Астрология - 16 тема

• 37 483
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Искам да споделя с вас, че попаднах на един много добър сайт, в който може да си направиш натал, солар, синастрия, дори календар за зачеване на дете (това последното е проверено, че наистина изчислява правилно - както в учебниците по астрология). Зимата правих там солар на мен и моя приятел. Беше доста черногледо написано, плюс това двата ни солара бяха почти 1към 1. Та тогава си казах, че са някакви тъпотии и само си пълня главата с глупости и го зарязах. Към днешна дата обаче всичко се оказа така - ограничения физически и психически, стоене вкъщи, желание да се виждаме с приятели, но не може (в друг град са). Имахме резервации за чужбина пишеше, че няма да пътуваме. Е ето отмениха ги.. Предвид положението сега, сигурно на много хора им е такъв солара, но той отразява и кой как ще го приеме. Аз се чувствам вече като затворник. Беше описано и за спад на доходите..
Сайтът е безплатен, но май не мога да го пусна тук. Ако някой иска, да ми пише на ЛС. Не казвам, че е върха на точността, все пак онлайн астрологията е копи пейст и общовалидна за много случаи.. Но сравнение с други места, на които съм си правила карти, този е най-точен.
Има доста опции за много видове хороскопи, сега съм го отворила и чета,много ми е интересно Hug

А, да допълня - има календар кога да се подстригва, боядисваш, и хороскоп на брака. Кога си сключил брак и какъв ще бъде той Grinning Мале, има необятно много информация..
Има включено тълкуване на картите.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 13:53 от Yan25

# 601
Кой е сайта?

# 602
Проверих, че на 1 страница има линкове към много сайтове, значи може!

www.moonhoroscope.com

Ето едно изречение от там, което ме описва по-добре и от майка ми:
Как съчетавате суетата да ви хвалят с незачитането на чуждото мнение, само вие си знаете. Joy

# 603
Проверих, че на 1 страница има линкове към много сайтове, значи може!

www.moonhoroscope.com

Ето едно изречение от там, което ме описва по-добре и от майка ми:
Как съчетавате суетата да ви хвалят с незачитането на чуждото мнение, само вие си знаете. Joy

Показва, че с партньора ми сме ужасно несъвместими, направо, няма да ни бъде ...

# 604
  • SF
На някой от вас тълкува ли му се хорар? Може и на ЛС да си го обсъждаме, за да не пречим на темата.
Става въпрос за работа и няма общо с карантината.

# 605
  • Тра-ла-ла
При ректификация при гранични час:мин е важно само да се уточни в кой зодиакален знак попада асцендента?! Или може още по-фино да се установят минутите и това е съществено важно за цялостния хороскоп?

Например знам, че съм родена около 21:30. С ректификация е установено, че Асц ми е Козирог. Т.е. със сигурност часът не е бил 21:31 (вече Водолей). Но дали съм се родила в 21:30 или 21:15...има ли голямо значение?

# 606
  • SF
При промяна на часа и минутите на раждане, планетите не променят положението си, но мърдат домовете, което е важно, да.
Ако имаш ъглови планети, близки до куспид, те могат да сменят дом.
За 10 минутки разлика може дом или знак да са интерсептирани и техните управители да не са им управители. Не знам дали успявам да го обясня.
Поиграй си сама - мърдай назад-напред с по 5-10 минути часа на раждане и гледай дали някоя планета не сменя дом. Сама ще установиш колко е важно дали между 21:30 или 21:15 има разлика.
При мен например за 5 минутки разлика в часа Луната, Плутон, Марс, Юпитер и дори Меркурий сменят дом и съответно техните управители стават други, защото просто са разположени много близо до куспиди. Това според теб има ли значение?

# 607
При ректификация при гранични час:мин е важно само да се уточни в кой зодиакален знак попада асцендента?! Или може още по-фино да се установят минутите и това е съществено важно за цялостния хороскоп?

Под прецизна ректификация се предполага да се уточни до минута. Друг е въпросът, че често има разминавания при астролозите, от порядъка на няколко минути, всеки дава различна версия. Вече ако се гласи до секунди, това отива към спекулация. Никой не може да ви гарантира точната секунда. Важното е до минута да се закове часът. Секундите са относителна стойност, т.е. могат да играят роля, ако тогава се сменя домификацията в някоя важна производна карта. Но това вече са методи от ведическата астрология.

По другия ти въпрос  – 15 минути е голям интервал и не е достатъчно само да се определи знакът на АС или МС при гранична позиция. При работа със стандартни дирекции всеки 4 минути отклонение дават 1 година изместване в прогнозата. Тук обаче на всички би следвало да е ясно, че само с дирекции не може да се правят прогнози, използват се поне няколко различни техники. За 15 минути може да се смени и термата, и додекатеморията, дори ако знакът не се променя. Но това са неща от традиционната астрология, в модерната залагат на позиция в знак и куспиди /дали има изместване във върха на някой дом/.

Дали въпросните 15 минути са от значение за прочита, това вече зависи от самия астролог. Ако се работи с по-прецизни техники, този интервал не дава задоволителен резултат. Ако се прави "психопортрет" и прогнозиране с "транзити и прогресии", вероятно ще свърши работа, чат-пат.

# 608
Не е достатъчно за прецизна ректификация. Тя способства за кристално ясно и контрастно изображение, в което се виждат отчетливо различните нюанси. Дори и като психология.

# 609
  • Тра-ла-ла
Благодаря Ви. Hug Поизясни ми се.

Приятелят ми не знае кога е роден. Казано му е рано сутринта, към 3-4 ч. Но кой знае - рано сутрин може да е и в 5ч, 6ч., 7ч. Сигурна съм, че макар и по-трудно - ще се разбере в коя зодия му е Асц. Но фиксирането на час и минути възможно ли е въобще?! Искам да си направим синастричен хороскоп, но се опасявам, че заради неяснотите час:мин може да стане объркване по домовете и да се получи недостоверно Confused

# 610
  • SF
Да, опитен астролог може да направи ректификацията. Колкото по-тесен диапазон даде, толкова по-лесно ще бъде за астролога.

# 611
Приятелят ми не знае кога е роден. Казано му е рано сутринта, към 3-4 ч. Но кой знае - рано сутрин може да е и в 5ч, 6ч., 7ч.

5, 6, 7 ч. означава 3-часов интервал, с такава ректификация малцина астролози биха се справили и няма гаранция, че ще е вярна. В рамките на 1 час може да се ректифицира качествено и почти до минута, при по-големи интервали вече е налучкване. В такъв случай първо се прави с Везните на Хермес (Трутина Херметис) и след това, на тази база, се доизпипва с други методи и техники. Освен това ще е доста скъпо удоволствие, ако се ректифицира в по-голям интервал, това е много трудоемко.

# 612
Благодаря Ви. Hug Поизясни ми се.

Приятелят ми не знае кога е роден. Казано му е рано сутринта, към 3-4 ч. Но кой знае - рано сутрин може да е и в 5ч, 6ч., 7ч. Сигурна съм, че макар и по-трудно - ще се разбере в коя зодия му е Асц. Но фиксирането на час и минути възможно ли е въобще?! Искам да си направим синастричен хороскоп, но се опасявам, че заради неяснотите час:мин може да стане объркване по домовете и да се получи недостоверно Confused

За да научите кога сте родена, вие или вашия приятел, може да попитате в общината в която сте родени, служба  ЕСГРАОН. Друг вариант е болницата в която сте родени. От там, ще поучите приблизително точно време на раждане. След това, опитайте при добър астролог, да направите ректификация и синастрия, ако желаете.

# 613
Hristo Ivanov е прав. Първо проверете в Есграон, за да се стесни интервалът на неизвестност. И след това, когато вече имате ориентировъчен час, направете ректификация при астролог.

# 614
  • Стара Загора
Мислех си, по-горе бяхте споменали солар благоприятен за нова връзка или за чужбина, не е ли възможно това да се осъществи чисто виртуално, т.е. онлайн запознанство, среща с интересен човек, за пътуване няма как, но примерно работа с чужденци, преводи или друго взаимодействие под някаква форма? Последния път, когато се влюбих, се запознахме декември, видяхме се януари, след това се срещнахме април и някъде към края на април сме започнали връзка. Ако трябваше да има прогноза за това, каква щеше да е тя - за декември, когато съм се натъкнала на него, или за април, когато вече е било реално, тези първи месеци, в които сме си писали не се ли считат за част от връзката?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 14:09 от Qlena

Общи условия

Активация на акаунт