал достатъчно рано и е стигнал до плажа,има свободни места например на първи ред и реши да заеме свободно място,е и в същото време несправедливо някой си човек,който го няма,да си мисли,че има право на това място,при положение,че той ще бъде спокоен,че може да стане по-късно,да си изпие кафенцето на спокойствие,да закуси,без да си дава зор,и да ми иде в 9-10 часа наготово на първи ред..ами,много егоистично поведение!

# 1
Какво да е мнението ми, неприемливо.
Края на март бяхме на круиз и забелязах, че са спрели запазването на шезлонг с кърпа. Ако до 30 мин не дойде групата, пул персонала прибират кърпите на страна и оставят шезлонга за свободно ползване.
 Много е нагло някой стане в 7, хвърли 10-12 кърпи на първа линия пред басейна, и след като тумбата се наяде към 10 пристигат и се настаняват като випове.

# 2
За мен също несправедливо е да се пускат непочиващи в хотела да се настаняеат на чадъри и шезлонги на хотела. Особено пък на първа линия. Ние понеже нямаме навик да си мятаме кърпите в 7 сутринта на плажа, бяхме редовно на 4-5 ред, при положение, че си плащаме за хотел на първа линия. На 3 ден си метнахме кърпите сутринта. Честно казано гостите на хотела си мятаха кърпите край басейна. Ние за там нямаме желания и не ни пречи.

# 3
  • Банско
Винаги на почивка ни се случва това, но понеже мъжът ми е от най-поспаливите, винаги сме последни за всичко. На мен не ми пречи лично взимането на места, защото не ми трябва да съм на първи ред. Обаче винаги ни прави впечатление и също мисля, че е много неприятно, спрямо останалите гости.
Един път много се ядосахме, просто на случващото се и си мислехме да станем рано и да съберем всички кърпи и да ги сложим на купчинка Simple Smile, но така и не го направихме, просто ни мина.

# 4
  • SF
Никога не съм запазвала и много ме е яд на тези навици.
Не са измислени от българите, но ги усвояваме бързо.
За първи път се сблъсках с този лош навик преди години на ферибот. Влязох в огромен бар с много маси и с изумление установихме, че няма къде да седнем. На абсолютно всяка маса имаше оставена шапка (най-често), книга, шалче, кърпичка, кутийка за очила... И ние се мотаем из огромен празен салон с поне 70 маси с различен размер и няма къде да седнем!
След това се запознах

# 5
Не е хубаво, но е обичайно. Аз силно не одобрявам, защото нормално хората отиват на плаж до към 9 часа и е тъпо всичко да е заето с хавлии чак до 12, когато идват тези с "резервацията". В някои хотели наистина прибират такива кърпи, но и това не е съвсем справедливо решение. При нас например ММ става рано и за да не пречи на мен отива още в 7:30 да кара падълборд. То и тогава морето е много приятно - най-гладко и с топла вода (стига да не си сова). Та той си оставя джапанките, мята кърпите на шезлонгите и влиза в морето. Да му приберат нещата ли?  Не става, защото той всъщност Е на плаж, само че в морето. А и после към 9 - 9:30 часа вече и двамата сме там.
Освен това тези, с поставените хавлии, също са си платили за това право, просто някой е станал по-рано, което е жертва някаква, но ти не си с по-голямо право от тях. Патова ситуация и май се налага да се примирим.
 Иначе напълно неприемливо е хора извън хотела да заемат шезлонгите, там вече спор няма.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 10:38 от Черна станция

# 6
  • София
Много ме дразни. Случвало ми се е да предпочета хотел, само защото в отзивите пише, че персоналът сутрин прибира "резервациите".

# 7
  • София
Ние сме от ранобудните и отиваме на плажа в 8 най-късно. Еми пак трудно се намират места на първа линия. Много са ми странни тия хора дето стават рано, мятат кърпа и се връщат да спят..

# 8
  • SF
Те го правят преди лягане.
Мои познати си държат мрежа с играчките на децата, закачена на чадъра. Не искат да я разнасят всеки ден и да сеят пясък из общите части и стаята.  Много им е удобно. Никой не прибира детските шапчици и играчки.

Черна станция, предполагам, че има много хора, които отиват сутрин, за да поплуват. И в градовете денят им започва с плуване преди работа. Вероятно, ако си на плажа, няма да те изгонят от шезлонга. Или ще се извинят и ще върнат хавлията. Не е удобно да ходиш да я търсиш мокър, но при  желание ще запомнят, че си наличен, а не си намятал кърпите на цялата компания, за да запазиш първи ред.

# 9
  • Melmak
За мен поведението с хавлиите е много грозно. Наистина бих предпочела хотел, в чиито отзиви се споменава персонала да събира хавлиите. Като цяло не обичам лятото да хося на басейн, защото ходя на плажа. Не, че там не запазват пак така от шезлонгите към морето. Обаче не е правилно за мен.
Относно външни хора в басейна също съм против. Бяхме на един тим билдинг в хотелче с басейн. Самия комплекс беше приятен на прима виста. Влизаме в паркинга, няма къде да спреш! Едвам намираме с 300 зора и сме едни от първите пристигнали за тим билдинга. Басейна пълен, ресторанта не смогва, забравят ти поръчките.
Оказва се, че просто е събота и пускат хора на басейна, които да седят там цял ден. Ние не успяхме да го ползваме, защото беше толкова пълно, че нито имаше шезлонг, нито никакво място, а самата вода гъмжеше. Към 17-18 всички тия си тръгнаха, беше ясно, че са само за през деня там. Наистина беше много гадно да развалиш удоволствието на клиентите, които ти пълнят хотела, за да може някой да дойде и да се метка в басейна на спокойствие.

# 10
Значи като човек, който живее на морето, на мен не ми е драма да съм на първа линия до водата, а освен това и обичаме да си поспиваме и не бързаме за плажа. Обаче тази година бяхме на Приморско и най-близкият плаж (буквално малко по-надалу от хотела), беше много мъничкък. Всеки ден си беше приключение да намериш къде да проснеш 3 хавлии една до друга, щото все имаше "запазени" места.
Иначе при нас минават с машини да заглаждат пясък и няма как да си запазваш място.

# 11
  • Пловдив
Селски нагъл тарикатлък. Като столове и туби за вода за резервиране на паркомясто или направо като означение "лично мое си е".
Лошото е, че има риск да стане кавга или бой, ако посмееш да заемеш "резервираното" място на такъв.

Няма значение дали ти е драма да си на първа линия, или не. И на мен не ми е, без да живея близо до морето.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 12:57 от Магдена

# 12
Ха, веднъж си седим ние на шезлонгите и идват две, май рускини, и имат претенции към нашите места. Те били оставили хавлии, защо сме им ги махнали. Любезно им казахме, че нищо не сме махали ние, а те да си търсят хавлиите другаде. Май някой им ги беше разтребил.

# 13
  • Melmak
Просто някъде минава номерът.
Бяхме на меден месец в голям комплекс в чужбина. Бях запазила стая на приземния етаж със собствено басейнче отпред. Бяхме така 4-5 стаи от нашата страна. И съседите решиха са си правят парти на басейна, изкараха една колона, бумти регетон. Простотия. На затворена врата и прозорец се чува все едно са до нас. Е, обадих се на рецепция и след 5 минути партито приключи. Нямат право да си вадят колона и да пускат музика силно.
С хавлиите проблем има, но на някои собственици на хотели не им пука. Има случаи, в които както Есме е описала запазено всичко с някяква вещ и празно няма. Както тя не е могла да седне на която и да е маса, така понякога и шезлонгите могат да свършат.
Като цяло вече избягвам ходенето по такива комплекси, особено в България.

# 14
На Поморие редовен номер и не само на първа линия. Това на общ плаж, не към хотел, предполагам ако е към хотел, е още по-гадно. Ние понеже към 12.00 си тръгваме и после пак към 15.00ч. се връщаме, съм наблюдавала метнати кърпи и до 12.00 няма никой. Идват хора с дечица, обикалят, няма къде да се настанят. Ние рано отиваме, към 8.00, та има места, но към 9.00 вече е фул и поне 1/3 с нахвърляни кърпи. Точно като с щайгите и бидоните за паркомясто.

Общи условия

Активация на акаунт