Какво значи да обичаш себе си?

• 7 083
  • 146
  •   1
Отговори
# 90
  • Linz
Анонимен, за да вдигнеш скандал, значи е имало гняв. Помисли сама къде си сбъркала, анализирай ситуацията за да не се случва отново.

# 91
Тереза, отново си в роля и признавам- добре я играеш. И вярвам, че точно на теб няма нужда да обяснявам за любовта и секса.

Калинушка, от липса на секс още никой не е умрял. Като виждаш, че няма какво да получиш от този човек, освен страдание, не се завирай сама между шамарите. Ако пък го направиш, после не се оплаквай, че Вселената е против теб и ти си жертва на обстоятелствата. Ще бъдеш жертва само на твоя избор. Бог ни е дал свободната воля. Животът ни е там, където ние сме пожелали да бъде в резултат от нашите избори. Приятелката ти е права, просто имай вяра. Обичай се и правилния човек ще те намери. Чудесата се случват само на този, който вярва в тях.
С или без терапевт, справянето си зависи само от теб.
Аз не ти ли казах вчера да спреш да ми досаждаш ?
Не си прави труда да ми обясняваш каквото и да било, щото аз теб не те чета и те подминавам.

# 92
  • Linz
Цитираш ме, задаваш ми въпроси, а отговоря ли се фръцваш като ощипана мома...
Не говорим за физически, а емоционални нужди. Ако тази разлика не можеш да направиш, няма какво да дискутираме повече.
А, значи признаваме дуализма на тялото и душата, така ли ? А какво правим със секса и любовта ? Там кое принадлежеше на тялото и кое на душата ? Бог и природа ?

Точно ти не можеш да я направиш разликата.

# 93
Да обичаш себе си означава да правиш това, което ти смяташ, че е в състояние да те направи щастлив, радостен, което ти харесва и е добро за теб. Да се приемаш такъв какъвто си - с предимствата и недостатъците. Да си хапнеш една голяма торта, дори да знаеш, че ще ти се отрази на линията. Да осъзнаеш, че различни оценки може да получаваш от разни хора, но стойността на човек такъв какъвто е, си остава неизменна. Външната оценка не определя ничия ценност, защото е израз на това как различни хора ни възприемат през собствения си субективен филтър, опит и свят. Те както може да ни приветстват, да са равнодушни към нас, така също и да ни отхвърлят. Именно това доколко се обичаме, ни води във взаимоотношенията с другите. В случай, че не обичаме себе си достатъчно ще се обиждаме от думите на другите, ще се оставяме да ни играят хоро на главата,  ще търпим безропотно лошо отношение. На първо място е от значение как се чувстваш, не толкова дали физически изглеждаш като изваден от списание. Именно това свое вътрешно усещане излъчваш навън и хората инстинктивно го усещат. Сексапилът не се крие в правилните пропорции, а в личния чар. Дори и една по-заоблена дама, може да изглежда магнетична и то не само в очите на мъжете. Когато човек се е заобичал такъв какъвто е, той излъчва хармония. В случай, че не е така, излъчва вътрешните си противоречия. Независимо дали се е "маскирал" в лъскава опаковка.

А обичта, любовта е многолика. Всеки човек, който прави нещо със страст, отдадено, дава част от себе си, всъщност показва на каква любов, отдаване на лична енергия е способен. Всеки човек като емоционална потребност, има нужда от това тази негова способност, любовта която носи в себе си, да бъде споделена, разбрана, приета, отразена във външния свят, да е важна, ценна и значима за някого/и т.е. да получи лично отношение. Единственото, което зависи от нас и можем да направим, един вид да предразположим това да се случи, е да даваме част от себе си. Най-доброто, на което сме способни.  

И едно астрологично допълнение с мои вече публикувани коментари в бгмама:
"Рождената карта представлява изражение на взаимовръзката на човек с мястото и средата/пространството.
По отношение на свободната воля. Усещането за нея е условно, поради тази причина илюзорно. Човек се чувства най-свободен, като творец на съдбата си, когато в пълна степен без особени препятствия, може да реализира, осъществи, да разгърне себе си, намеренията си, да постигне това, което желае, иска или се стреми. Тогава, когато действията му рано или по-късно имат съответстващ резултат. В средата, условията и обстоятелствата, в които е поставен. А де факто тази свобода е възможна, само защото външните условия и обстоятелства позволяват това. В съзвучие са с всичко това, с личното. Хората като че ли рядко осъзнават, че това, което за тях е ежедневие, нещо нормално, нещо за което дори не се замислят, че всъщност това е така защото средата и хората са благосклонни и в синхрон с тeхните намерения, желания, потребности, надежди, мечти, цели, затова нещата им се получават с лекота, потръгват. И това не е някакво общовалидно правило, рецепта за "правилност" и благополучие. За някой друг същото това може да е трудно, дори и невъзможно поради същите причини, но с обратен знак.

И ако нещо в любовта не върви, единственото за което това говори, че не е моментът според рождената карта, да върви другояче. При Всеки има период на любовен невървеж според субективните очаквания. В тези периоди човек може да е с чувството, че не му върви в любовта, на разминавания с обекта на чувствата, не може да се влюби или влиза във връзки без особено значение. Каквито и действия и усилия да предприема. За някои продължава месец/и, за други години или дори цял живот. Но едва ли има човек, който никога не е обичал и не се е влюбвал в някакъв период от живота си. Живейте си живота и не си фиксирайте, че не получавате, това което искате на момента. Любовта се случва, не се търси, постига. И тук не е от съществено значение дали сте красив, грозен, умен, глупав, богат или беден. Идеята е човек да продължава да следва мечтата или желанията си, когато нещо поддава, един вид отварят се вратички, възможности,  навързват се и се нареждат нещата с лекота, но и да знае кога да спре, да не се фиксира върху нещо което желае, когато за това нещо среща постоянно трудности, препятствия, неслучване по пътя на желаното дори и в най-дребното, което иска.

В този ред на мисли, е препоръчително човек да приема препятствията, спънките в намеренията си, които среща дори и в ежедневието, като пътна сигнализация, пътни знаци, че вероятно не трябва да насилва момента. Значи не е налице синхрон, който ще позволи тези намерения, действия да се разгърнат в пълна степен, свободно както човек иска. Това е като някакъв външен регулатор. Което съвсем не означава, че човек трябва да стои със скръстени ръце и да не прави, предприема нищо. Само като го прави да взема предвид и пътната сигнализация, пътните знаци. Затова и дори моментът да предполага спънки, разминавания по някаква желана тема или по някакво желание, в което сме с настройката да стане по точно определен начин, да допускаме възможностите, че моментът тук и сега, ни предлага най-добрите възможности от негова гледна точка. Дори и те да не предлагат и да се припокриват напълно с очакванията. Предварително никога не е напълно и на 100 процента ясно и сигурно на какъв път ще ни изведат от гледна точка на цялото, а не на конкретния момент.

Разглеждайте живота като съвкупност от етапи и ако има наложено някакво социално клише, кога жена/мъж трябва да създаде семейство, иначе се води стар ерген, мома, то по-подходящият период за всеки от астрологична гледна точка, за да осъществи по-значима партньорска връзка е различен, което въобще не гарантира по принцип и като цяло подпис, яли, пили и се веселили, две деца и оттам нататък само реки от мед и масло.

С каквито и хора да ни среща живота, те са своеобразен инструмент, изражение на нашата съдба, рожден потенциал, актуален за един или друг период от време. "

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 08:09 от starinthenightsky

# 94
kalinu6ka според мен не са ти виновни родителите ти. 4г. терапия и нямаш напредък. Значи не искаш напредък и имаш нувжда да имаш някой виновен. Т.е. според моя преценка нещата са ти такива каквито ги искаш и както ти изнасят.
Обичаш си се достатъчно .

# 95
Един мой приятел, преди много години ми каза нещо, което и сега ми помага. Веднъж, като бях в кофти период му се оплаках от себе си, а той ми каза: " Добре, сега се успокой и прегърни точно тази грозна, дебела и тъпа част от теб...! " Много сладко. И вярвайте ми, помага.

Да обичаш себе си - от там почва всичко. И целия твой свят зависи от това.
После ще продължа....

# 96
  • София
Обичта към себе си не се състои толкова във външния вид, колкото в душевната хармония и баланс. Самочувствието е жизнено важен елемент, който не се прави от тяло и дрехи, а от характер. Аз от малък се опитвам да се заобичам и все не се получава напълно. Уж израствам като характер, пък се чувствам все по-смачкан. Попитах миналата година отчето как се прощава непростимото? Не помня какво ми отговори, освен че трябвало да се изповядам, но било важно да простя и на себе си. Човешко е да се греши, но не мога да си простя, че на челото ми пише балък, защото в 9 от 10 случаи не съм намирал никаква причина в поведението ми да бъда лъган, бит и е*ан.

Иначе българите отдавна не сме хора.

Момко зелен и неособено умен, на колко години си?
Не си ли чувал, че ако всеки път постъпваш по един и същ начин, резултатът ще е един и същ?
Сиреч, като все те лъжат, бият и третото, е време да си извадиш поука и да смениш нещо у себе си?
И спри да говориш от името на всички българи......

# 97
Един мой приятел, преди много години ми каза нещо, което и сега ми помага. Веднъж, като бях в кофти период му се оплаках от себе си, а той ми каза: " Добре, сега се успокой и прегърни точно тази грозна, дебела и тъпа част от теб...! " Много сладко. И вярвайте ми, помага.

После ще продължа....
Приятел ли написа? Ама истински, не такъв, дето иска секс?

# 98
И що трябва всеки мъж да иска секс??
Най-добрият ми приятел-мъж беше съпруг на моята най-добра приятелка.
Никога не е имало какъвто и да е намек за нещо повече - само приятелство и истинска подкрепа.

Скрит текст:
за съжаление - почина от рак преди 3 месеца..((

# 99

После ще продължа....
Приятел ли написа? Ама истински, не такъв, дето иска секс?

Добре, бивше гадже, след това приятел за цял живот. Има и такива.

По темата -  За мен отношението към себе си е най-важно!  За да се грижим добре за децата си е нужно да ни има и да сме здрави. Светът, който сами си създаваме около нас е отражение на собственото ни отношение към самите нас. Обичайки се човек успява да се грижи и за себе си и за другите и да има пълноценни отношения с тях, независимо дали са любовни или други.
В любовните връзки не търсиш човека, който да ти вдигне самочувствието и да ти реши вътрешните конфликти. Това може да се случи, но то е временно. Имайки вътрешен недостиг на любов към себе си,  никой отвън не е в състояние да ти реши проблемите с личността. Ако се обичаш, обектът на любовта ти не е избран на база нужди и липси и така очакванията ти към него не са нереални и съответно отношенията могат да бъдат по-удовлетворяващи. 
 Когато се обичаш и уважаваш е по-лесно да обичаш и другите и то безусловно, да даваш от себе си и не се чувстваш прецакан.  Обичането на себе си ти дава баланс, уравновесеност и това и излъчваш. Чувствайки любов в сърцето,  излъчваш любов.
Харесвайки се, това не значи, че не трябва да работиш върху  самоусъвършенстването си и да имаш самокритика...Уважаващия себе си човек, за мен, се наблюдава и анализира.
За мен има разлика между обичане на себе си и самовлюбване. Второто е резултат на дълбок и неосъзнат комплекс за малоценност, водещ  до много поражения за теб самия и отношенията с другите.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 20:36 от unabella

# 100
Обичта към себе си не се състои толкова във външния вид, колкото в душевната хармония и баланс. Самочувствието е жизнено важен елемент, който не се прави от тяло и дрехи, а от характер. Аз от малък се опитвам да се заобичам и все не се получава напълно. Уж израствам като характер, пък се чувствам все по-смачкан. Попитах миналата година отчето как се прощава непростимото? Не помня какво ми отговори, освен че трябвало да се изповядам, но било важно да простя и на себе си. Човешко е да се греши, но не мога да си простя, че на челото ми пише балък, защото в 9 от 10 случаи не съм намирал никаква причина в поведението ми да бъда лъган, бит и е*ан.

Иначе българите отдавна не сме хора.

Момко зелен и неособено умен, на колко години си?
Не си ли чувал, че ако всеки път постъпваш по един и същ начин, резултатът ще е един и същ?
Сиреч, като все те лъжат, бият и третото, е време да си извадиш поука и да смениш нещо у себе си?
И спри да говориш от името на всички българи......

Супер е това. Браво absurT .  Именно.

# 101
  • Fairbanks, Alaska
Angel wing, в 99% от случаите, най-добрият приятел на една жена, е мъж, с който са сексуално несъвместими.
Жените искат да имат такъв добър приятел с който да могат да споделят всичко и да се чувстват в безопасност, но за да има такава връзка трябва да няма секс помежду им. За това често се случва най-добрия приятел на жените да е гей или съпруга на сестра им или нещо друго което ги прави сексуално несъвместими.

# 102
Ааааа съпруга на сестра им може да ги накара да се разделят с континенти . Там е опасна работата. НЕ знам жени да понасят обратни номера . Приятелка е най-добре. Неженена и самостоятелна.

# 103
Ето нещо в подкрепа на мнението ми, че необичащият себе си човек създава връзки с очакване да запълнят личната му неудовлетвореност и се чуди защо не му върви в любовта.
"Най-лошото от вярванията, които родителите втълпяват и повтарят на децата си, е, че трябва да търсят половинката си. Защо не се постараем да намерим друг цял човек, вместо да се задоволим с такъв, който е разделен наполовина. Любовта, за която говорим ние, се гради от цели същества, които се срещат, а не от две половинки, които имат нужда една от друга, за да се почувстват пълноценни. Когато се нуждая от другия, за да съществувам, връзката се превръща в зависимост, а когато сме зависими, не можем да избираме. А без избор няма свобода. А без свобода няма истинска любов. А без истинска любов може да има бракове, но няма да има двойка.

Много хора допускат грешката да търсят партньор като средство за разрешаване на собствените си проблеми. Смятат, че една интимна връзка ще ги излекува от страданията им, от отегчението, от липсата на смисъл в живота им. Очакват двойката да запълни празнотата в тях. Каква ужасна грешка! Когато избирам партньор с такива очаквания, накрая неизбежно намразвам човека, който не ми дава каквото съм очаквал."

# 104
И как го изчислихте за съвместимост или не? Как да знам, като не сме опитвали?
Той беше много хубав и умен мъж, аз си падам по такива. Аз също съм хубава и си приличаме със жена му - едва ли би ме пропуснал иначе, ако не беше срещнал нея.
Но винаги си е било приятелство само. За мен си беше мъж на приятелката ми, а аз за него - близка приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт