Дискова херния - 19

• 77 504
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте!

Извинявам се, че нахлувам в темата директно с въпрос.
Имам установена преди 10 години херния на Л4-5 с ЯМР и на друго място дискова протрузия.
Тъй като последните години започнаха силни болки в кръста, реших да направя нов ЯМР и лекарката препоръча мед център Спектър. Прочетох, че имат ЯМР с 3 тесла, но когато се обадих по телефона, ми записаха час за другия им апарат открития.
Според вас има ли значение за ТЕСЛА и дали да не се запиша в Александровска Болница тъй като там апарата е с 3 тесла?

Благодаря Ви предварително за препоръките и коментарите.  bouquet

# 91
И аз им звънях преди малко, записах за 3Тесла. Звънни им пак, нещо не сте се разбрали, там винаги са били много точни и любезни. Всъщност какво ти казаха?
Казват, че има значение, колкото е по-силен апарата, толкова по-добре.

# 92
  • София
И аз им звънях преди малко, записах за 3Тесла. Звънни им пак, нещо не сте се разбрали, там винаги са били много точни и любезни. Всъщност какво ти казаха?
Казват, че има значение, колкото е по-силен апарата, толкова по-добре.

Казаха, че нямало значение Sad
Към мен не бяха толкова любезни -издразнихабсе  на въпроса ми на кой апарат ще ми направят ямр.

# 93
Ами, не зная какво да ти кажа, странно. Ти прецени ще им се обаждаш ли пак, или ще звъниш в Александровска. Thinking

# 94
  • София
Ами, не зная какво да ти кажа, странно. Ти прецени ще им се обаждаш ли пак, или ще звъниш в Александровска. Thinking

Все пак се обадих отново, споменах и че моя лекар е настоявал 3Тесла и се оказа, че можело. Смениха датата и часа. благодаря за съвета.

# 95
Успех, и дано няма нищо притеснително Hug

# 96
  • София
Успех, и дано няма нищо притеснително Hug
Много благодаря Simple Smile

# 97
Като реша да се изправя и започва да ми се вие свят.
Какво е това чудо. Сякаш ми се и гади.Кръвно- нормално. Какво ли е това чудо.Започна изведнъж тази вечер, бях се навела

# 98
... И интересува ме някоя от вас ходила ли е на плуване и ако да какви са резултатите и ако може препоръчайте някой басейн, който да не е гъбарник!?
доколкото знам плуване само на гръб. другите стилове натоварват кръста. Обикн. се плува в =
басеините бруст , но натоварва кръста. Няма ли гимнастика във вода ?
Също е много зле каране на колело.

# 99
Моето чудовище е на L4-L5 и ме болеше като бях на велоергометъра. Затова го смених с пътека/когато не мога да походя навън/.

# 100
https://bg-fitness.com/discus-compositum-ad-us-vet.html

А тези някой ползвал ли е?
Пише, че са заместител на тези с многото състсвки.

Има ли значение ,че са за ветеринарна цел?

# 101
Днес ми пристигна масажира от Тоp Shop,уникално е това чудо.Така добре ми масажира и направо стиска врата ,мислех си че са някакви ментета, но не,наистина съм удивена.Надявам се  само да е качествено,да не се развали бързо.
Приятелка си го купила преди за 160 лв,а сега е 49 лв.

# 102
  • София
Здравейте Simple Smile
И аз във вашия клуб.
Вчера си взех резултата от ЯМР:

С болки съм от 1 седмица вече отшумяват. Леко съм скована ама то и основно лежах докато ме болеше.
Приемам насоки от тука насетне какво следва.
Говорих си с лекарката която ми назначи ЯМР според нея не е толкова страшно и не е за операция Simple Smile

# 103
  • София
Здравейте!

Изчела съм почти всички теми, защото от септември тази година започнаха проблемите ми. От няколко години имам болки в кръста, (появиха се след раждането - имах тежка бременност с близнаци) на които не обръщах особено внимание и отзвучаваха за няколко дни дори и без лечение. Но в началото на септември след рязко обръщане в леглото усетих леко изпукване и на другия ден започнаха слаби болки в левия крак. След два дни болките станаха нетърпими, не можех да седя, нито да лежа, ужас някакъв. Неврологът ми изписа Ксефо инжекции, Милгама и още куп лекарства и след 10-ина дни болките постепенно отшумяха, като ми казаха прищипан нерв, ишиас и т.н. Направих и тибиална пареза, не можех да се изправя на пръсти на този крак, като ходех усещах слабост и започнах да куцам. Изписаха ми нивалин , правих и физиотерапия и постепенно се оправих. Реших да направя консултация с неврохирург и той ме изпрати на ЯМР (прилагам го). Но понеже се пооправих, не отидох при неврохирурга на втора консултация, което беше грубо подценяване на положението ми.
От една седмица започнаха леки болки в кръста и изтръпване на стъпалото. Започнах да пия пак лекарства, като мислех, че ще отшуми, но от три дни съм със страшни болки отново в крака и по хода на нерва. Това което ме притеснява е, че ако ходя повече от 5 метра ми изтръпва целият крак отзад - от дупето до пръстите на стъпалото чак. Утре имам час за неврохирург, но това изтръпване много ме притеснява. Изчетох де що има в нета за парези и парализи и здраво се ошашках. Вчера в спешения център ми направиха една инжекция Дипрофос и Диклофенак, малко ме облекчи, но изтръпването си остава, особено в стъпалото. Като ми изтръпне кракът, ако седна за минута ми минава, но продължа ли да вървя се появява отново.
Има ли някой с такива симптоми, че много съм се отчаяла вече. Мои познати ми казаха, че неврохирургът ще ми говори за операция, та не знам...От три месеца само проблеми и болки.

Благодаря ви предварително,
Бъдете здрави!

# 104
  • София
Здравейте!

Скрит текст:
Изчела съм почти всички теми, защото от септември тази година започнаха проблемите ми. От няколко години имам болки в кръста, (появиха се след раждането - имах тежка бременност с близнаци) на които не обръщах особено внимание и отзвучаваха за няколко дни дори и без лечение. Но в началото на септември след рязко обръщане в леглото усетих леко изпукване и на другия ден започнаха слаби болки в левия крак. След два дни болките станаха нетърпими, не можех да седя, нито да лежа, ужас някакъв. Неврологът ми изписа Ксефо инжекции, Милгама и още куп лекарства и след 10-ина дни болките постепенно отшумяха, като ми казаха прищипан нерв, ишиас и т.н. Направих и тибиална пареза, не можех да се изправя на пръсти на този крак, като ходех усещах слабост и започнах да куцам. Изписаха ми нивалин , правих и физиотерапия и постепенно се оправих. Реших да направя консултация с неврохирург и той ме изпрати на ЯМР (прилагам го). Но понеже се пооправих, не отидох при неврохирурга на втора консултация, което беше грубо подценяване на положението ми.
От една седмица започнаха леки болки в кръста и изтръпване на стъпалото. Започнах да пия пак лекарства, като мислех, че ще отшуми, но от три дни съм със страшни болки отново в крака и по хода на нерва. Това което ме притеснява е, че ако ходя повече от 5 метра ми изтръпва целият крак отзад - от дупето до пръстите на стъпалото чак. Утре имам час за неврохирург, но това изтръпване много ме притеснява. Изчетох де що има в нета за парези и парализи и здраво се ошашках. Вчера в спешения център ми направиха една инжекция Дипрофос и Диклофенак, малко ме облекчи, но изтръпването си остава, особено в стъпалото. Като ми изтръпне кракът, ако седна за минута ми минава, но продължа ли да вървя се появява отново.
Има ли някой с такива симптоми, че много съм се отчаяла вече. Мои познати ми казаха, че неврохирургът ще ми говори за операция, та не знам...От три месеца само проблеми и болки.
Скрит текст:

Благодаря ви предварително,
Бъдете здрави!

За съжаление това е един остър и тежък  радикулит - ишиас, но лошото е, че се  е  получила  пареза.......а всяка пареза щом се появи е належаща операция. Много силно е притиснат нерв, който не ми е ясно как може да се отблокира, поне до момента не съм срещала такива случаи на освобождаване на нерв...... не е много добра прогнозата..  Веднага бих направила консултация с неврохирург, няма да имам друг начин, но всеки сам си преценява, защото това постоянно вкарване на лекарства не е добра идея.

Общи условия

Активация на акаунт