Дискова херния - 19

• 77 170
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,  бихте ли споделили къде ходите на физиотерапия и процедурите поемат ли се от здравната каса.
Благодаря.

ДжиПито също може да пусне талон за физиотерапия . Към тези кабинети има лекар физиотерапевт , който  назначава точно какво да се прави .
Аз до сега съм минавала през невролог /или травматолог/ и той ми е давал направление за физиотерапия .
Има определен брой процедури /около 20/  , които се поемат от ЗК . Ако искаш нещо допълнително си доплащаш .

# 586
Моят личен лекар издаде направление, номер 3. Дотук съм платила само първия ден потребителска такса за прегледа, въз основа на който определиха процедурите. И последния ден май ще платя пак такс за още един преглед.

# 587
Не, не се плаща втора такса за преглед.
Ако са ти назначили по 3 процедури на ден, може да си доплатиш още една за последният ден, да са ти пак 3.

# 588
Обикновено си доплащам процедури. Така вместо 7 дни по три процедури, правя 10 дни по 3 процедури, а и когато си доплатя ходя и събота и неделя и така нямам прекъсване в процедурите. Иначе в почивните дни не работят по здравната каса, а само ако е платено.

# 589
Помощ! Много ме боли кръста, по-точно там, където на някои хора се образуват трапчинки над дупето. Само от едната страна боли.
Иначе врата ми лекуват, аз пък успях кръста да поразя...
Имам само фастум гел - мажа, ама полза няма. Какво да правя - да загрявам, да охлаждам?

# 590
Охлаждаш и пий нещо обезболяващо ако е много зле. Компрес със студен оцет също облекчава.

Тези са за първа помощ, само че ако е голямо сковаването изчакай поне ден да поотшуми.
Ако си в легнало положение на всеки час се раздвижвай по 10-20минути.
Движението лекува, но внимателно.

# 591
Първи две упражнения са ми от репертоара Grinning
Когато усетя ,че  "чудовището" започва да ме сковава , веднага  се търкалям и се чува  едно гадно пукане поне на 5-6 места от гръбнака . Наистина  доста  понамества . Само където ставането ми от земята не е за гледане Blush
Ще включа и другите Hands Plus1

# 592
Ели, ставам чрез второто упражнение Grinning
Правя ги вечер след тежък работен ден или ако съм претоварила с домакинстването  и усетя леко напрежение в кръста. Онова гадно отмаляване Confused
Клека ми любим, правя го всеки ден.
Мега много разтяга гръбнака и разпуска тялото.

# 593
Когато съвсем ме приклещи хернията , с неистови усилия успявам да  легна на килима и започвам да се търкалям , след страховито пукане и хрупкане ме отпуска , но има моменти , в които се чувствам като дебел бръмбар , обърнат по гръб , който маха с всички крака и не може да се обърне .
За съжаление  нещо все по-често пропускам ежедневната гимнастика , само аватарчето ми  напомня , че съм  се отпуснала Blush
В момента от кръста ме боли дясната става и нямам воля за нищо . Само експериментирам с разни мазила и пластири .

# 594
Явно тези преходни сезони и влагата са бич.

# 595
не пропускайте гимнастика

# 596
Направи ми впечатление, че по-голямата част от упражненията които се препоръчват са всъщност йога асани.
Това още веднъж ми доказва колко благодатна е йога практиката за хора със и без проблеми.

Аз лично позакрепих положението с моя врат с почти ежедневни упражнения, кинезитерапия всяка седмица - не съм я спирала от 4 месеца, ортопедична въглавница, която не мога да повярвам колко ми облекчи състоянието и отскоро акупресурно килимче.

# 597
Мароонка, акупресурното килимче какво представлява и от къде мога да го закупя?

# 598
Моето го взех оттук  https://verthora.com/produkt/verthe-acupressure-mat/, както и възглавницата, но има и доста по-евтини в нета.

# 599
имам такова. боде ужасно и не го ползвам. как го ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт