Резервиране на шезлонг и чадър с кърпа

• 4 087
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
След като е собственик, тя се чувства в правото си. Това, че някой е решил да изкара едни пари от вас, нея не я грее. Не знам къде се разиграва това, но много прилича като да е на българското черноморие. Аз отдавна се отказах да ходя по малки семейни хотелчета и къщи за гости там, защото почти винаги има някакви съседски драми или драми между съсобственици, в които ни въвличат волю-неволю.

# 46
Добре де, ами например аз идвам с децата при басейна рано сутрин и искам да плуваме в басейните и тн, но същевременно ни трябват и шезлонги с чадъри за СЛЕД плуването, резервирам си чадъри и шезлонги и влизаме в басейна...това ми се струва съвсем нормално...Странно ми е, че за други не се приема.

Няма да отида на пазар в съседния град, но може да отида до барчето до басейна, в джакузитои тн, като всичко това свързвам с престоя си на басейна, за който си ми трябват и шезлонги...

# 47
Аз пак не разбирам, след като ще се разхождам с часове и километри на плажа, защо ми е да си пазя чадър? Не може ли след като си направя разходката да си търся място?
По същата логика и на пазар в града мога да отида и да си резервирам шезлонг на плажа, че да не ми го заемат, тези, които искат да се пекат.

Защото трябва някъде да си оставя багажа, съвсем нормално. Няма да освобождавам шезлонгите всеки път, когато мръднем нанякъде??? И после да се чудя къде да се настаня като се върна. Да не говорим, да си мъкна и багажа със себе си на разходката Wink Или алтернативата да лежа непрекъснато за да си пазя мястото?
Иначе ние не гоним първа линия, а последна и то открая. Това за да можем да си местим спокойно шезлонгите според сянката (иначе сянката ти засенчва задния например), а и за да си изтъпаним до нас падълборда.

# 48
Аз пак не разбирам, след като ще се разхождам с часове и километри на плажа, защо ми е да си пазя чадър? Не може ли след като си направя разходката да си търся място?
Защото трябва някъде да си оставя багажа, съвсем нормално. Няма да освобождавам шезлонгите всеки път, когато мръднем нанякъде???

На същия принцип и тези, дето отиват да закусват, "мръдват нанякъде". Тези които в 6:00  са си оставили хавлиите също да "мръднали" към стаята.  Мърдане може да има, но всеки от нас осъзнава че от мърдане до мърдане има разлика. Два часа следобеден сън, обядване в ресторанта, планирана дълга разходка по ивицата - това не е мърдане. Мърдане е да отида в тоалетната в хотела , да си купя напитка, да се изкъпя. Ако ще ходя на обяд шезлонг не ми трябва, ако е разходка по ивицата  два часа, няма нужда хавлията  ми да заема шезлонг. Като съм отишла на плаж е да се пека и да се къпя. Като ще се разхождам или ожядвам - не съм на плаж. За какво ми е хавлия или шезлонг  в двата случая - ако се, разхождам - Хавлията е с мен, защото междинно се къпя, а от шезлонг съвсем няма нужда. Ако обядвам, място на плажа не ми е нужно.  Ако много искам да съм на първа линия ще стана в 5 сутринта и ще съм там.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 11:49 от _re_ge

# 49
На същия принцип и тези, дето отиват да закусват, "мръдват нанякъде". Тези които в 6:00  са си оставили хавлиите също да "мръднали" към стаята.  Мърдане може да има, но всеки от нас осъзнава че от мърдане до мърдане има разлика. Ако ще ходя на разходка по ивицата  два часа, няма нужда хавлията  ми да заема шезлонг. Като съм отишла на плаж е да се пека и да се къпя. Като ще се разхождам не съм на плаж. За какво ми е хавлия или шезлонг.

Ами защото съм отишла за да почивам комфортно. Малко печене, малко разходка, пак печене, после водни спортове... Само препичащите са като гущери ли имат право на шезлонг?  Разбира негодуванието от тези, които с часове не идват на плаж, но си пазят мястото, но тук някои прекаляват с претенции. И това с двата часа разходка е явно е изсмукано от пръстите за ефект. Бях писала "може и час да ни няма", тоест това е максимумът. Ми хората по толкова и се цамбуркат във водата, ако са голяма компания и се забавляват. Да освобождават местата ли?

# 50
В четенето с разбиране има още какво да се желае. Очевидно нещо те е засегнало, щом чак стигаме до това да мерим кой какво е платил. Разбира се, че твоят комфорт си е най-важен,  защото само ти единствена си платила за престоя на конкретното място. Както и оценявам точната демонстрация и това, как мислят хората които си мятат хавлиите на шезлонга докато "мърдат" натам насам.  Какво толкова. Комфорт.
Оттеглям се от дискусията.

# 51
Ами и аз не виждам защо това да е проблем, аз пък съм запазвала шезлонги около басейн, при положение, че много време ще плуваме и ще седим в джакузи, защото после ще ми трябва сянка за децата, а и трябва да си оставим багажа. Вижда ми се ненормално да се очаква човек задължително винаги да е върху шезлонга си.
Тоест, за мен нормалното е идваш си при басейн/плаж нещо си, слагаш си нещата/хавлията при шезлонга и той си е твой докато не си тръгнеш от плаж/басейн. Разходки по плажа, плуване, кафенце, плажен волейбол и тн всичко е позволено в този период от време. Ако искам ще тичам, ще играя йога, ще плувам и тн. Аз съм на плажа/басейна и съм си запазила този конретен шезлонг.  Нещо повече- винаги съм запазвала за себе си и децата си, общо три шезлонга. Да отидеш на пазар за картофи или на кино не би ми било приемливо.

# 52
В четенето с разбиране има още какво да се желае. Очевидно нещо те е засегнало, щом чак стигаме до това да мерим кой какво е платил. Разбира се, че твоят комфорт си е най-важен,  защото само ти единствена си платила за престоя на конкретното място. Както и оценявам точната демонстрация и това, как мислят хората които си мятат хавлиите на шезлонга докато "мърдат" натам насам.  Какво толкова. Комфорт.
Оттеглям се от дискусията.

Къде съм писала за плащане? Писах за комфорт. Не, че няма връзка, ама все пак...
И нищо не си ми настъпила, просто не харесах концепцията в постовете ти.
Иначе където ходим места има и не съм засегната.

# 53
  • Пловдив
По-вероятно е да привлече повече почиващи дадено място за настаняване, ако направи така, че или конкуренция за шезлонги да няма (достатъчно места), или служителите да уреждат отношенията с метналите хавлии и отишли да си доспят почиващи.
Ама платил, ама не знам какво - аз няма да се разправям, но на такова място вероятно втори път няма да се върна. Ако им стигат клиентите при тия условия, ОК.
Иначе разходката по плажа и според мен е като яденето в плажното кафене или плуването за по-дълго и няма общо с мятането на хавлия от снощи. Въпрос на конкретна преценка и на уреждане на въпроса така, че по възможност да няма изобщо нужда от изясняване какво е разходката по плажа.

# 54
Благодаря за уточнението Магдена. Аз съм израснала край море. И при все всяка година ходя на други морета. Така че много добре чета по невербални език на оставените неща каква е ситуацията. Не знам защо дискусията започна да изглежда сякаш противниците на резервацията са в режим готовност за махане на хавлии, стига гостенина да отиде до тоалетната. Много добре описах какви хавлии махам. Ако сте се разпищолили с багаж и е очевидно че се плицикате в морето или сте до бара за напитки, няма да ви закача. Но ако сте отишли да обядвате, после до стаята да си починте и планирате, а след няколко часа като спадне жегата  да се върнете, пък  сте оставили "знак за собственост" под формата на хавлия и книга - това е друга работа. Багажът на мръднал човек  изглежда различно. Аз също ходя на плаж с багаж, мога да формирам причинно-следствени връзки. Сблъсквала съм се с всякакви хора.  Ако хавлията е била "резервация" рядко някой ти се обяснява. Нередността на тази "резервация" е очевидна. Освен ако не някой дотолкова нахален, че да се обяснява с  "Я платила". Но там и "я платила" .  Не ми се случвало до сега да местя хавлия на човек, който наистина само в мръднал, защото винаги личи какво е " мръдването". Никой не оставя относително ценни  неща, ако мръдне за по-дълго.

# 55
  • София
Това е така, ако съм платила камара пари за почивка, в чиято оферта влиза чадър и шезлонг, не би трябвало да се бия с други, платили за същото.
Слава богу, от години не си причинявам подобни почивки, но с деца е най-оптималното и хората трябва да се чувстват еднакво добре и да има място за всички.

# 56
И ние по час се къпем в морето, понякога и повече. Явно според някои нямаме право да заемаме шезлонг.

# 57
Има разлика между това да се настаниш на плажа и междувременно да ходиш да хапваш или да се разхождаш и това просто да си проснеш нещата за резервация и да изчезнеш с часове. Да не казвам, че почти винаги има хора от компанията, които остават да пазят вещите, защото така или иначе не им се плува или ходи. Аз лично няма и да съм спокойна да си бия камшика, оставяйки си нещата без надзор за повече от 10 минути. После няма и на кого да се сърдя, ако нещо ми изчезне, та камо ли да диря сметка защо шезлонгът е зает.

# 58
Затова билети, с цена и номер на шезлонг, за цял ден валидно. Така или иначе "безплатно" няма, ще намалят цената на ОИ с 10лв на ден, пък тези 10 лв който превари,  ще ги плаща пак, ама на плажа.
Иначе аз от хавлиената система съм доволна, върши ми работа и получавам за каквото съм платила. На последната почивка от 1500 човека хотел за една седмица не видях някой да мести чужда хавлия, нито един път. Шегувахме се, че ако беше в правилника, все някой щеше да се изхитри да мести хавлии, ама като е негласно споразумение, сякаш е свещено.

# 59
След като е собственик, тя се чувства в правото си. Това, че някой е решил да изкара едни пари от вас, нея не я грее. Не знам къде се разиграва това, но много прилича като да е на българското черноморие. Аз отдавна се отказах да ходя по малки семейни хотелчета и къщи за гости там, защото почти винаги има някакви съседски драми или драми между съсобственици, в които ни въвличат волю-неволю.
В правото си е да ползва, а не да държи запазени цял ден шезлонги, които ползва 2 часа.
Другото както собствениците, които обитават комплекса имат право на шезлонг, защото са придобили апартамента, така аз имам право на същите, защото съм си платила за почивка, а който не живее там и е купил апартамент с инвестиционна цел има правото да го отдава. И да, той " изкарва едни пари", което за щастие 21 век, в правова държава, изненадааа е законно и най-нормалното нещо.
Права сте за едно - че съседските особености и драми могат да ти развалят ваканцията. Свидетел бях как въпросната жена се караше на някакви хора в басейна, че видите ли в 14 часа викали твърде много и детето й не можело да спи. За справка същата разбрах живее в панелка в Люлин ( нищо против квартала, не ме тричайте сега). Ама там едва ли си реализира претенциите.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 14:14 от ananun

Общи условия

Активация на акаунт