Какво значи да обичаш себе си?

• 7 079
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
Никакъв проблем за тоя, който го разбира и се е научил.
За останалити - да гледат и да опитат да разберат, а след това да положат усилия и да се научат.

# 121
  • Linz
Това не се проектира в конкретни ситуации, то е осъзнаване на живота във всеки един момент.

# 122
Да, получава се съвсем естествено и едва тогава го разбираш какво наистина означава.
И също така - изчистваш всичко “фалшиво” в обкръжението и вече съвсем леко става..)

# 123
Според моите разбирания, не е възможно да обичаш себе си и да не се грижиш за тялото си. Да си чист не само вътрешно, но и външно: да поддържаш хигиена, да спортуваш, да посещаваш редовно лекар и зъболекар, да си прилично облечен... Абсурд да не се грижа за тялото, което е домът на душата и характера ми. Дори бих отишла по-далеч и казала, че, тъй като се обичам, се стремя и вкъщи да не е мръсно, прашно и вмирисано. Не за гостите (каня по-малко от десетина човека у нас), а за себе си. Явно всеки разбира обичта към себе си различно и за самия себе си всеки е прав Simple Smile

# 124
Да, обич към себе си е да се погрижиш за здравето си. Нещо, което ужасно пренебрегваме в този забързан ритъм. Или поне аз. Понякога хората се пренебрегват заради най-близките си, но и в това не бива да се прекалява.

# 125
Все повече си мисля, че за мен е по-важно да получа обичта на другите, отколкото да си я давам сама на себе си. Че за кво ми е ?
Изобщо, чудя се дали ми е нужно сама да си се обичам ? И изобщо това "себе си", не идва ли тъкмо от него блокирането и затварянето към света около нас ?
Искам да бъда обичана и да обичам. Да става обмяна на любов.

Често пренебрегвам себе си и май не съжалявам. Аз искам на другият да му е по-добре, отколкото на мен. Ми то това е любовта, отдаденост. Какво друго ?

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 14:21 от Анонимен

# 126
То няма лошо да искаш на другия да му е добре, ама и той да прави същото за теб. Иначе - ако само ти даваш, накрая пак няма  да се чувстваш добре. За това - добре да се грижиш сама за своите нужди и потребности.

И защо трябва да получаваш обич? Ти си обич и заслужаваш такава..)

# 127
Все повече си мисля, че за мен е по-важно да получа обичта на другите, отколкото да си я давам сама на себе си. Че за кво ми е ?
Изобщо, чудя се дали ми е нужно сама да си се обичам ? И изобщо това "себе си", не идва ли тъкмо от него блокирането и затварянето към света около нас ?
Искам да бъда обичана и да обичам. Да става обмяна на любов.

Често пренебрегвам себе си и май не съжалявам. Аз искам на другият да му е по-добре, отколкото на мен. Ми то това е любовта, отдаденост. Какво друго ?

Обичащият себе си знае как да обича и другите. Понеже много хора си мислят,че обичат, но това, което изпитват не е любов...Друга дълга и дълбока тема -  какво е любов? Отговорът не е лесен, макар и въпросът да е тривиален и предъвкван многократно.

# 128
  • Русе
Знаете ли момичета, много добре обяснявате, какво значи да обичаш себе си. Обаче от всички тези обяснения аз разбрах, че не обичам себе си. Винаги бързам, гледам за децата да се погрижа, които между другото пораснаха и вече не са бебета. Гледам на мъжа ми да му е добре, на родителите да се обадя, гледам на шефа и колегите да угодя, за да е всичко наред, да има спокойствие. И накрая все не ми е останало време за себе си. Записала съм се ужким на танци, но почти не ходя, защото след работа все трябва да се напазарува и наготви. На доктор и зъболекар също рядко ходя, защото трябва да си взема отпуск, че докато приключа работа става късно. Изобщо някак си не съумявам да сложа собствените си интереси пред тези на останалите, въпреки че осъзнавам, че е добре да го направя.  Може би това се възпитава още в ранно детство, не че по-късно не може да се работи по въпроса.

# 129
Не, не е до възпитание. А до осъзнаване. И за съжаление, най-често се случва по някой неприятен начин - я болест, я друга разтърсваща случка.

# 130
То няма лошо да искаш на другия да му е добре, ама и той да прави същото за теб. Иначе - ако само ти даваш, накрая пак няма  да се чувстваш добре. За това - добре да се грижиш сама за своите нужди и потребности.

И защо трябва да получаваш обич? Ти си обич и заслужаваш такава..)
Знаеш ли, между начинът по който си мисля, че заслужавам да бъда обичана и начинът по който той си представя, че би ме направил щастлива има една вселена разстояние.
После следва: а колко точно трябва да ми се върне от тази любов, колко често трябва да ми се засвидетелства....И т.н...
Така е !
Хората не сме способни да се обичаме безусловно.

# 131
А той знае ли ти как искаш да се чувстваш обичана?
Щото ако някой наистина ме обича - ще му е важно аз дали и как искам да се чувствам комфортно с любовта му.

П.С - точно заради това съм прекъсвала връзки преди - не ми е харесвал начинът, по който уж ме обичат.

Докато не намерих този, който наистина ме обича безусловно.
И тогава разбрах какво е..)

# 132
А той знае ли ти как искаш да се чувстваш обичана?
Щото ако някой наистина ме обича - ще му е важно аз дали и как искам да се чувствам комфортно с любовта му.

П.С - точно заради това съм прекъсвала връзки преди - не ми е харесвал начинът, по който уж ме обичат.

Докато не намерих този, който наистина ме обича безусловно.
И тогава разбрах какво е..)
Радвам се, че си щастлива ! Пожелавам ти винаги да се чувстваш по този вълшебен начин с този човек.
Ами, аз какво да добавя, освен че това е магията на любовта. Неговият начин, по който те обича да се припокрива изцяло с начина, по който ти си го представяш.❤

# 133
Благодаря!  Heart Eyes
Но той не е идеален..нито пък аз.
Обаче, когато наистина обичаш осъзнато - сядаш и говориш. И си казваш. И когато се обичате и двамата се стараете другия да е добре. Учите се взаимно на обич и стъпка по стъпка се напасвате.

# 134
Благодаря!  Heart Eyes
Но той не е идеален..нито пък аз.
Обаче, когато наистина обичаш осъзнато - сядаш и говориш. И си казваш. И когато се обичате и двамата се стараете другия да е добре. Учите се взаимно на обич и стъпка по стъпка се напасвате.
Ние пък никога не сме говорили за нашата любов.
Обаче, то си се получава, ей тъй и аз не знам как, без думи. Абсолютна магия за мен. Необяснимо. Как разбира този човек какво чувствам и какво искам- нямам представа, обаче го може.....
Понякога си мисля, че е магьосник.
А аз от своя страна пък сякаш " чувам" сърцето му. Като мелодия.
Щура работа е любовта. Божествена.

Общи условия

Активация на акаунт