Бързо възстановяване след раждане с Терезиенойл МЕД. Участвайте и спечелете!

• 5 051
  • 171
  •   1
Отговори
# 60
При мен положението беше по-различно. Аз много исках детенце, мъжа ми (приятеля ми на семейни начела) също, но не сега, а може би след година или две. Въпреки това когато ми закъсня доста се надявах да е това 😁... Направих си тест, но беше невалиден, след ден си направих още един тест - беше отрицателен.. Колежката ми каза, че съм бременна, защото много хапвах :Д.. Абе в крайна сметка си взех още един тест за вс случай и беше положителен. Като видях щях да падна от дивана, веднага му се обадих да му кажа. Той беше по скоро в шок, не се зарадва много, но с времето свикна.. Т.е. щастлив е но не го очакваше. Абе общо взето аз много се радвам това е важното :Д.. Март месец живот и здраве ще бъдем горди родители на прекрасно момиче Simple Smile
П. С. Аз момче вече си имам, на 4г е.. На него пък като му казах, мн се зарадва. Първо искаше братче, но като разбра, че ще е момиче пак беше доволен =))

# 61
Съобщих му като се прибра от работа. Тъй като правихме опити и имах една неуспешна бременност, а чертичката първоначално беше бледа, радостта ни беше тиха и молеща се да бъде успешна бременността - каквато всъщност беше Heart

# 62
4 въпроса за раждането, които всяка бъдеща майка се притеснява да зададе

Раждането може да бъде плашещо за всяка бременна, независимо дали ѝ предстои да роди първото си дете, или вече има други деца. Като бъдещи майки си задаваме наум какви ли не въпроси, но често се притесняваме или срамуваме да зададем по-интимните от тях на своя лекар или акушерка. Сигурни сме, че всяка от нас има в главата си поне един-два въпроса, за които тихо се тревожи, но едновременно с това смята, че са прекалено глупави или неудобни, за да бъдат повдигнати на глас. В тези случаи започваме да разчитаме на интернет търсачките за отговори, но сърфирането онлайн и четенето на информация със съмнителна достоверност по-скоро може да увеличи тревожността ни, отколкото да я намали. Какво да правим?
Истината е, че няма глупави въпроси, когато говорим за раждането. Бременността и раждането носят със себе си изключително много промени в тялото на жената и е важно да можем спокойно да ги дискутираме и разберем, за да не живеем в непрекъснати притеснения и несигурност за това какво ни очаква. Да попитате дали дадена процедура ще боли или да изречете на глас неудобните въпроси не ви прави по-слаби или по-страхливи, а напротив – когато сте по-подготвени за предстоящите събития, то със сигурност ще бъдете и по-трезвомислещи и силни в дадения момент. За да ви помогнем, ние сме подготвили отговорите на някои от онези „срамни“ въпроси, за които почти не се говори, но които често са в мислите и тревогите ни.

1.   ЩЕ СЕ ИЗПУСНА ЛИ В ЛЕГЛОТО?
Както се казва: „случва се“. Обикновено в болницата ще ви направят клизма, но въпреки това изхождането е възможно да се случи, когато майката се напъва, за да изтласка бебето, и използва същите мускули като при ходене по голяма нужда. Добрата новина е, че това е „просто още един ден в офиса“, така да се каже, за медицинските специалисти. Лекарите и акушерките споделят, че да имаш движение на червата по време на напъни е изключително често срещано, тоест няма да сте някакво странно изключение, ако ви се случи. Някои здравни работници отбелязват, че често онези, които подпомагат мама при напъването, ще я почистят, а тя ще бъде толкова разсеяна, че дори няма да осъзнае какво се е случило.

2.   ЩЕ БЪДЕ ЛИ КАТО СЦЕНА ОТ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ?
Виждали сме бременността и раждането по филмите – много от тях показват идилични сцени, в които гримирани актриси напъват 2 – 3 пъти в болничното легло и веднага след това гушват чистичко и розово бебе в ръцете си. Когато забременеем и започнем да се интересуваме повече от реалността на процеса на раждане и историите на своите вече родили приятелки, започваме да разбираме, че холивудските сцени са далеч от истината. Сигурни сме, че имате и по някоя позната, която ще пресъздаде събитието като филм на ужасите и ще ви накара да сънувате кошмари.
Нека бъдем реалисти – раждането е стресиращо, кърваво и болезнено, но едновременно с това то е напълно естествено за твоя организъм и природата е вложила в теб инстинктите и силите да преминеш през него.  Когато майката ражда, шийката на матката ѝ се разширява и прокървява, но това не е причина да се паникьосваш. Малко количество кръв (като при нормална менструация) е нормално. Повечето жени кървят две до три седмици след раждането, но някои могат да продължат да кървят до шест седмици след раждането. В първите дни притокът на лохии е тежък и яркочервен, с големи кръвни съсиреци. Постепенно става розов, след това с кафяв и накрая с жълтеникав цвят.

3.   КОЛКО РАЗКЪСВАНИЯ ЩЕ ИМА?
При почти всички първескини има известна степен на разкъсване по време на раждането при изтласкването на главата на бебето. Има четири степени на разкъсване на влагалището:
•   Първа степен е разкъсване само на лигавицата на влагалището.
•   Втора степен са малко по-дълбоки разкъсвания (и най-често срещаните) и ще бъдат нужни няколко шева, за да бъдат коригирани
•   Трета степен са разкъсвания, които включват и мускулите на аналния сфинктер.
•   Четвърта степен са разкъсвания, които преминават през множество слоеве чак до ректума.
Тези, които имат първа или втора степен разкъсвания, могат да очакват известен дискомфорт в продължение на седмица или повече, а колкото по-голяма е степента, толкова по-дълго ще отнеме възстановяването. За да се избегнат спонтанните разкъсвания, при първото раждане често се прави епизиотомия или малък хирургичен разрез на влагалищната стена, който разширява вагиналния отвор и прави преминаването на бебето малко по-лесно. Така може да се предпазиш от преразтягане на мускулите, а след раждането чистите разрези зарастват много по-бързо и по-добре от разкъсаните тъкани.

4.   А АКО НЕ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ С БОЛКАТА?
Сигурни сме, че приятелките ти са ти разказали колко болезнени са били контракциите и сега у теб се таи страха, че няма да можеш да ги изтърпиш. Много жени очакват термина си с еднаква доза щастие от появата на новия член на семейството и тих ужас от очакваните силни болки. Искаме да те успокоим, че неизвестното често е по-страшно от реалността. Имай предвид, че женското тяло е създадено да се справи с раждането. Има многобройни училища за бременни и онлайн ресурси, които предлагат разнообразни стратегии, което ще изгради увереност и ще помогне на очакващата мама да овладее по-добре болката по време на раждане.

# 63
Бебето беше много желано и чакано, а тестът беше поредния, само че с две черти Simple Smile Двамата заедно го проверихме и радостта беше неописуема.

# 64
KissRevolving HeartsТеста го направих рано сутринта и резултата му бе поднесен със сутрешното му кафе. Беше много щастлив Revolving Hearts

# 65
Отидохме да си купим теста заедно. Докато го правих, той чакаше нервно в стаята. Излязох и му показах теста, не му казах нищо. Прегърнахме се и двамата бяхме много развълнувани 😊😊🥰

# 66
Бебето беше чаkано. Заедно направихме теста и много се зарадвахме, когато видяхме две чертички!

# 67
Тестът направихме заедно и с първото, и с второто ни дете! Simple Smile Таткото беше едновременно щастлив, развълнуван, уплашен. Simple Smile

# 68
Когато съобщавах новината, бях много притеснена - но той искрено се зарадва и зачакахме заветния ден на раждането на нашето бебче!

# 69
заедно чакахме обаждане от клиниката с резултата от кръвния тест. радостта беше всеобща и въодушевяваща и след 6 години опити най-накрая се прегърнахме, целунахме и почти в един глас, макар и леко разтреперени, си казахме: "Успяхме, бейби".

# 70
Бебето беше дългоочаквано и нямахме търпение да направим теста заедно и чакахме с надежда резултата. Когато излязоха 2 чертички бяхме много щастливи. Ако имаме и друго детенце, съм решила да му направя изненада с резултата.

# 71
Детето ни е много дълго чакано и заченато инвитро. Заедно чакахме резултатите от кръвния тест и след като излезнаха резултатите бяхме в лек шок и много, много щастливи Blush

# 72
Звъннах му по телефона, кто видях теста и се разплаках и от емоции не можех да сглобя изречението и той веднага разбра какво става 😁

# 73
  • Across the Multiverse
Директно му го казах веднага след теста и двата пъти. Беше много щастлив Simple Smile

# 74
  • Elhovo
Ами ние правихме опити и когато му показах теста беше много щастлив. Аз повече,дори се разплаках от радост...

Общи условия

Активация на акаунт