Синтром и взаимодействие с други лекарства и храни

• 8 118
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Зависи за какво го пиете. Ако имате доказана тромбофилия ще е доживот. С разреждането на кръвта шега не бива, така че е по-добре да се изследвате по-често, всеки месец, отколкото на няколко месеца веднъж. Сигурно знаете, че зеленолистните храни сгъстяват кръвта - спанак, лапад, лозови листа, също зелето..... Но, ако хапвате по малко няма чак такъв проблем.
Сигма, много успокояващо ми действат думите ти. Аз ти бях писала и на лично преди няколко месеца за дъщеря ми и още веднъж ти благодаря за куража. Като те чета и знам, че вече няколко години го пиеш и се чувствам по-спокойна ❣️🍀💐
Какво взимате за подсилване на имунитета в тази ситуация? Вит. С не е ок.
Момичета, желая ви здраве!

# 31
  • на брега на морето
Хипертонично сърце, без(застойна) сърдечна недостатъчност, предсърдно мъждене и трептене.

# 32
Котьооо Joy
И аз съм с големи деца но все пак на фона на майка съм млада. Тя навършва 74. Има хипертония и лека увреда в едно от предсърдията. Това със синтрома й е от 4 години. Опитвахме подпомагане с храни , но в един момент се оказа че с храна , плюс синтром, плюс грип  заради който е имала промяна на тегло ( отслабване ) , сме предозирали и пак попадна в болница. Тогава го смениха на елквист или както и да е там.

# 33
Спокойно де. Следете инр-а на десетина дни

# 34
  • на брега на морето
Тогава го смениха на елквист или както и да е там.
Чак сега получавам известие от темата в пощата си Satisfied
Помолих кардиолога си да ми смени синтрома с еликвис. Възнамерявам да изследвам INR все пак.

# 35
Не знам как е при другите заболявания,но при поставена изкуствена клапа на сърце,както при мен НЯМА ЗАМЕСТИТЕЛ освен Синтром,защото по новите антикоагуланти не са достатъчно проучени ,и завеждащ кардиология ми каза ,,Съжалявам момче ,но е опасно ,и много рисковано да се използва друго освен Синтром, ,можело да стане голяма беля с такъв анти коагулант ,при който не се изисква ежемесечно вземане на кръв.Иначе ,както е писано трябва да се избягват билки ,освен маточина ,и храни богати на вит.К(К1)маруля ,коприва ,лапад,спанак,грейпфрут,аспирин ,ибупрофен ,и други  болко успокояващи ,освен аналгин ,и парацетамол..черен дроб. храни с които трябва да се внимава и сгъстяват ,са банани ,магданоз,леща ,броколи,шипка.Подправки,(плодове ), като лимони,маслини ,зехтин джинджифил,куркума.ябълков (домашен) оцет разреждат кръвта.Трябва да се внимава с цитрус.плодове.Антидотът на Синтрома при кръвоизлив,е КОНАКИОН К1,но за съжаление при хора с изкуств.клапи ,е рисковано да се инжектира ,защото се увеличава риска от тромбоемболия.

# 36
Не знам как е при другите заболявания,но при поставена изкуствена клапа на сърце,както при мен НЯМА ЗАМЕСТИТЕЛ освен Синтром

моята свека е с клапа, но без кръворазреждащи след някакъв момент. В началото беше именно на синтром, но не помня колко месеца. После се спирал.

# 37
  • Terra incognita
Е, как?! На нас ни казаха до живот.

# 38
Всеки организъм е различен.

# 39
Всеки в различен. Майка е с калциран яздещ тромб досами сърцето и не е на синтром. При нея много странични ефекти. И затова.

# 40
  • Terra incognita
Имате ли представа дали Синтром може да причини жд анемия

# 41
не би трябвало. Следят се чернодробни показатели. След 11 години нямам никакво отклонение от тях.

Общи условия

Активация на акаунт