Резервиране на шезлонг и чадър с кърпа

• 1 430
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
За мен тези, които го правят си същите, които си имат “тяхно” парко-място пред блока.
Германците са много склонни на това нещо, но напоследък хотелите не толерират и дори  табели на много места. Ако плажната линия е платена няма как да запазваш.

# 16
  • Down south
The towel game е много широко разпространено
Някои хора запазват места и на плажа, и на басейна. Обикновено плажните concierges и тeзи на басейните добре знаят, къде какво става. Ако станем по-късно и няма места, се обръщам към такъв, бързо намират къде да ни настанят.

# 17
  • here and now
В някои хотели (в близкия изток го видях) си имат хора, които настаняват. Бях приятно изненадана, че си избираш място и дори ти носят хавлия, за да те настанят. Гледат колко човека сте и такива 6-8 шезлонга за 3-ма няма как да се запазят.
Препоръчвам на хотелиерите да се поучат от този положителен пример.

# 18
Ако изпадна в такава ситуация, просто махам метните хавлии. До сега съм нямала словестна престрелка с тези, които имат подобни навици. Те са напълно наясно, че да си "резервират" местата по подобен начин, е напълно нередно и разчитат основно на деликатната примиреност на другите гости на хотела/ комплекса. Смятам, че имам толкова права колкото и те и като съм на място преди тях, ще ползвам съответните шезлонги и чадъри, понеже една кърпа метната в 6 сутринта, не ги прави заети. Има хора който си оставят "резервацията" цял ден и се появяват чак следобед. Има и такива, които пращат в осем едно дете да седи и да пази 4-5-6 шезлонга. Оставям на детето  един шезлонг, на който да седи, и го Изпращам  най-любезно да повика родителите си, за да се изясним. До сега никое дете не се е връщало с родител. Това е подобно на местата в автобуса. Всички сме с билет, но сяда този, който е се е качил по пръв. Запазени са правата за място само на хора с затруднения, бременни. За тях бих освободила заетото от мен място на секундата.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 02:15 от _re_ge

# 19
  • Down south
В някои хотели (в близкия изток го видях) си имат хора, които настаняват. Бях приятно изненадана, че си избираш място и дори ти носят хавлия, за да те настанят
Именно тези имах предвид. В различните краища на света, може би се наричат различно, но дейността е същата.

# 20
Аз нито имам нерви за това, нито бих ставала в 6ч., когато съм на почивка, за да резервирам. Масово се прави и е много неприятно, защото в 10 ч. обикновено трудно се намират места, където и да сме били - става дума за ОИ хотели със собствен плаж. Миналата година в един от дните шатрата до нашата беше резервирана, така и не се появиха хората цял ден - изобщо, вероятно са били на плажа, но и други не я използваха.

# 21
Мнението ми е, че при достатъчно силен вятър, като едното нищо резервацията може да отлети заедно с кърпата в морето. Smiling Imp

# 22
Е,добре,де,виждате кърпа,махате я,но ако някой ви види как я отстранявате от шезлонга и след време този човек се появи и пита за кърпата си и ви изпортят,защото има всякакви хора?Как можем да бъдем на 100% сигурни,че просто хората не са отишли до тоалетна или не са в басейна/морето?Окей,все ще има оставен крем против слънце или някоя напитка,но ако пък човекът нищо не е взел със себе си,човек наистина ще си помисли,че някой си е запазил място.

# 23
Е,добре,де,виждате кърпа,махате я,но ако някой ви види как я отстранявате от шезлонга и след време този човек се появи и пита за кърпата си и ви изпортят,защото има всякакви хора?Как можем да бъдем на 100% сигурни,че просто хората не са отишли до тоалетна или не са в басейна/морето?Окей,все ще има оставен крем против слънце или някоя напитка,но ако пък човекът нищо не е взел със себе си,човек наистина ще си помисли,че някой си е запазил място.
След системно наблюдение. И най-вероятно ще е наистина само хавлия.

# 24
След системно наблюдение. И най-вероятно ще е наистина само хавлия.

Да ме изпортят? Аз не се чувствам неудобно че съм махнала резервационната хавлия... не се крия.  До сега един път се опита едингосподин да ми говори че били рано сутринта, после отишли да закусват. Отговорих му че нямат права над мястото, напускайки плажа. Ако желае да доведе някого от управата за да разрешим конфликта. Каза че съм била нахална и си тръгна. В случая кой според вас е нахален?

Самият невербален език на тялото на човека, който цъфва да си ползва "резервацията" показва, каква е истината. А това много лесно може да се прочете. Иначе, освен хавлия съм намирала оставени книги - 24 часа си стоят книгите, крем за слънце, празна пластмасова чаша, надувни пояси, завързани за да не отлетят... Подобни, за да бъде по-автентично.Но нищо от това не прави мястото да изглежда наистина заето и да бъде такова.

Задължително освобождавам място си и когато идват семейства с малки деца на плажа. Дори да съм била на първа линия шезлонги преди тях. Знам много добре, колко е удобно да можеш да си наблюдаваш директно детето, което прави замък на брега, да го измиеш, да му напълниш надувното басейнче. Но за разни лели и чичовци, които си оставят книгите и хавлиите на шезлонг целодневно, компромис не мога да направя. И аз съм тетка с книга, обаче заемам място като цъфна на плажа. И обикновено освен книга имам и други неща. Случвало ми се да вляза да плувам за по-дълго, но всичко на и до шезлонг указва че съм там и някак никога не е само хавлия и книга.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 14:04 от _re_ge

# 25
Именно просташката практика на резервиране на шезлонги с хавлии ме прогони завинаги от един наш курорт това лято. С всички сили се опитвам да си спомня в кой хотел почивах преди 3-4 години, когато за пръв път видях чадъри и шезлонги, обозначени с номера на стаята в хотела - изключително удобно. В случай на проблем се обръщаш направо към спасителя или рецепция и натрапникът се гони без да си разваляш настроението. Не държа нито на първа, нито на която и да е линия - държа да имам чадър и 2 шезлонга, независимо по кое време ми кефне да отида на плажа. И от тук нататък това ще ми е основно изискване при резервация на хотел, заедно с достатъчно големия паркинг. Аз не съм маймуна, за да си плащам за услуга, която ще ми бъде предоставена "евентуално" и "до изчерпване на капацитета".

# 26
Преди няколко години на басейна в хотела ранобудни умници така си оставяха кърпите на най-хубавите места и после идваха по обед. Появи се малка банда деца, които ходеха и разместваха всички кърпи или ги събираха всичките на последен шезлонг. Много им се кефех за "беладжийството"!

# 27
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Затова ходим в Гърция, последните две години голяма част от плажните барове вече освен сервитьори, си имат и хора, които настаняват, и няма драма с местата, или ако искаме да ни е по спокойно, чадъра, кърпите, хладилната чанта, и където ни хареса.

# 28
Ами тия, дето спят до 10.00, все едно са на почивка, те нямат право на шезлонг и чадър ли? Да не плащат по-малко от ранобудните?
Може би най-разумно е да се премахнат безплатните шезлонг и чадър и резервирането да става с 10 лв, вместо с кърпа. 😀

# 29
  • here and now
А да бе, малко плащаме, че и още...
И аз съм от късно ставащите, нямам претенции за близост до морето.
Един единствен път ми се е случвало да няма никакви места и от рецепция ми казаха да махна кърпите и да се настанявам. Дойдоха две руско говорящи, с които вдигнахме голям панаир.Културно обясних 5-6 пъти, че кърпи е нямало като сме дошли, но не мина.  Едната ми казва "Я платила", при което ми кипна и ѝ рекох "Слушай сега какво - ти платила и я платила. Аз от тук няма да мръдна". Постояха, повъртяха се 10-на минути и изчезнаха нанякъде...
Още се шегуват с "Я платила" с мен.

Общи условия

Активация на акаунт