Астрология - 16 тема

• 37 507
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
Марс и Сатурн обикновено се свързват с работа, ресурси, енергия - единия дава "газ" /Марс/ , другия натиска "спирачки"  /Сатурн/ и колата "друса"  Grinning  напред и стоп! , после пак така и... пак и ...пак . Докато се разпадне съвпадът и все пак сме помръднали един метър Simple Smile . Сега, до ок.14.04 ще е така, защото ще имаме и друг проблем - квадратът с Уран от Телец ,който е управител на Марс и Сатурн в момента. И кротката Венера в Близнаци от 03.04 ще е призвана да отвежда негатива някак,вероятно  с много любовни думи,нашепвани в нечии уши.

# 556
А вие очаквате ли нещо да ви се случи от съвпада на Марс / Сатурн и отразяването им във вашата карта ?
... Реално нищо интересно не ми се случва.
Аз още уча азбуката на астрологията, така че чета описанията на моите транзити и (само)наблюдавам. Оставила съм очакванията.
"Интересното" ми се случва на вътрешен план. Натоварена съм с по-големи отговорности и ангажименти от преди, трябва да правя всичко сама. Станала съм по-сериозна, сякаш пораснах изведнъж. Търся смисъла на живота си и го виждам по различен начин от преди.

Марс и Сатурн тригон с Слънцето, и тъкмо влизат (съвпад) с 9 дом. ( дано използвам правилно термините )

# 557
Щом в наталната карта Марс е в 8 дом (Козирог) това винаги ли значи ранна смърт, внезапна, насилствена?

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 11:52 от Tanya.ileva

# 558
Аз самата имам съвпад на Марс и Сатурн в натала и то в Козирог.
Доста силна позиция и за двете планети, но има и негативи.

# 559
А аз какво да кажа... От толкова годни насам за пръв път имам толкова подчертано любовен и партньорски солар, и ще си го карам сама под карантина. Това е да си карък, такъв солар да се падне в карантинна година. Съвпадът на Марс и Сатурн ми е бял кахър. Но в мунданен план вече се усеща, много безкомпромисно затягат мерките и контрола. В този смисъл ефектите му не ми се коментират, не и в толкова публични форуми и групи.

# 560
А аз какво да кажа... От толкова годни насам за пръв път имам толкова подчертано любовен и партньорски солар, и ще си го карам сама под карантина. Това е да си карък, такъв солар да се падне в карантинна година.
И аз имам силни любовни/партньорски "индикации" за пролетта, по прогностика направена от астролог преди 2 години не знам солар/транзит ...  Каза ми да излизам да се срещам с хора, да пътувам... в този период  Simple Smile Дано карантината да е по къса от въпросния период. Confused
Беше споменала още нещо тогава изглеждаше странно, сега обаче в тази ситуация има някакво обяснение...

# 561
Аз пък имам пълен 4-ти дом, стелиум и новолуние в соларния Simple Smile Не вярвах, че ще стана домошар, ама то по принуда явно може..

# 562
Щом в наталната карта Марс е в 8 дом (Козирог) това винаги ли значи ранна смърт, внезапна, насилствена?

Осми дом, освен с разрушения се свързва и с наследства, с парите на съпруга зависи какви са другите аспекти в картата, само една планета не е достатъчна да предизвика, каквото и да е.

# 563
  • в 1001-та нощ
Ами,честито на печелившите Grinning ! При мен е на съвпада  Меркурий/Слънце - пак,честито на същите!!! Не знам накъде ще избие ... В натала си имам такъв съвпад - Марс/Сатурн.
Обаче транзитния Марс/Сатурн във Водолей прави тригон с тр.Венера в Близнаци след три дни. Красота !!!

Преди може би 2г., а може и повече - се виждахме с Илиана. Коментирахме двете опозиции - урановата и сатурновата - случват се едновременно. Тогава хал хабер си нямах какво ще ми се струпа на главата. Урановата опозиция още е беше зпаочнала. Направи изключително точни и коректни прогнози. Но аз умея да чувам тези прогнози. Не се хващам з една думичка и да си разгърна сценарий.

Повечео неопитни - чуват нещо, и си го нагласят според вероятните сцеарии. И аз съм го правила в първите годни, преди аз самата да започна да се занимавам. В първите няколко години (когато още не се занимавах) - се изумявах как получавам прогноза, веднага си я напасвам според ситуацията, а самата прогноза се реализираше по съвсем друг начин.

Та ... отплеснах се нещо, да се върна на темата - при мен избива на burn out. В комплект с всички други хубави неща - но точно в края на цикъла Марс - Сатурн съм пред тотален burn out.

Относно урановата опозиция - чаках я, като някаво спасение от блатото, в което се чувствах в последните 10г. Исках някой да хвърли бомба в блатото, и нищо да не е както преди. Исках този ад на безвремие да приключи. Коментарът на Илиана за урановата опозиция - по принцип, не конкрето при мен, беше - "Ще си на въртележката - така ще те пометат задачите, че нямам да знаеш къде се намираш." И ми беше чудно - какво пък толкова ще стане. 10г. нищо не става, че сега ли. Опитвах се някак да предвидя, но тя се засмя - "по Уран - нищо не е предвидимо". И беше права. Допълни, че при Уран - събитията коват на точната дата. Да не очаквам нещо +/- някой ден, и конкретизирахме датата на опозицията. Междувременно имах активна и дирекция на Уран към нат.Марс (5 секунди орбис).

И наистина на точната дата (за която аз бях забравила, естествено) - се случи това, което преобърна живота ми не просто на 180 градуса, завъртя ежедневието ми в луд бяс, и нищо не е, както преди. "Внимавай акво си пожелаваш!" важи с пълна сила, но ... сега във връзка с кулминацията на Сатурн ще допълня, че всички, всички положени усилия - дадоха своя плод. И не говорим за нещо паднало от небето - а адски много усърден и родължителен труд. Чувствам се уморено - доволна, но зная, че битката продължава.

Говоря много абстрактно, но и не искам да разказвам за конкрети събития. Двата значими аспекта - опозициите на Уран и Сатурн се случват едновременно при мен, и сега Марс - просто покачи градуса на напрежението, наелектризирането, припали искри, недоволство, дори.

Макар и много фрагментно, ще споделя за моите наблюдения за трима човека от близкото ми обкръжение, които имат Нептун на Асцендента, много близо до оста, откъм първи дом. И тримата не се занимават с изкуство, но в общуването си са такива актьори, манипулатори и потайни личности, че направо заслужават почетен Оскар. В сърцето си обаче са добри, обичат да помагат на слабите, без да парадират с това. Нямат роднинска връзка, различни поколения са и наистина тези прилики са интересни за наблюдение.

За цикъла Марс/Сатурн: При мен в натала са в опозиция, а транзитните сключват тригон с наталния ми Марс и секстил с натсалния ми Сатурн. Но пък квадратрат Слънцето.

Ако коментарът ти е във връзка с моята карта - Нептун е на АС по транзити. В наталната карта е в Стрелец, в 9 дом.

Не.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 17:24 от a.l.e.n.a

# 564
Сатурн - Марс са олицетворение на два противоположни принципа - от една страна контрол, тактика, спирачка, а от друга - импулс, даваш газ, предприемчивост, физическа енергия. Комбинацията Сатурн - Марс предполага издръжливост на физическо ниво, работохолизъм, постоянство. Стратегия, подход, организация и неотстъпчивост по пътя към постигането на някакви цели.  
Домът, в който попадат Сатурн и Марс във Водолей в рождената карта, е сферата, в която може да проявите постоянство, да впрегнете физическата си енергия в името на това да берете плодове от вложените усилия, упорита работа. Като разчупите обичайния за Вас модел, по който досега сте го правили.
Този цикъл между Сатурн и Марс е по-специфичен с това, че поставен в условия, които подтикват да се смени изцяло тактиката и насоката на вложените усилия, труд. Контролът някак си може да се изплъзва.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:11 от starinthenightsky

# 565
Ох, колко приятно звучи така теоретично. Ама, уви!Точно върху наталната ми луна в 10 дом е този съвпад в момента. Очаквам да бъда съкратена през април. Решението вече е взето.

# 566
Здравейте! Имам един въпрос към групата,казаха ми че в наталната ми карта имам предпоставка за бедност,и за зануляване на финансите... До сега от живота ми съм разбрала че имам някакви затруднения с финансите от време на време,но чак да съм занулена не ми се е случвало! Моля ви,ако може да ми погледнете картата и да ми кажете? Наистина ли го има това в картата ми...

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 19:03 от Desizaio1

# 567
  • София
А аз какво да кажа... От толкова годни насам за пръв път имам толкова подчертано любовен и партньорски солар, и ще си го карам сама под карантина. Това е да си карък, такъв солар да се падне в карантинна година. Съвпадът на Марс и Сатурн ми е бял кахър. Но в мунданен план вече се усеща, много безкомпромисно затягат мерките и контрола. В този смисъл ефектите му не ми се коментират, не и в толкова публични форуми и групи.
Солара ми за тази година крещи:чужбина,чужбина и пак чужбина....две отменени резервации до тук,намалена заплата на 50%(Сатурн и Марс на ДС/опозиция нат.Сатурн на АС),дори и да потръгнат нещата и през ум няма да ми мине да ходя където и да е...Още повече,че повечето астролози прогнозират апокалипсис септември и декември.

# 568
  • София
Солара ми за тази година крещи:чужбина,чужбина и пак чужбина....две отменени резервации до тук,намалена заплата на 50%(Сатурн и Марс на ДС/опозиция нат.Сатурн на АС),дори и да потръгнат нещата и през ум няма да ми мине да ходя където и да е...Още повече,че повечето астролози прогнозират апокалипсис септември и декември.

Моят солар е същият като твоят. И аз това се чудех как точно ще се случва с чужбината а да не говорим, че имам съвпадение с теб и по въпроса със заплатата.

# 569
Магика, какъв апокалипсис септември и декември? Къде? Сега не е ли апокалипсис ....навсякъде гори; в Италия, Испания е ад...колко още...

Общи условия

Активация на акаунт