"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 871
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 840
  • Mediterraneo
Така, както на вендинг машините пише с какви номинали банкноти и стотинки работят, да си сложат табели в автобуса, да знаят хората.

В много заведения не приемат карти, още на входа е обявено; нали като знам, че нямам в брой, изобщо няма да седна. Че ми се е случвало да седна, да пия и да ме изненадат, че не приемат карти. Наложи се да ме почерпят. И сложиха табела подире ми.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 16:08 от Тарталета

# 6 841
По тая логика трябва да проявяваме емпатия към всеки нарушаващ закона търговец само защото нарушенията се правят чрез нареждания до притиснати по служба наемни работници.
Дано това Ви е оправило деня!
Бъдете повече ЧОВЕЦИ, а не хора с криворазбрани ПРАВА!
Сполай Ви!
А контрольорката защо не е човек? Тя защо се заяжда и крещи и обвинява пътничката, че е гратисчийка?

# 6 842
  • Наблизо
По тая логика трябва да проявяваме емпатия към всеки нарушаващ закона търговец само защото нарушенията се правят чрез нареждания до притиснати по служба наемни работници.
Сполай Ви!
Какви точно криворазбрани права съм защитавала аз ,9 годишно дете,в написаната по-горе идентична ситуация преди 25 години?
Не съм била човек ли,че да ми се крещи така??И на 7 годишния ми брат?
Беше невероятно грозно.

# 6 843

Сполай Ви!

Истината е, че контрольорката е нарушила закона, хвърляйки парите в кошчето.
Но явно това се пропуска като факт и се смята, че единствената крива краставица на тоя свят е Магдена...
Нека мислим, преди да заклеймяваме.

# 6 844
  • Пловдив
Жената не беше агресивна, в интерес на истината. Просто заяви, че една госпожа тука не иска да си плати билета, което в нейните очи явно е "много добре знаете как трябва", по някои потребителки, а в моите - възмутителна лъжа.
Такива необявени "много добре знаете" са отвратителни. В София таксиджия преди 20 години ми се тросна, че не бил длъжен да ми дава обяснения, когато бързаща и изнервена го попитах защо отказва курс на кратко разстояние. Па и тъпа, нали, не се сеща, а "всички знаят".
Отвратително е. Като искат да знаят всички - да го обявят.

# 6 845
Докато има кой да оправдава грозни постъпки, така ще е. Ако всички в автобуса бяха скочили да защитят Магдена, щеше да е друго. И какво? Полиция ли щяха да извикат, за да я свалят? И щяха да кажат "ама не ми харесва с какви пари ми плащат"? Joy

# 6 846
То на фона на заключените в тролей дами, или пък наскоро синът ми ми разказа за някакъв шофьор на автобус, дето скочил да го бие ...направо леко си се отървала. Разбира се, в такива ситуации винаги сам си си виновен и никой не помага.

# 6 847
  • до най-прекрасния мъж
Ок аз питам отново, при условие, че жената е казала очевидно спокойно, че не им ги вземат жълтите, толкова ли беше трудно да дадете друга монета? Аз съм изумена колко коравосърдечни са станали хората! И как се хващате всички като удавник за сламка на "ама то е законно платежно средство". Сакън да не ви падне реномето, ако отстъпите на клетата кондукторка.
Отново пиша, не оправдавам грубост и агресия. Но така разказана случката, излиза, че груба и агресивна е била авторката.

# 6 848
  • София
Не може всеки да си измисля правила, които противоречат на закона и после да се сърди, че някой не иска да ги спазва. Права е Магдена. Отношенията между служителите на ГТ и техните шефове са техен проблем, и не касаят клиентите.

# 6 849
Фактът че лъже, че има една която НЕ ИСКА да си плати билета как да го тълкуваме?
Или щом не вика значи може да лъже?

# 6 850
Защото не е искала да плати или е хвърлила парите ли? Наистина зависи от подхода, но и аз съм сигурна, че ако кондукторката се беше примолила на Магдена, щеше да потърси други пари. Тя обаче е направила друго. А ако Магдена беше мургава и даже мургав мъж? Риторичен въпрос.

# 6 851
  • Наблизо
Тях не ги закачат.Още навремето си беше така.
В разказаната идентична история от преди 25 години,имаше и мургави (те винаги стоят в дъното и “кондуктора” не ходи до тях) и никой не им поиска нищо.

# 6 852
Ок аз питам отново, при условие, че жената е казала очевидно спокойно, че не им ги вземат жълтите, толкова ли беше трудно да дадете друга монета? Аз съм изумена колко коравосърдечни са станали хората! И как се хващате всички като удавник за сламка на "ама то е законно платежно средство". Сакън да не ви падне реномето, ако отстъпите на клетата кондукторка.
Отново пиша, не оправдавам грубост и агресия. Но така разказана случката, излиза, че груба и агресивна е била авторката.
Контрольорката НЯМА ПРАВО да отказва плащането с жълти стотинки. Точка! Човек трябва да си отстоява правата. И хайде да попитам - а на контрольорката какво щеше да ѝ стане ако поне веднъж направи компромис?

# 6 853
Нищо няма да и стане, ще ги даде в аптеката.
Но понеже ШефЪТ е казал, тя следва авторитарната и незаконна практика.
Докато си мълчим, така ще е. По - умният отстъпвал. Защо?

# 6 854
  • до най-прекрасния мъж
Хайде пак за правото се хванахте! Ако толкова се държеше на ПРАВОТО, вече отдавна нямаше да има кондуктори, които да не вземат жълти. Ама нищо, де, нека е виновна кондукторката, щото, нали, АЗ имам право! Пък тя е кондукторка, що да й отстъпвам. Оф, смях голям...

Общи условия

Активация на акаунт