Астрология - 16 тема

• 37 490
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Това е цикъл, който действа до следващия такъв съвпад. Говорим за влиянието му в мунданен план.

# 586
До кога ще продължи съвпадът Марс-Сатурн?

Мунданната астрология е въпрос на множество процеси в развитие, а не само на този или онзи аспект, който е актуален сега. В този ред на мисли, това което се заражда сега, вероятно ще пренасочи, прокара път за това, което ще се случва и ще е актуално през следващите 20 години. Цикълът Сатурн - Марс е само пусков механизъм на други два по-големи - Сатурн - Юпитер и Уран - Сатурн.

# 587
До кога ще продължи съвпадът Марс-Сатурн? Щото тия мерки, които ги взимат, ме влудяват вече.
Някой, който е посещавал астролог по ведическата система, би ли ми пратил на ЛС име и координати?
Самият съвпад е до 12.04,но мерките зависят и от други планети. Да се благодарим,че този съвпад не стана в Козирог. Във Водолей влиянието е въздушно ,т.е непостоянно,виждате,че самите заповеди от министрите се променят. По- голямо напрежение и брожение ще имаме при Марс квадрат Уран от 02.04 до 16.06,като точният е на
10.4. Квадратурата е марсов аспект - агресия,повишена активност , предизвикване на нещо. В случая Уран предизвиква Марс - груба грешка Grinning ! Точно на Марс да му се предлага марсов аспект - ще има лудуване ,обаче в какво ? Дали на народа ще му писне и ще излезе нарочно на улицата, или пък внезапно /по Уран/ще ни орежат /по Марс/ и малкото останала свобода на придвижване, или пък ще имаме срив на Нета, или пък природни катаклизми и бедствия, или пък ще спре тока /след този сняг - аварии/ ... Изобщо варианти много. Вероятно ще имаме дълго чакания пик на всичко дето го чакаме.

П.П Да не забравяме,че идва и прекрасно Пълнолуние във Везни - отново въздух, точното е на 08.04,но влиянието започва от 06.04 до 10.04. Ето отново датата 10.04 !

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 10:17 от Титания

# 588
На 8.4. в 5:36 ч. е поредното пълнолуние. Луната ще бъде в кардиналния знак Везни в опозиция на Слънцето, което ще е в кардиналния знак Овен. Кардинални знаци и вероятност за кардинално опъване на отношения и нерви. Планетите Марс и Сатурн все още са близо една до друга, макар и в различни домове на хороскопа на пълнолунието. Марс е в 12-ти дом - по всяка вероятност завера, държана известно време в тайна, ще размаха червена кърпа на бика - висшата държавна администрация (Сатурн, който ев 11-ти дом).
Уран е във 2-ия дом на картата на пълнолунието - парите, изкарвани със собствен труд. Възможни са нови, неочаквани рестриктивни мерки, ограничаващи бизнеса и изпразващи портфейлите ни. Навярно ще ни дойдат като гръм от ясно небе.
Ще видим...

# 589
За Пълнолунието - казвам ,че е прекрасно, поради голямата Луна,която ще е в съвпад със Селена ,Бяла луна - най-близката точка до земята. Визуално пълната Луна ще е по-голяма от Слънцето . Но чисто енергийно... ,ами ..всичко на МАКС Grinning .

# 590
На мен съвпада на Сатурн и Марс е в 8 дом (водолей). Това за какво е предпоставка? Може ли да е нещо свързано с раждане или забрееняване?

И моя е там, някой може ли да каже за този пусти 8-ми дом. Съвпада ми е точно в 1-вия градус.
аз мога да кажа моят скромен опит. По западната астрология,  сина ми има съвпад Сатурн + Марс + Меркурий в 8 дом.
Преди пет години имах неблагоразумието да  се консултирам със западен астролог. Бях се ошашкала много, ама много драматично.
Спрях да се конслутирам с астролози. Още повече пък и с такива, практикуващи западната астрология.
Обърнах се към ведическата астрология. Тя ми показа съвсем други платформи и нюанси в дълбочина.
Много е важно У на този 8 дом къде е. Как е разположен, карака на какво е. Важно е този съвпад в кои накшатри е, в коя пада, планетите на кой дом за управители и на какво са караки, има ли някаква паривартхана йога между планетите. Също, как са разположени те в производните варги. Кой период ( Маха даша) е актуален и т.н.
Тези неща западната астрология няма да може да види. Просто защото инструментариумът й е съвсем различен.
Какво точно му казаха? При нас обаче става дума за транзит, дали ще е същото ...

# 591
В интернет астроложка Силва Дончева има доста апокалиптични орогнози за тази година..Някой да е чувал за нея и мнение?

# 592
В интернет астроложка Силва Дончева има доста апокалиптични орогнози за тази година..Някой да е чувал за нея и мнение?
О, тя беше казала, че майка ми ще се спомине през 2016 г. Майка ми е жива и здрава.

# 593
Много вероятно е да има много ограничения, терор, възможна е диктатура, все пак следващите 20г. ще се управляват от Сатурн...-страх, ограничения, заплахи и т.н.
През 1934 г съвпадът Марс / Сатурн отново е във водолей. През тази година Хитлер е избран за канцлер с огромно мнозинство.  Знаем как продължава историята през следващите години.

# 594
То хубаво е имало съвпад на Сатурн и Марс във Водолей, ама Юпитер къде е бил? Ами Плутон и другите планети?
Защото в момента Юпитер е също там. По ведическата астрология, всичко се случва в една много специална накшатра ( съзвездие) Уттарашадха , която хич даже не мога да я определя като зловеща. Юпитер в нея, привидно е в нича, но всъщност, той в нея се чувства добре и може да даде много хубави плодове.
Лично аз, според моите аматьорски интереси и четене, имам големи надежди, че след като Раху излезе от Ардра, нещата лека полека ще се оправят.

# 595
В традиционната мунданна астрология се работи с три цикъла – съвпад на Сатурн и Юпитер /Голяма мутация/, съвпад на Сатурн и Марс /Средна мутация/, съвпад на Юпитер и Марс /Малка мутация/. Транссатурни също се използват, понастоящем, вкл. и от традиционни астролози.

# 596
Тогава е имало точен квадрат на Юпитер/Плутон, съответно въз везни/рак.  Сега Юпитер/Плутон са в съвпад в козирог. Везни е обител на Сатурн, както и сега Юпитер отново е в обител на Сатурн , т.е. имаме отново слаб Юпитер и силен Сатурн.   Незнам, прекалено много сходства между  двете космограми - от 1934 и сегашната.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 21:13 от Greene

# 597
Юпитер ще направи точен съвпад със Сатурн чак зимата, декември. И това ще се случи именно в онзи специален,  съвсем къс градусов участък, който е божествената Накшатра, Абхиджит. В него Юпитер става толкова могъщ, че може да смегчи и дори неутрализира зловещи аспекти и съединения.
На мен това ми дава надежда. Simple Smile
Ето повече за Абхиджит. На руски е.

# 598
Мунданните съвпади на Сатурн и Юпитер в един и същи тригон маркират епохата за повече от 200г. Тази година съвпада е в Водолей и следващите повече от 200г ще бъдат само във въздушни знаци. Ингресията на Слънцето в Овен на 20.03.20г маркира нова Епоха. И тази карта е валидна за следващите 20г. Тази карта  се тълкува по специфичен начин, и в нея е описано кога какво ще се случва в следващите 20г. А 2040г ще има съвпад във Везни и т.н.
Колкото до идването на Хитлер, то там се разглежда картата на съвпада на Сатурн и Юпитер в Дева от 1920г.

# 599
О, тя беше казала, че майка ми ще се спомине през 2016 г. Майка ми е жива и здрава.
Жалко е че не могат да бъдат съдени такива...

Общи условия

Активация на акаунт