Дискова херния - 19

• 77 165
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Лежа на него 10мин всяка сутрин, а после се разхождам боса отгоре.  Много освежаващо ми действа, а за ползите от акупресурата има много изписано.

# 601
Мароонка, благодаря за линка!  Flowers Tulip

# 602
Да разкажа - след 7 дни амбулаторни процедури вече съм хоспитализирана. Не ме дрънкат да правя онази гунафореза, за която питах, между другото една процедура била към 30 лева. Правят ми магнит, ултразвук, гимнастика и електрофореза с нивалин. Заради последната процедура всъщност ме приеха в болницата - не се покрива от касата, ако не съм хоспитализирана. Смятам, че имам подобрение и занапред ще си правя всички упражнения съвестно вкъщи.

# 603
Ева, радвам се, че физиотерапията ти е от полза и се подобряваш. Може ли да споделиш повече за процедурата с нивалин. Вкарването на лекарството с електрофорезата болезнено ли е? Питам, защото инжекционно е досто болезнено.

# 604
Благодаря, Найденова! Нищо не се усеща, нищичко! Даже ме предупреди мацката, че това не е като другите апарати, които бръмчат, вибрират или усещаш тока. Каза ми - нищо няма да усетиш, но това не значи, че не работи. Всъщност само лекичко затопляне като че ли усетих, но може да съм си въобразила.

# 605
Ева, радвам се че се чувстваш по добре.
А кръста как е? На него обърнаха ли внимание?
Моите процедури започват началото на ноември..... живот и здраве, че с тази корона и мерките ме е страх да не блокнат всичко ида ми се размине. За врата ми назначиха ток, магнит, ултразвук и дарсунвал. Това последното съм го чувала като козметична процедура, но не знаех че се използва и за лечение.  Иначе мазането с магнезиево олио сякаш има ефект при мен. Мускулатурата се отпусна и нямам болки/скованият. Правя чинно гимнастика, към основната добавих и за врат, та кое точно помогна не знам. Правя тези упражнения:

# 606
Щастлива мама, кръстът е добре, благодаря. Явно се отщипа сам. Аз съм с кифосколиоза и проблемите ми тепърва предстоят.
И моите упражнения са подобни, има и едно все едно с върха на носа описвам цифри от 0 до 9 във въздуха. Пробвай, готино е.

# 607
Хахаха, амиии ще го включа и него. Хъм тя, моята гимнастика стана доста дългичка, сутрин едва сколасвам да я изтанцувам и да отида на работа Joy но пък ме зарежда и тонизира.

# 608
Момичета , действате ми зареждащо !
Засрамих се и  си обещавам да съм по-сериозна с гимнастиката . Вече цяла година се размотавам с разни измислени причини  да мързелувам и ДХ-то ми се обади  доста лошо .
Успешна физиотерапия! Аз още 2.5 години не трябва да правя и само в  ежедневната гимнастика ми е спасението .

# 609
Какви упражнения включвате в ежедневната гимнастика, тези стандартните които ги дават лекарите ли?

# 610
Моята ежедневна гимнастика мисля е стандартна, бях я пуснала преди една, две страници. И постоянно допълвам с по някое упражнение и тя стигна 50минути Grinning

# 611
Здравейте, ето резултата ми от днес. Не мога да разбера какво е това Шоерман, четох в нета, но не разбирма как може да съм го имала в пубертета без никакви симптоми. Чак сега, на 31, преди 3 месеца ми започнаха болките от врата с изтръпване на ръцете, болката премина и надолу по гръбначния стълб, включително по кръста. Оксзах се с 2 протрузии на врата от миналия месец на ямр и шийна лордоза изгладена с лека дясна сколиоза. А ето резултата от днешния ми скенер на лумбална прешлени в момента ходя на физиотерапия за врата - магнит, лазер и ток. Сега и на кръста ли трябва д аходя!? Какви упражнения е хубаво да се правят. Страх ме е протрузиите да не станат хернии. Имам и изтръпване в кркаа от време на време.

# 612
Здравей, Мария!
Не е лошо и на кръста да направиш физиотерапия, но първо се консултирай с физиотерапевта си или с невролог.
А упражнения има доста в нета и на предните страници в темата. А изтръпването в краката е от протузията на l4/l5 , засяга нерва и от там дава оттечка. Движение е му е майката, като за в начало върви пеша колкото можеш и си избери програмата която ще ти пасне най добре.
Успех и споделяй, че информацията е много ценна за всички ни Grinning

# 613
  • София
Може ли да споделите какви фитнес упражнения са подходящи за дископатия и дискова херния?

https://youtu.be/cowdR3t0XPI

https://youtu.be/Hc5JiKbh66Q

https://youtu.be/N1VEtXfisu0

# 614
Аз имам ето това килимче, малко боде в началото, но след 5 минути не се усеща и лежа 30мин.

http://bg.acupress-m.com/categories/acupress-m-bez-magniti/poste … a-bez-magniti.htm

Много скъпо това на Maroonka.

Общи условия

Активация на акаунт