Резервиране на шезлонг и чадър с кърпа

• 4 090
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Тя те лъже с хавлия, ти я лъжеш, че нямало хавлия...

Цитат
Ами тия, дето спят до 10.00, все едно са на почивка, те нямат право на шезлонг и чадър ли?
Като тия, които се качват по-късно на автобуса или пристигат по-късно пред блок с малко паркоместа.
Проблем е недостигът на шезлонги наистина, но ако "кой превари" е начинът, то хавлиите и тубите на паркоместата са си вид чийтърство.

# 31
Да окупираш нещо без да го ползваш си е най-обикновена проста наглост. Не е български патент, виждала съм го и в Турция, например. Ако от хотела имат политика да дават хавлия срещу върната такава на рецепцията на СПА-то, може да ги събереш и да ги върнеш с мотива, че са зарязани и не знаеш на кой са, а пречат. Ако не - може да ги струпаш на един шезлонг и останалите да си се ползват.

# 32
Не знам много по темата, тъй като не ходя по круизи, но мъжът ми е споменавал, че има международен гняв към немските пенсионери, които от вечерта си запазвали с хавлия шезлонги за другия ден. Намирам го за смешно, но не ходя по бабешки туризъм и не ме касае.
В Италия майка ми всяка сутрин ставаше в 6 ам да ходи бързо да си постели хавлия на един кей и да играе йога, зс да имала място. Имаше голяма борба с италианските баби кой ще отиде пръв. Simple Smile)) защото местата на кея бързо свършваха. И не можела да играе йога на др място.

# 33
  • Пловдив
Офтопик. Някаква групова тренировка ли е било това, или всяка баба играе самостоятелно?

# 34
  • here and now
Само да вметна, че круизите не са бабешки туризъм..

# 35
Не знам много по темата, тъй като не ходя по круизи, но мъжът ми е споменавал, че има международен гняв към немските пенсионери, които от вечерта си запазвали с хавлия шезлонги за другия ден. Намирам го за смешно, но не ходя по бабешки туризъм и не ме касае.

Няма как да си запазват от вечерта шезлонги, защото вечер се мие и чисти палубата, нареждат се отново шезлонгите, и ако има вещи се прибират и изпращат на рецепция за "загубени вещи".

Стават рано и така си запзват край басейна.
И не са баби, а всякакви пасажери.

# 36
аз лично директно махам хавлии или каквото са оставили ако няма човек, не ме интересува. Слагам си своята, тяхната другаде. Като дойдат да ми се правят на интересни, не им отговарям или им казвам да са си седяли на мястото. Номерата им минават, защото хората ги е страх да са нелюбезни. Аз такива страхове нямам и не се съобразявам с подобна наглост..

# 37
  • Down south
Тези плажни хавлии, които махате са на съответния хотел, които осигурява за плажа или персонални, които на някои места хората си носят.

# 38
Там, където ние ходим, не се оставят от вечерта. В масовия случай ползваш хавлии на хотела, които получаваш срещу депозит. Връщаш накрая на престоя съответния брой хавлии, иначе задържат депозита. Също след плаж връщаш на рецепция, за да се изперат и вземаш чиста на следващата сутрин.

# 39
  • София
аз лично директно махам хавлии или каквото са оставили ако няма човек, не ме интересува. Слагам си своята, тяхната другаде. Като дойдат да ми се правят на интересни, не им отговарям или им казвам да са си седяли на мястото. Номерата им минават, защото хората ги е страх да са нелюбезни. Аз такива страхове нямам и не се съобразявам с подобна наглост..
А ако човекът плува, ака или си взима кафе?

# 40
А ако човекът плува, ака или си взима кафе?

Именно. Ние в по-ранните часове не обичаме да се крием под чадъра, а докато е полезното слънце се разхождаме по плажа. Където ходим има плаж с километри и може и час да ни няма. Подобно е и ако правим нещо друго във водата за повече време. Надявам се някой мераклия за местата ни да съобразява, че освен две хавлии има и джапанки, мазила, даже плажна чанта и прочее.

# 41
Надявам се някой мераклия за местата ни да съобразява, че освен две хавлии има и джапанки, мазила, даже плажна чанта и прочее.

Ааа, ето това е. Тези, дето си "резервират" шезлонгите, мятат само кърпа (даже съм забелязала, някоя неугледна парцалива - не винаги, де) и няма друго. И пристигат след няколко часа с дисагите вече.
Ако има чанта, джапанки, кърпи  е съвсем различно.

# 42
Ами просто иде реч за някакви хумористични стереотипи, с които немските пенсионери били известни, според мъжа ми. Не съм го виждала в първо лице. За круизите не съм писала, че са бабешки туризъм, а там където (не знам къде) ходят тези прословути немски баби, които били известни с въпросното резервиране. Иначе аз круизи не харесвам, шезлонги не харесвам, липса на пространство не харесвам, но не  това е темата. Явно резервирането с хавлиите е достатъчно разпространено, за да има анекдоти  по този въпрос.

Ако човек си резервира сутринта някакво пространство и отиде някъде си да плува/хапне/ака и тн., не виждам нищо скандално, не може да седиш като вързан за шезлонга си. Но егати и почивката, в която няма шезлонги за всеки Simple Smile)))

# 43
Аз пак не разбирам, след като ще се разхождам с часове и километри на плажа, защо ми е да си пазя чадър? Не може ли след като си направя разходката да си търся място?
По същата логика и на пазар в града мога да отида и да си резервирам шезлонг на плажа, че да не ми го заемат, тези, които искат да се пекат.

# 44
Страшна идиотия е това с резервирането с кърпи. Тази година бяхме в апарт хотел, затворен комплекс, с басейн и около 40-50 шезлонга. Интересно е, че не гостите като нас резервираха, а собствениците. Имаше една женица, която живееше на първия етаж и всяка сутрин докато аз си правех йогата до басейна, изнасяше 4 кърпи за семейството и си ги запазваше, естествено пред нейния апартамент, а и рано сутрин това бяха единствените слънчеви шезлонги ( сянка е на басейна до към 10 часа). Следобяд като се обърнеше слънцето местеше хавлиите на други шезлонги. През целия ден ако слизаха на басейна, беше за по час два, максимум. Но шезлонгите резерве.
Принципно не съм конфликтен човек, но на 5-я ден тая простотия ми дойде в повече и една сутрин я изпреварих като си сложих 2те хавлии аз там и почвах да си правя упражненията. Идва госпожата, вижда ме, че съм там, но най-спокойно и ведро маха моите хавлии, слага нейните и се качва в апартамента си. Отидох, махнах и ги сложих на терасата и после с мъжа ми си легнахме на шезлонгите. Чутовен скандал, от къде на къде, те били пред нейния апартамент, тя имала малки деца.....След 2 приказки на мъжа ми до края на престоя ни не ги видяхме на басейна. За жалост са продължили после по стария начин, все едно са собственици и на шезлонгите.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 10:20 от ananun

Общи условия

Активация на акаунт