Отговори
# 660
  • WonderLand
За подсечено дупе аз смених мокрите кърпи с мокри памучни тампони, които си мокря само с вода и си ги държа в една кутия на удобно място. Ама ги мокря обилно с вода, бунвално да тече от тях. Като почистя дупето подсушавам с пелена и оставям хубаво да доизсъхне на въздух. След това мажа с Павловича мас. При нас Бепантен, Судокрем, Бочко не вършат работа.

Аз също много искам да захранвам по ЗБВ, но ще започна с пюрета на 5++, което е след две седмици, защото когато стане на 6м няма да сме у дома, а при свекърите. Иска ми се да захраня по ЗБВ (а и като цяло) в домашни условия, но докато се приберем ще стане на 6++. Тъкмо ако намеря някой курс по първа помощ ще го изкарам през тояа време.

# 661
  • Плевен/Пловдив
Здравейте измествам дискусията от бебешки дупета и смешковци към Бельо за мама 😉
Споделете използвате ли стягащо бельо за вас. И какво по-точно като марка и вид ( бикини, клин, боди... ).

# 662
  • WonderLand
Нищо по-специално не ползвам, до скоро си ползвах бременното бельо, но вече на нищо не прилича, та си купих съвсем нормално удобно.

# 663
Аз си бях взела от Лидъл бикини за бременни, но корема ми беше много голям и ми стягаха много, та ги носих след раждането, всяка нощ. Честно казано помогнаха да ми се прибере коремчето. Но пък напълнях, така че не си личи почти..

# 664
  • София
Носех съвсем в началото стягащо бельо някъде 1 месец и нещо и до там.. Корема ми виси и аз не знам какво ще правя. За сега нищо, но по-натам искам диета и упражнения.

Аз да питам слагате ли ги вече да седят момченцата? Аз ще почна като навърши 6м.

# 665
Моето момче много иска да седи, подадеш му два пръста и той вече се е набрал и е седнал. Не е стабилен и ако го пуснеш пада, но предполагам това е процесът на научаване.
Аз го слагам седнал в мен примерно, не мисля че ще му навреди. Ортопедът също препоръча, предвид това, че е голямо и здраво бебе, да започне да се учи да се седи от 5 месеца.

# 666
  • София
Моя вече си седи сам, но има навършени 6 месеца и десет дни. Започнах да го слагам от 5.5.

# 667
Аз започнах да правя упражнения с бебчо, който е 9 кг. Идеална тежест е Joy Примерно клекове с него в раницата и коремни преси като го слагам на коленете си като за игра самолет. Също качвам стълби с него на ръце. За месеца от както ги правя свалих трите килограма, които ми бяха останали. Аз бях секцио, но вече минаха пет месеца и не мисля, че е проблем да се правят натоварвания. А пък той как се кефи като го мяткам нагоре надолу Stuck Out Tongue Winking Eye

# 668
  • София
Извинявам се, че малко сменям темата. Дали някой има мнение за педиатрите в Софиямед Люлин?

# 669
  • София
Моят бебо от 4 месечен се напъва да сяда. Вдругиден става на 5 месеца, рано му е, но той сам иска и се сърди, ако не му позволя. Та стои в мен и баба си по малко седнал. Надявам се, че не е проблем.

# 670
На мен ми бяха подарили 2 чифта стягащи бикини. Носих ги известно време. Наистина изглежда малко по-добре с тях, но прочетох,че така органите и тлъстинките се премествали надолу и се отказах. Може да е пълна измишльотина, но аз се стреснах. Grinning

# 671
  • София
Привет,
Минавам да споделя за уреда на Авент. Днес правих морков и пащърнак. Моркова се свари за 35 Мин, пащърнака за 20, напълних по една ледена форма и после прехвърлих в зиплок торбички по 1,2,3 кубчета.
За пръв път опитах пащърнак, каките не съм ги хранила с такъв зеленчук, то даже ми се услади. Без да правя реклама, този уред е много лесен за употреба и стават вкусни и с чудесна консистенция пюренцата.
И Звезди се набира да сяда, задържам я малко облегната на мен. От няколко дни говори повече, бляблябля...някакви бебешорски си нарежда.
От седмица обаче зачести акането..,аз пих Аб и пробиотик и давах и на нея Биобаланс бебе. Първо започна по 2 пъти на ден, после по 3, но от ден-два ака като новородено, днес сигурно 5 съм сменила. Като консистенция и цвят са нормални, понякога даже е само като изцапан памперса, но просто 4 месеца акаше по веднъж на ден, беше като часовник.....
Сега спрях пробиотика, да видим дали ще има отражение.
Аз носих малко стягащи гащи след раждането, но вече не.

# 672
За педиатрите в София мед (Люлин) - аз съм доволна от Иванова, няма много пациенти, обръща внимание, вдига си телефона, винаги е отзивчива.
За бельото - аз не нося нищо стягащ, стягащ колан си бях купила и го сложих само на изписването..
Аз моята мишка още не я слагам седнала (5м и 8 дни). Тя през повечето време вдига главата все едно да прави коремни преси, но дотам.
За уреда на авент - и на мен ми се искаше да го имам, но ще си ползвам райс кукъра за варене на пара и блендер за пласиране..
Аз да се похваля, че роботът (на кратко роба), върши чудесна работа, много добре чисти, събира доста косми и прах. Като недостатък мога да кажа, че е хаотичен, минава навсякъде, но коридора го чисти по 7 пъти. Но за толкова пари толкова.

# 673
  • София
До колкото знам са само две. Едната е Иванива другата не помня Симова или Свещникова, но така или иначе е от 12 поликлиника и аз лично не съм доволна от тях. За Иванова нищо не знам, но ми се иска да проверя. Аз съм в 12 при Ангелов. Доволна съм, но никога не вдига телефона и това ме напряга.

# 674
За педиатрите в София мед (Люлин) - аз съм доволна от Иванова, няма много пациенти, обръща внимание, вдига си телефона, винаги е отзивчива.
За бельото - аз не нося нищо стягащ, стягащ колан си бях купила и го сложих само на изписването..
Аз моята мишка още не я слагам седнала (5м и 8 дни). Тя през повечето време вдига главата все едно да прави коремни преси, но дотам.
За уреда на авент - и на мен ми се искаше да го имам, но ще си ползвам райс кукъра за варене на пара и блендер за пласиране..
Аз да се похваля, че роботът (на кратко роба), върши чудесна работа, много добре чисти, събира доста косми и прах. Като недостатък мога да кажа, че е хаотичен, минава навсякъде, но коридора го чисти по 7 пъти. Но за толкова пари толкова.
Кой модел е Роба? Аз вече от толкова сравнения м/у моделите луднах. Ако скоро не избера,мъжът ми ще се откаже от покупка😊

Общи условия

Активация на акаунт