Резервиране на шезлонг и чадър с кърпа

• 4 100
  • 87
  •   1
Отговори
# 60
Селско ми е. Много селско.

За примера с мъжа който плувал....джапанките са налице и очевАдно че той е наблизо.
Нищо общо няма дадения пример с намятани кърпи и без джапанки до шезлонга! Ама нищо общо няма.
Влезли са с джапанките в морето ли...много асно че не..джапанките са им на краката а те с в хотела още.

# 61
Добре, че си носим наш чадър и лягаме на свободна зона, че така като ви чета - егати почивката.

# 62
  • Пловдив
И аз лягам на свободна зона, та и без чадър, и автобус ползвам, това не пречи да се дразня на ония с кърпите и с тубите на паркоместата. Wink
Не е работа, особено на басейн. Там свободни зони май няма.

# 63
  • here and now
Аз пак не разбирам, след като ще се разхождам с часове и километри на плажа, защо ми е да си пазя чадър? Не може ли след като си направя разходката да си търся място?
По същата логика и на пазар в града мога да отида и да си резервирам шезлонг на плажа, че да не ми го заемат, тези, които искат да се пекат.

Защото трябва някъде да си оставя багажа, съвсем нормално. Няма да освобождавам шезлонгите всеки път, когато мръднем нанякъде??? И после да се чудя къде да се настаня като се върна. Да не говорим, да си мъкна и багажа със себе си на разходката Wink Или алтернативата да лежа непрекъснато за да си пазя мястото?
Иначе ние не гоним първа линия, а последна и то открая. Това за да можем да си местим спокойно шезлонгите според сянката (иначе сянката ти засенчва задния например), а и за да си изтъпаним до нас падълборда.
ЧС, темата е за запазване с кърпа. Намятани кърпи, а хора я се появат някога я не. Оставен багаж не пипам, не местя, но кърпи....

# 64
Това лято бях в хотел с безплатни чадъри и шезлонги на плажа. Изкефи ме Митака - човека, отговарящ за организацията на плажа - събираше кърпите от шезлонги на които хора няма, прави снимка с телефона преди това, и ги мята на един шезлонг до табелата, който е за тази цел.
От сутринта до към обед е там..така че ясно вижда кой кога идва, кой тарикатее, кой реално ще ползва сянката Simple Smile
Има ли желание, има и начин!!!
Адмирации просто.
Моето уважение получи и той в лично качество, и хотела Grinning

Една беше придърпала трети шезлонг, взе й го....по два на стая се полага. Тя взе да мъца нещо...той й каза а другите хора къде да седнат...
Абе суперско си беше. Желязна ръка Grinning

На басейните пак така се процедираше..там спасителите махаха кърпите и разчистваха шезлонгите.

Абе въпрос на желание е. Начин си има.

# 65
И като дойде някой в 11.00 часа, дето му се полага шезлонг, даже два, ама няма? Или по изключение в този хотел е имало за всяка стая по два? То ако е имало, значи няма смисъл от хавлии.
То селянията не е в намятаните кърпи, селянията е в безплатния шезлонг, дето я го има, я не.

# 66
След 12ч  имаше много свободни..а следобед като сме ходили след 15ч..хептен.

И като дойде някой в 11.00 часа, дето му се полага шезлонг, даже два, ама няма? Или по изключение в този хотел е имало за всяка стая по два? То ако е имало, значи няма смисъл от хавлии.
То селянията не е в намятаните кърпи, селянията е в безплатния шезлонг, дето я го има, я не.

Не разбрах? Ами да стане по-рано бе...в 11ч червен килим му застилат Joy...

Баш в намятаните е селянията и тарикатлъка. Wink

# 67
Тета, а н тези с апартамент колко им се полагат?

# 68
Тази простотия от няколко години я има в санаториума в който ходя. Но явно е повсеместна. Аз махам хавлия, не са платени шезлонгите и никой няма право да си ги пази по този начин.

# 69
Не знам. Ние бяхме двама.

# 70
Това с махането за мен е риск и не го правя, не искам да се занимавам с глупости. Аз точно това лято се карах зверски с един поляк, бяхме в голям комплекс (разбирайте басейни далеч един от друг), две семейства с три деца. Бащите с две от децата някъде по аквапарка - като периодично се връщат, аз с едното оставам до детския басейн, където си използваме общо 4 шезлонга (макар да сме 7 души с децата). Идва един поляк и директно ми маха две от хавлиите, аз го подкарах, той ми скача и на развален английски ми казва, че от ЦЕЛИ 5 минути бил тук и сме били само двете. Полудях, само където с джапанката не го замерих. Много наприятно. При това си се виждаше, че местата са обитаеми - мокри хавлии, напитки, ПРИНАДЛЕЖНОСТИ. И от двете страни си има нагли хора. Но джапанките си бяха с татковците, де, няма да ходят боси. Simple Smile

# 71
  • Велико Търново
Това лято ни предстои такъв вид летуване в голям хотел. Ако има такава ситуация с хавлии, въпреки голямото ми нежелание да влизам в конфликти на почивката си, със сигурност ще ги махам.

# 72
Когато съм с мъжа си, и аз съм по свободните зони, дивите плажове етц, мразя шезлонзи, круизи, ол инклузиви и всякакви глупости. Но когато съм сама с децата, сме по басейни и тн., и винаги си резервираме шезлонг, защото искам, когато децата след 5 часа квасене и гъбясване излезнат от джакузита/басейни и прочее, да има къде да застанат на сянка. И джапанки и 1000 играчки слагаме върху шезлонзите си и не съм забелязала да има мерак към тях. Но е факт, че когато сме сменяли басейна и сме отивали на друга зона с басейн, вече към 10 е нямало свободен шезлонг. Тоест, ако не си запазиш, наистина оставаш без. За мой суперкъсмет, децата ми в 6 са будни и през ваканцията и проблеми с резервацията нямаме никакви.
Винаги си носим манджи и водичка от дома със селски торби от Била/Лидъл Simple Smile) и си резервираме с тях шезлонзите, за да им е гадно на другите туристи да ни ги отместват. При нас не само на никого не му се е занимавало да маха всичките боклуци от нашите шезлонги, ами и хората до последно избягват да ползват съседните. Цаката е да не отиваш с една гола кърпа, ами да ги задръстиш с дисаги -- поне 10тина колички, супергерои, всякакви легота, банички, лък със стрели, буркани с кисело мляко, дини, мюсли, книжки, децата да се бият и крещят, а ти да ги овикваш. Гарантирам, че на никого няма да му се занимава точно с вашите шезлонзи, а е много възможно и околните да останат свободни.
В свободните зони пък съм се отмествала, когато е супершумно. Това лято една голяма група от приятелски семейства дойдоха, но с колонки със силна музика и ме заболя главата, а аз по принцип МНОГО нося на шум. Хората бяха симпатични, но  рок и метъл и волюмето на мах не ми е представата за почивка, та си се преместих (отново с всичките дисаги--палатки, лопатки, кофички, дюшеци, бодибордове, супове, колички, плавници, маски, шнорхели, торби с манджи и сандвичи и тн и тн).

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 11:42 от MariyaHris

# 73
Когато съм с мъжа си, и аз съм по свободните зони, дивите плажове етц, мразя шезлонзи, круизи, ол инклузиви и всякакви глупости. Но когато съм сама с децата, сме по басейни и тн., и винаги си резервираме шезлонг, защото искам, когато децата след 5 часа квасене и гъбясване излезнат от джакузита/басейни и прочее, да има къде да застанат на сянка. И джапанки и 1000 играчки слагаме върху шезлонзите си и не съм забелязала да има мерак към тях. Но е факт, че когато сме сменяли басейна и сме отивали на друга зона с басейн, вече към 10 е нямало свободен шезлонг. Тоест, ако не си запазиш, наистина оставаш без. За мой суперкъсмет, децата ми в 6 са будни и през ваканцията и проблеми с резервацията нямаме никакви.
Винаги си носим манджи и водичка от дома със селски торби от Била/Лидъл Simple Smile) и си резервираме с тях шезлонзите, за да им е гадно на другите туристи да ни ги отместват. При нас не само на никого не му се е занимавало да маха всичките боклуци от нашите шезлонги, ами и хората до последно избягват да ползват съседните. Цаката е да не отиваш с една гола кърпа, ами да ги задръстиш с дисаги -- поне 10тина колички, супергерои, всякакви легота, банички, лък със стрели, буркани с кисело мляко, дини, мюсли, книжки, децата да се бият и крещят, а ти да ги овикваш. Гарантирам, че на никого няма да му се занимава точно с вашите шезлонзи, а е много възможно и околните да останат свободни.
В свободните зони пък съм се отмествала, когато е супершумно. Това лято една голяма група от приятелски семейства дойдоха, но с колонки със силна музика и ме заболя главата, а аз по принцип МНОГО нося на шум. Хората бяха симпатични, но  рок и метъл и волюмето на мах не ми е представата за почивка, та си се преместих (отново с всичките дисаги--палатки, лопатки, кофички, дюшеци, бодибордове, супове, колички, плавници, маски, шнорхели, торби с манджи и сандвичи и тн и тн).

ТОП коментар! Смях се с глас. Дисаги, бой, крещене, това му е майката. 😆😆😆

# 74
Несериозна, преди няколко години децата ми отказваха да се къпят в басейнчето без любимите си гумени змии. Бяха доста малки, та не е било умишлено.  Като следствие и басейнче си бяхме резервирали, но след няколко дена и множество оплаквания, спасителите ни забраниха да ги ползваме, че плашели хората...

Общи условия

Активация на акаунт