Астрология - 16 тема

• 37 539
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
  • SF
Възможно е астрологът да е казал неща, да е засегнал теми, които да са възприети по друг начин от клиента на принципа "чуваме и виждаме това, което искаме".

Ако семейна двойка отиде на консултация и астрологът им каже, че ще има промяна в брачните отношения, че нещо вече няма да е така, както е било досега, възможно е единият да чуе: "Супер! Най-после ще се разведем!", а другият да чуе: "Най-после ще се разберем и ще изгладим отношенията!".

В картата ни е заложено "нещо" но дали то ще се случи наистина, зависи от много други хора и обстоятелства.
Елементарен пример: ако според наталната ми карта последните 10 дни на март са период, в който социалните ми контакти биха били гладки, приятни, успешни, страхотни, очевидно това няма как да се случи точно по този начин, по който бих си го представила месец по-рано, ако предположим, че тогава съм била на консултация. Бих планирала тази седмица да подпиша договор, да се видя с приятел, с който сме се позабравили, да отида на ресторант със семейството. Но за да отида на ресторант със семейството, на семейството също трябва да му се ходи на ресторант или въобще да има наличен ресторант. Simple Smile
Това не прави периодът по-различен и не показва, че астрологът ми е бил лъжец. Контактите ми наистина биха били хармонични, спокойни, меки, Меркурий наистина ще е в тази позиция, в която астрологът го е видял, че ще бъде, но средствата на постигането им, според ситуацията в света, ще бъдат различни, от плановете, които съм си правила и представите, които съм градила по отношение на благоприятната за контакти декада.

Астрологията не казва "На 15 април ще вечеряш с Петко в ресторант "Роза" и ще изгладите конфликта между вас."
Астрологията казва "Около 15 април обстоятелствата са благоприятни за постигане на разбирателство и изглаждане на стари конфликти. Ако имаш желание/намерение да изчистиш нещо, което ти пречи, периодът ще е подходящ."
А дали ще го изчистите, зависи и от Петко. Ако той не е в България по това време и не си вдигне телефона, язък за добрите препоръки.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:26 от Esmee

# 511
  • София
Съгласна съм, че астрологията не казва утре ще си купиш крава например и това да стане точно така. НЕ бъркам астрологията със ясновидство. Отново казвам, че при мен става въпрос за изключително положителна аспектация която се обърна в изцяло отрицателна.

# 512
  • SF
Пожелавам ти по-късно да разбереш, че промяната, която преживяваш в професионален план, ще се окаже положителна за теб и изключително добрата прогноза ще се сбъдне.

Не съм видяла картата, която вещае добри шансове и промени в работата и няма да споря. Просто допускам, че е възможно въпросното разширение да предстои.

Голям клиент напуска фирмата на мой приятел. Моят приятел беше проджект мениджър за този клиент. Ядоса се, че клиентът му е взел решение да не остане на българския пазар и напусна работата си. Това на пръв поглед отрицателно събитие даде шанса на друг негов колега да заеме мениджърска позиция, - казано по друг начин, някой се издига и увеличава доходите си в условията на труден за фирмата период.
А моят приятел остана без яснота, без  добри доходи и варианти за около 10 дни. После намери по-различна, по-интересна и с по-добри условия работа. Но в тези 10 дни, ако някой му беше казал, че шокът и трусът са положителни, щеше да бъде наритан.

# 513
Цитат
Ако семейна двойка отиде на консултация и астрологът им каже, че ще има промяна в брачните отношения, че нещо вече няма да е така, както е било досега, възможно е единият да чуе: "Супер! Най-после ще се разведем!", а другият да чуе: "Най-после ще се разберем и ще изгладим отношенията!".
И какъв е смисълът от такава консултация? Въпросът е риторичен, но няма смисъл да се ходи на астрлог, ако не могат да кажат дали променята ще е хубава/негативна като последствия, желана или принудително. Като в случая...

# 514
  • SF
В астролоигията не се борави с понятия като хубаво и лошо.
За единия хубаво развитие е, ако се разделят, за другия хубавото е, ако останат заедно.
Да, много хора не ходят на астролог именно защото не могат да осмислят казаното и не намират препоръките им за полезни. Други пък си правят всеки ден консултация, за да може астрологът да им повтаря, че ако си мият ръцете, няма да се заразят с вируси и бактерии.
А трети обикалят различи астролози, докато не намерят този, който ще говори на техния език и ще им каже това, което искат да чуват.

# 515
Съгласна съм, че астрологията не казва утре ще си купиш крава например и това да стане точно така. НЕ бъркам астрологията със ясновидство. Отново казвам, че при мен става въпрос за изключително положителна аспектация която се обърна в изцяло отрицателна.
Кажи каква точно аспектация си имала и кой ти я разчете, че е положителна? И дали картата ти е ректифицирана?
При мен транзитните планети в козирог вече се проявиха като отрицателна събитийност. При мен попадат в 10 дом и засегнаха точно професионалната сфера.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 14:17 от Greene

# 516
За съжаление Астрологията не е само аспекти, а има и Хронократори, Сигнификатори, и такива понятия, като приемане и неприемане между планети и още много други подробности....

# 517
  • София
Сигурна съм, че и те са взети под внимание. Наясно съм с нещата, че не е просто дневният аспект и това е. Както и на 99% точен час на раждане, доказан и той с няколко независими ректификации. Просто въпроса ми беше как мунданната астрология се отразява в персоналният хороскоп.

# 518
Никой астролог не гледа поредица от мунданни карти, когато прави индивидуални прогнози. Нито сравнява наталната карта с картата на държавата, освен ако не е казал изрично, че практикува астрокартография и релокационна астрология (някои не практикуват). Това са различни дялове от астрологията и съответно се използват съвсем различни техники и инструменти за анализ. Да не говорим за това, че истинска мунданна астрология у нас практикуват малцина, тук не говоря за дневни, седмични и месечни "общи" прогнози.

Няма спор, че една извънредна ситуация в страната ще засегне голяма маса хора, но всеки човек ще бъде засегнат в различна степен, според личните му обстоятелства и възможности. И всеки ще реагира различно, ще търси различни решения. Дори ако се съкрати персоналът на цяло едно предприятие, при всеки в наталната карта ще има различни указания, т.е. това събитие ги засяга по различен начин. Едни по-тежко го изживяват, други намират изход, на трети им се подава ръка и съдбата им се усмихва. В условия на глобална криза ние не сме поставени при равни персонални условия, първо оттам трябва да изхождаме. Затова и ефектите, ако бъдат разгледани в индивидуалния хороскоп, ще са различни. В условия на по-сериозна и продължителна криза богатите ще станат по-малко богати, средната класа донякъде ще си свие стандарта, бедните стават още по-бедни, някои от тях направо потъват зад борда.

# 519
Когато работят тежките транзити , ние НЯМАМЕ контрол върху тях и НИЩО не можем да променим. Но резултатът идва ВИНАГИ  по-късно ,независимо дали е позитивен или негативен. Това се отнася особено за транзитите на Сатурн и Плутон и то когато имат тежък съвпад, както се случи тази година на 12.01.

# 520
  • София
Благодаря ви Сотис и Титания.

# 521
Техниките в мунданната астрология са различни от тези в наталната. Е, у нас има и доста астролози, които правят мунданни прогнози с част от наталните техники, но това го наричам народна самодейност. )))
Освен това дотук няма постигнат консенсус относно мунданната карта на България, работи се с различни версии.
Всеки човек, разбира се, е част от цялото, част от обществото. Глобалните процеси рефлектират и върху нашите индивидуални съдби. Дотук обаче не съм видяла никой от прехвалените наши медийни астролози, които се занимават с мунданна астрология, да е предсказал появата на коронавируса. В момента всички мунданни прогнози стъпват върху вече известен факт, оттам нататък се предсказват различни сценарии на развитие. Преди време тук-там се чуваха предположения, че се задава нова икономическа криза, която може да се окаже по-сериозна от предишната, но никой астролог не спомена, че това ще е в резултат на "вирус".

# 522
  • София
И аз така мисля. Всички поставят вече известният факт, но никой не го написа предварително.

# 523
Или го анализират в ретроспекция, какви са били астрологичните предпоставки, след като вече се е случило. Това са ни мунданните астролози... и не само у нас, де.

# 524
Просто въпроса ми беше как мунданната астрология се отразява в персоналният хороскоп.

Транзитите са модифицирана версия на индивидуалната рождена карта. Вече от личното зависи как ще взаимодейства с мунданното. Например Венера в транзит е рождената Венера, само че поставена в различна да го наречем роля ... зодиакален знак, дом. За някакъв момент. Аспектите на тази транзитна Венера представляват взаимоотношения, взаимодействия,  възможностите на "потребителската кошница", които са на дневен ред във външната среда. Настоящите са под мотото на знакът Телец и Уран, който се намира в този знак - материалното обезпечение и ресурси, енергия.

Няма и да намерите такива мунданни астролози, които да Ви прогнозират мунданно събитие едно към едно. Освен ако в методите си за прогноза не използват и кристално кълбо.

Това е моя прогноза направена на база слънчево затъмнение.

Цитат
26.12.2019, четвъртък в 07:12:55, Пръстеновидно слънчево затъмнение в Козирог
Периодът на слънчевото затъмнение от 26 декември носи потенциал за вятъра на промяната и нови хоризонти в статуквото. Подходящи условия и обстоятелства за прокарване на иновации, научни открития, разработки. Получаване и достигане до прозрения за холистичната връзка и обмен в света. Как голямото, мащабното, общото, цялостното е съставено от множество малки частици и всяка от тях съдържа цялото. Ефектът на пеперудата в действие. Метаморфоза чрез взаимоотношения. Комуникация, общуване, споделяне на мисли, гледни точки и идеи, които изваждат човек от зоната му на комфорт. Достигане до ново знание, гледна точка, до идеи с перспектива.

Общи условия

Активация на акаунт