Отговори
# 615
Ние сме 6.300кг  и хапваме по 120мл или по-малко количество мляко или кърма.Качва по 500гр на месец, вече сме на 5 месеца, 500гр качи и в четвъртия.Не  насилвай, аз спрях да се тревожа за количеството..
Явно трябва да спра да следя това количество... Аз искам сега са пие по 120мл поне, но тя си е по дребничка. На 4 месеца беше 5400. Забелязвам, че и на 3 часа не огладнява. Щом Вие на 5 месеца пиете по 120, и 90 да пие пак е ок.
И при нас е така, отказва ми да изпие повече от 100 -110 и то ако я излъжа нещо и това вече 4 5 дена, но взеха да белеят долните 2 зъбчета и ми направи лека задна хрема. Та го отдавам на това... и аз се притесних първите 2 3 дни , ама сега пък преди спане ми изяде 210мл ... колкото искат толкова. Щом спи спокойно, значи не е гладна Simple Smile) И ние сме на 5 месеца 6400 кг , аз ще започна след 2 седмици захранване.

# 616
И аз съм от майките, които следят количество - 420 гр качи предния месец, сега 470 гр., обаче кърмата (изцедена я давам) не я иска, адаптираното мляко кога го пие кога не.. Общо за целия ден се движим в интервала от 680 мл До 850 мл храна. По често към долната граница - около 750-780. Аз захранвам 3-та седмица, педиатърката ми разреши да заместя едно хранене (на 20-ти станахме скромните 6270 гр.). Пюрето си го яде.. Вие засичате ли колко ядат на ден - основно по-малките бебета, ясно че бебе 9 кг не яде колкото бебе 6 кг.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 07:18 от Димитрова_87

# 617
И аз съм от майките, които следят количество - 420 гр качи предния месец, сега 470 гр., обаче кърмата (изцедена я давам) не я иска, адаптираното мляко кога го пие кога не.. Общо за целия ден се движим в интервала от 680 мл До 850 мл храна. По често към долната граница - около 750-780. Аз захранвам 3-та седмица, педиатърката ми разреши да заместя едно хранене (на 20-ти станахме скромните 3270 гр.). Пюрето си го яде.. Вие засичате ли колко ядат на ден - основно по-малките бебета, ясно че бебе 9 кг не яде колкото бебе 6 кг.
Моя мъник нищо, че е 8400 ми се вижда, че яде малко. 4 пъти яде АМ общо към 700мл. и следобед яде оризова каша с банан с 150 мл. вода. Така че не ми се вижда малко като количество, може би си е до бебче, гени и тнт......

# 618
Аз кърмя, но определено не засичам колко яде. Отказах се отдавна, въпреки че сме сред най-слабичките тук. На 4 месеца беше 5150. При нас консултациите не са всеки месец, та със сигурност още нямаме 6 килограма (след 2 седмици става на 6 месеца). Спрях да се притеснявам, след като разговарях с Ася Демирева, която ми каза, че нормално е бебето да удвои теглото си до 6ти месец. Ние нашето го удвоихме на 3 месеца и половина. На ръст е порастнала с 19 сантиметра, правихме и кръвни изследвания, в които всичко е в норма. Детенцето е спокойно, няколко пъти по препоръка на педиатър и предлагах АМ след кърмене, но не го пожела. Така чр спрях да се притеснявам. Щом е здрава не е важно колко килограма е. Пък и всичко влизащо в рамките на референтните граници си е нормално.

Прилагам пост от кърмаческата тема и таблиците, които са в картона от болницата, в която се роди дъщеричката ми (стойностите са малко по-ниски и може да послужат за успокоение на някоя мама, както служат на мен 🤣)

# 619
Ние сме на 5+ и е точно 6кг. и 62см. Понеже  ходим по-често на прегледи заради лечението и не са ми казали че има нещо нередно - съм спокойна. Simple Smile Тя на моминти въобще не иска да яде или за кратко суче и много се притеснявах да няма застой в порастването, но на моменти пък си хапва стабилно и явно си е просто период.

Аз малко страничен въпрос да задам. Мамите, които поръчвате от Амазон по какъв начин правите поръчка и не ви ли излиза доста доставката? Аз все се каня ама като пресметна доставката, нещо се разубеждавам...

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 08:43 от ronisset

# 620
Моя бебок откакто стана на 5 месеца преди една седмица много разреди храненията. Преди ядеше на 2.5-3 часа, а сега на 3.5-4 часа. Виждаше ми се странно в началото и предлагах по стария режим, но после реших, че нали се водя по него и когато той поиска тогава давам. Аз не засичам количества, то няма и как като кърмя. Това, което знам е, че всяко бебче се развива със собствени темпове и не бива да го сравнявам. Моя наддаваше повечко до сега, утре сме на преглед и ще видим този месец как е положението. Доколкото четох, когато се започне захранване, наддаването намалява, защото твърдата храна не дава толкова калории като кърмата/АМ.

# 621
Ние утре сме на консултация и ще видим колко е наддал,на 4 месеца беше 6,400. Хапва добре все още, по около 1-1,200 АМ на ден,5 пъти по около 200 мл.Пюре от скоро по около 60гр. Нямам заместено хранене.
ZedTeeEm,по назад беше попитала за ехография. Ние ходихме при д-р Пантелеева,гастроентеролог,детски. Много съм доволна. Работи в СофияМед и на частно на ул. Здраве(уличката на Майчин дом. В СофияМед е с направление,но не знам дали трябва едноза гастро и отделно за ехография. Ние отидохме на частно,защото бързахме. Прегледа не е малко(поне според мен) 85 лв. с ехографа.

# 622
Аз малко страничен въпрос да задам. Мамите, които поръчвате от Амазон по какъв начин правите поръчка и не ви ли излиза доста доставката? Аз все се каня ама като пресметна доставката, нещо се разубеждавам...
Ако се регистрираш и си нов член, може да активираш безплатно за 1 месец амазон прайм. Тогава ще получиш безплатна доставка, на продуктите до лондонски адрес, без да стигнеш 20 паунда. Иначе за безплатна доставка ти трябва 20 паунда поръчка на продукти, продавани от амазон и посочваш адрес в Лондон на фирмата превозвач. Аз ползвам Габиели, но има много други. На тяхния сайт ще разбереш подробности за адреса им, за референтния ти номер и т.н. Ако имаш оше въпроси, пиши на лично.
При нас пък обратното, бебка беше 8 кг на 5 мес, 66 см. И каката ми върви едра, висока и сега малкото и то по нейните стъпки. Дано този месец качи малко Grinning . Живи и здрави да са, другото не е важно, децата са различни.
Вчера бяхме на фотосесия, мина добре, снимките станаха страхотни и без обработка, нямам търпение, да ги видя след.
Щях днес да я захранвам, ама каката иска да присъства, та ще е събота, живи и здрави.

# 623
Ние почти в края на 4 месец бяхме 7120 64 см- на кърма сме. Започнахме захранването, но е голям мъка. Върти го в езичето, смее се, плюе и така минава 30 Мин . Нямаме един цял картоф изяден, а утре вече седмица правим от започването. В др седмица вкарвам и безглутенова каша, мисля че с нея ще имаме по- голям успех.Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 624
Да ви попитам, понеже моята бебка принципно почва да мрънка през нощта и аз ставам и я кърмя. От няколко дена обаче като се събуди през нощта и се обръща по корем и забива нослето 🤔 имам чувството, че даже спи като го прави това упражнение. Дотук ок, обаче понякога не иска да заспива по гръб, а се врътка пак по корем и пак забива носа, все едно тръгва спейки да лази 😂 някакви идеи защо го прави

# 625
Да ви попитам, понеже моята бебка принципно почва да мрънка през нощта и аз ставам и я кърмя. От няколко дена обаче като се събуди през нощта и се обръща по корем и забива нослето 🤔 имам чувството, че даже спи като го прави това упражнение. Дотук ок, обаче понякога не иска да заспива по гръб, а се врътка пак по корем и пак забива носа, все едно тръгва спейки да лази 😂 някакви идеи защо го прави
Защото може Grinning

# 626
Elsi,взе ми думите😅
Мислено анализирах ситуацията и си викам,сигурно му е добре на детето,не мисля да е проблем.Защо моя не го прави? Ми не може мързеланкото😁

# 627
Хаха, разсмяхте ме момичета 😊
Викате, такива да си ни проблемите 😁
Просто ми стана чудно дали не ѝ се пръцка и затова да ляга по коремче.

Иначе в неделята направихме 6 лунички и беше супер ден 😊 Аз направих сьомга със зеленчуци на пара и си хапнахме с таткото, а бебка не спря да се смее цяяял ден. Даже като я слагах да спи вечерта и заспа със усмивка и смях 😍
Уникално 💗💖💗

# 628
Момичета вашите бебчета смеят ли се на глас? Моята е постоянно усмихната и то широко , издава звуци всякакви,но на глас не се засмява, само веднъж и то преди 2 месеца

# 629
Моето е много щедро откъм смях на глас, особено когато батко му го разсмива, толкова много му се радва миличкото. Има и определени игри, с които винаги мога да го разсмея на глас. Батко му навремето много му се свидеше да се смее Simple Smile два-три пъти съм успяла да измъкна такъв смях само, а това сега е като ряпа Simple Smile даже едното упражнение на Киндиру веднъж така го разсмя и всички спряха, за да го слушат

Общи условия

Активация на акаунт