Дискова херния - 19

• 77 249
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Ndimitrova, тука всички сме с гръбначни проблеми. Питай и дано някой с подобен на твоя проблем се включи.
Давид, лошото при тези проблеми е ,че няма универсално хапче и терапия за всички. Ако на теб ти помага едно, на мен може да навреди.
Пробваме, внимаваме и намираме нашето си нещо.
И на мен ми препоръчваха плуване(само неврохирургът го отрече) но най добре се чувствам с упражнения ЛФК+ ходене по половин час на ден

# 466
  • София
Верно ли е че ЕМГ не е по каса... за какво ни удържат пари всеки месец...
Трябва ли да мина през невролог или може директно да ми го направят (то всъщност невролог го прави)
За ЯМР - има ли смисъл да пускам и шиен дял или торакален? Нямам оплаквания там, но с лумбалния - може да излезе по-евтино.
Пп. За Ямр разбрах че е важно кой ти го разчита и как ще ти го направят/планират.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 00:20 от Starrydream

# 467
ЕМГ го минах когато ме приеха в неврология, както и скенера също и един куп изследвания ми направиха.
Когато се сковах февруари месец, след разгори с невролози от кабинети ми се обясни, че първо ще пия лекарства и едва ли не трябва да не мога да мръдна и чак тогава ще се назначават скенер пък за ЯМР и дума не може да става.Кризите трябвало да са поне четири, пет
 за година, при това тежки за да се направят "тези скъпи изследвания" . Та пак чрез познати ме вкараха в болница и там ми направиха нужните изследвания и откриха хернията и бълджингите. Крайна сметка лечението което ми приложиха пак е това което шаха да ми назначат и без скенера.....

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 07:54 от щастлива мама

# 468
  • София
Исках невролога да ми смени ЯМР със скенер/разбира се платено от мен/ като добави към лумбалните и раменете и врата, защото там болката е много силна за разлика от кръста,който малко ме отпусна/само седалището ме боли,там слезе болката/ И се оказа,че трябва да търся ортопед,  за да ми назначи той какво трябва за врата и раменете ,нещо съм объркана вече... дайте насока за ортопед или читав невролог?,

# 469
Щастлива мама моля не ме разбирай погрешно, не се заяждам въпреки че сигурно ще прозвучи така!
15 година го слушам това, "всичко е строго индивидуално, на теб ако помага на мен може да вреди" и накрая лечението и физиотерапия една и съща за всички нас.
Хапчета или Инжекции - Противовъзпалителни или кортикостероиди с витамини и минерали и болкоуспокояващи ако много боли.
Физиотерапия - ултразвук, тенс, екстензия, воден масаж. Ако правиш екстензия лежи от 24 часа 25.
ЛФК която трябва да е индивидуално създадена, но дали е така?
Нещо изпуснах ли?
И накрая един ти казва прави това, другия ти казва него прави или ти се усмихва "Но ти какво правиш".
И ако не помага на масата за рязане.
Според мен къде, как и по-колко ни боли е индивидуално, а лечение е еднакво за всички!
Само да кажа не живея в България, на въпроса ми за "Витамини и добавки да вземам ли" отговора беше "Няма никакво научно доказателство че помагат, организма си набавя каквото му трябва от храната, ако има дефицит тогава", а пък физиотерапия е само упражнения, нищо от процедурите които то се правят в България.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 02:59 от david-81

# 470
Давид, моят  "стаж" с хернията е няколко месеца и все още налучквам. Разбрахте правилно, просто опитвам различни упражнения и отсявам кои ми действат добре и кои не. Но все още е рано да се каже в дългосрочен план кое ще даде нужният резултат.
За мен е полезно повече хора да споделят тяхното полезно "хапче". За което благодаря, че сподели твоите методи за справяне, нали за това е темата Grinning

# 471
Щастлива мама Искрено ти желая да ти е и последният път, повече да не се повтаря.

# 472
  • София
Има ли значение ЕМГ дали е с иглени електроди при нас?
До колкото разбрах ми казаха че то е за мускулите...?

# 473
  • София
Това силни лекарства ли са според вас? За по-слаба сетивност в лявото стъпало (Л5).
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 15:55 от Starrydream

# 474
  • София
Не знам има ли някой с толкова много хернии и протрузии ,имам на всеки прешлен редуват се херния, на другия протрузия и така на 5-те шийни и на 5 те лумбални. Как ще се справям , чета и събирам информация... Педиатъра при който бях, каза, че ако кихне мен ще ме заболи..,Ще изследвам за остеопороза и после незнам.,Пия диклопрам малко отслабва болката и на др ден пак.

# 475
Здравейте,

Аз малко след дъжд качулка, но резервирах балнеолечение в Павел бана по НОИ.

Дега чета мнения и попадам само на негативни.

Някой ходил ли е скоро и има ли впечатления?

# 476
Здравейте,
Аз малко след дъжд качулка, но резервирах балнеолечение в Павел бана по НОИ.
Дега чета мнения и попадам само на негативни.
Някой ходил ли е скоро и има ли впечатления?

Аз съм ходила два пъти , но по-отдавна . Правех само по две водни процедури на ден /вана и гимнастика/ , защото не бях по НОИ . Не почувствах никаква разлика от  предишното си състояние , две седмици след това даже  имах и криза , но по-лека .
Другарчето ми  го посукаха на някаква гимнастика и се прибра с доста силни болки .
Някои правят екстензии /особено модерни в частните клиники/ , но аз не бих го пробвала .
Май  една подходяща гимнастика , ходене и евентуално водна гимнастика ще са много по-полезни .

Влязох в аптека да си купя за всеки случай профенид свещички /за да не минава през стомаха/ и споменах ,че са ми доставяли  вносни на база индометацин . Оказа се ,че има и индометацин , който бил по-силен . Продават се по 6 бр. в кутия /толкова се препоръчва да е и един курс на лечение/ , цената е около 3 лв.

Някой питаше за афламил - изписвали са ми на хапчета , на мен не ми е подходящото лекарство , не ми подейства  ефикасно  .

# 477
  • София
Днес бях във военна б ца при неврохирург и се оказа, че аз почти всичко знам от вас по темата,,Да се пазя от рязко кихане ,кашляне и студено.,колани да си купя за шия и кръст/не знам има ли различни по цени и качество/,Във сакрума обаче, има възпаление/свети едно петно/ и не можа да каже от какво е, не знам на какъв лекар трябва да отида, за да е в компетенцията му? Бях при Пранджев, много внимателен!, Изписа ми дефинакс за пиене,но не знам с високо кръвно , как ще действа? За мазане перскиндол, чета че има загряващ ефект , не ги знаех тези неща и не попитах...

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 14:38 от мм

# 478
.......Изписа ми дефинакс за пиене,но не знам с високо кръвно , как ще действа? За мазане перскиндол, чета че има загряващ ефект , не ги знаех тези неща и не попитах...

И аз  вдигах кръвно от някои обезболяващи /от повечето/ . Тогава  подпийвах  от лекарството на майка ми  за високо кръвно  2-3 дни , но ме стреснаха , че това било опасно . Тези лекарства като ги започнеш , не ги спираш , само намаляваш или увеличаваш /по съвет на кардиолог/ дозата .
 Трябва  с нещо друго да се сваля кръвното , но аз не съм  се интересувала . В общия случай с лъжичка канела в чаша кисело мляко .
За нашите проблеми доколкото знам , не се препоръчват загряващи  кремчета , те са за ставни болки . Нервът ставал ленив и се повреждал . Получавало се временно облекчение .

# 479
Аз ползвам Дийп Релийф, има охлаждащ ефект с ментол е.
И на мен така ми бяха казвали, да не загрявам опасно и вредно било за нерва. Така спрях *уж* с горещите душове, много отпускащо ми действаха за момента, но после болката ми се засилваше.
Пробвах ново упражнение и хернията се обади......бясна съм на себе си. Сега мажа и пия милгама, дано отшуми че......

Общи условия

Активация на акаунт