Дискова херния - 19

• 77 203
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, моят младеж се е секнал серизно в час по физическо, много го боли кръста.
Какво мога да направя, за да облекча състоянието му?
Боли го при всяко незначително движение, дори и в легнало положение. Почти не може да ходи.
Дадох му един течен аналгин, но не знам какво друго обезболяващо да му дам да пие. Може би някакви свещички да си сложи, компреси...

# 556
Идете на невролог. Иначе може някое нестероидно противовъзпалително, но предполагам зависи от това на колко е години. Може да звъннете и на личната.
Не му слагайте нищо загряващо.

# 557
  • София
Идете на невролог. Иначе може някое нестероидно противовъзпалително, но предполагам зависи от това на колко е години. Може да звъннете и на личната.
Не му слагайте нищо загряващо.

Достатъчно голям е- на 17 години.

Моля те да ми препоръчаш какво противовъзпалително да му дам, докато успеем да овладеем ситуацията.

# 558
Ами на мен ми казаха да взема Аулин, за да мога да издържа да отида на лекар, че положението вече беше ревящо. Но не смея да препоръчвам на тийнейджър, все пак най-добре звъннете на личната.
И никакви топли душове, никакви компреси, нищо топло преди да говорите с лекар. Ако не го боли чак толкова много, може да пробват да го намажете с нещо, като например Диклак, Волтерен, deep relief или каквото имате в къщи, да е охлаждащо

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:50 от Lemy

# 559
Волтерена е със загряващ ефект, Дийп Релийф охлажда, по добре той. Нурофен също е с болкоуспокояващ ефект. Но най-добре преглед и поне снимка.

# 560
Волтерена е със загряващ ефект,
Волтарен Емулгел е лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ нестероидно противовъзпалително средство. Активната съставка (диклофенак) прониква през кожата и осигурява облекчаване на болката и възпалението.
Волтарен Емулгел не е мазен и проявява облекчаващ и охлаждащ ефект.
https://www.voltaren.bg/produkti/voltaren-emulgel.html

# 561
Опс, сори явно съм в грешка

# 562
Искам да споделя моето мнение относно проблема"дискова херния". Преди няколко години съпругът ми имаше този проблем. Започнахме с лекарства, инжекции, системи. След консулт с неврохирург му бе направена операция. Чувствува се много добре. Според мен това е единственото лечение с дефинитивен резултат. Всичко друго са реклами и наливане на пари без смисъл. Операцията беше в Света Анна.

# 563
физиотерапевта ми каза, че операция се прави само в краен случай. ама най-краен. защото обикн. този проблем се получава след други проблеми , като недобре изградена или разпределена мускулатура или лоша стойка, неправилно седене и пр. това ако не се орпави , то ако обезчувствиш с ОП едно място , проблема поема друго нясто и се получава същото и на другото място.

# 564
Искам да споделя моето мнение относно проблема"дискова херния". Преди няколко години съпругът ми имаше този проблем. Започнахме с лекарства, инжекции, системи. След консулт с неврохирург му бе направена операция. Чувствува се много добре. Според мен това е единственото лечение с дефинитивен резултат. Всичко друго са реклами и наливане на пари без смисъл. Операцията беше в Света Анна.

Много пъти сме дъвкали въпроса за операцията. Не е съвсем точно да се каже, че е лечение. Никога не е въпросът дали да пробваме консервативно лечение или операция. Първо се пробва консервативно лечение (почивка, упражнения, противовъзпалителни) и ако то не действа и/или се засегне нерв, тогава въпросът може да стане - толкова ли е зле положението, че няма друг начин освен операция или не.
Тя е крайна мярка. Може да се налага когато положението не се повлиява от консервативни мерки и/или има засегнат нерв и опасност за перманентни поражения, но идва с доста рискове.

Дадох му един течен аналгин, но не знам какво друго обезболяващо да му дам да пие.
Няма нужда от сериозни лекарства ако му е първо сковаване и в началото - аспирин, нурофен и почивка.

# 565
Нощес сънувах, че ми спира притока на кръв към пръстите на ръцете и те се свиват, побеляват и изкривяват досущ като кокоши крака. Беше ужасно.
Вероятно е свързано с това, че взех много да изтървам разни неща и ме е страх да не се превърне в трайно състояние.
Иначе днес ще ми е ден 4 на физиотерапия, засега само ток и ултразвук. Мажат ме с фастум гел и предупреждават 2 седмици никакво излагане на слънце, дори и индиректна светлина да избягвам. То си го пише и на опаковката. Забравих да питам защо, какво може да стане?

# 566
  • някъде там
Ето вече и след втория консулт при проф.Цеков, нещата са определени за оперативна намеса. Приемат мъжа ми в понеделник в Токуда. Неговия случай го определят като 1% от всички случай на ДХ- има откъсване на дисковата херния, което притиска нервите на краката и може да доведе ако се отлага до парализа. Болките са най-силно в легнало положение. За болничен престой казват до 3 дни. За съжаление ние не сме от Сф и ще трябва да пътуваме след това около 250км. и той ако е в състояние да шофира, ако ли не незнам... Ще съм безкрайно благодарна на всеки споделил личните си впечатления от операция в Токуда. В неговия случай ДХ е на Л3-Л4. Благодаря Ви!

# 567
как ще шофира?!
Той изобщо не трябва да седи. Лежи, върви ... ок , но да седи не.

# 568
Леле, недейте да си правите такива експерименти като шофиране. Ако пишете в групата във Фейсбук, ще получите повече отговори относно въпросите които ви интересуват, там има доста оперирани.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 11:11 от Lemy

# 569
как ще шофира?!
Той изобщо не трябва да седи. Лежи, върви ... ок , но да седи не.

Наистина не е препоръчително  той да е седнал , а за шофиране пък съвсем !
Просто  си вземете придружител шофьор и му осигурете по-спусната седалка  с някаква възглавничка зад кръста .

Общи условия

Активация на акаунт