Астрология - 16 тема

• 37 456
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
Има ли смисъл да се направи партньорски хороскоп без час на раждане и домове?

Предполагам, че доста наши астролози биха ти направили такава "синастрия".
За мен е непрофесионално, освен това синастрията не е само сравняване на планетни позиции в двете карти, в какви аспекти са помежду си. По този начин може само да се каже как въпросният човек ти въздейства. Пак е нещо, но далеч не е достатъчно. Доколкото чувам, масово се работи по този начин.

# 646
В случай, че някой иска да си направи синастрия, но часът е напълно неизвестен и при двамата т.е. няма начин да бъде установен със сигурност, пак може да се направи синастрия. С помощта на тематични карти. Някаква груба прогноза. Е, няма как да е като при точен час на раждане, но като с такива възможности разполагаме, е по-добре от никаква възможност за партньорски анализ.
Пълният астрологичен анализ на партньорки взаимоотношения включва анализ поотделно на рожден потенциал, синастрия, индивидуална прогноза, комбин, композит.
Точният ректифициран час е необходим при прогноза, за която в случая се използват и други астрологични карти като комбин, композит. Само за синастрия може и без абсолютно точен час на раждане.

# 647
Здравейте, честит празник и бъдете здрави!
Скоро обсъждахте, но го изгубих. Кога точно се проявява опозицията на транзитен уран? Точния аспект се пада края на април, но според вашите наблюдения колко преди това започва да се усеща? Отсреща са натален марс и плутон.

# 648
  • в 1001-та нощ
Аз лично усещах напрежението няколко месеца по-рано, но имах разтърсващо и преобръщащо събитие на деня на точно аспект.

# 649
А напълно неочаквано ли беше или може  да е нещо, което малко или много сме знаели , че ще се случи, но все сме го избутвали... нали уран точно такива проблеми разчиства?

# 650
  • София
Уран ускорява ситуациите,процесите тогава,когато са готови да се случат вече.А те за започнали преди това.Но пък (от Титания го знам това) Уран ни дава избор.

# 651
  • SF
Аспектът започва да работи около 2 градуса по-рано и влиянието се усеща. Уран и Сатурн са много точни, въпреки че са тежки планети, а за тях точността не е характерна.
За да го има събитието, трябва да излезе и по дирекции, и в солара. Само така по един транзит не може да се каже.

# 652
Засега забелязах само, че в същото време прогр. Луна квадратира наталната у7.
В същото време, долу горе по дати в партньорската карта, на мъжа, тр уран квадратира венерата му.

# 653
  • в 1001-та нощ
А напълно неочаквано ли беше или може  да е нещо, което малко или много сме знаели , че ще се случи, но все сме го избутвали... нали уран точно такива проблеми разчиства?

Напълно неочаквано и никога не бих допуснала, че ще се случи. Взех решение от сега за след малко, без никога да съм го обмисляла, и то промени живота ми драстично. Аз от себе си се изненадах, както и всчки други.

# 654
  • SF
Ти знаеше ли, че Уран ти прави транзит и че сега е моментът?

# 655
  • в 1001-та нощ
Знаех, разбира се. Очаквах промени свързани с работата. През ум не ми е минавало, че ще се случи това, което се случи.

# 656
Аз се колебаех между развод и работа... бонус дойде и корона_положението... не знам какво друго да очаквам, може би някое извънземно или астероид Grinning само здраве да е!

# 657
По повод на Уран - точно на 11.04.2020 се "разделих" окончателно с неговата квадратура към моето рождено Слънце във Водолей.Уран въздейства 3 градуса преди точния и 2 гр.след точния аспект / Есме го е писала това/. При мен започна от м.май 2018 г.  с желание за самостоятелност,отделяне от семейството,заминаване на село,мисълта за развод също не ми беше чужда,изобщо  "урановски" неща,свързани със свободата и творческата изява.И трябва да споделя,че ако не бяха някои лоши събития във фамилията на съпруга ми,бях готова да си събера багажа и то за нищо. Не защото имам тежки проблеми в семейството,а просто защото исках някаква промяна и най-лесната е тази - да си събера багажа и дим да ме няма. Обаче ,нали съм "знаеща" Simple Smile ,реших,че ще използвам тези пориви за нещо друго - пак по Уран - астрологията и разширяване кръга от приятели,също пътувания със смяна на континента  /ходих до Египет -два пъти и то по инициатива на приятели/.  Важно е кой натален дом управлява Уран - при мен е 6-ти и 7-ми - точно за развод Grinning ! Но не се случи /до сега/. Но ми остана спомен по 6-ти дом, здравето, - леко изтръпване на малкия пръст на лявата лъка  /Уран управлява периферната нервна система/. Не съм лекувала това,сигурно няма и да го направя - не ми пречи.Много силно е желанието за промяна по Уран,за измъкване от рутината и постоянния кръг от близки и приятели. Да не забравяме,че Уран е интелектуална планета и по скоро желанията за промяна е добре да бъдат в тази посока. Уран е големият "любопитко"  /малкият е Меркурий/ и винаги е готов за авантюри. Все пак съм Водолей и живея с тази енергия на Уран,може би мога да я контролирам Grinning Grinning Grinning . В случая негатива идва от знака Телец,в който е сега транзитния Уран и е в т.нар. "падение" и действието му клони към разрушително. Трябва да има добри транзитни аспекти към него от други планети, за да се прояви положително.За това ще разчитаме в близките години на Слънцето,Меркурий и Венера. Чак през 2022  Юпитер в Риби ще направи към Уран секстил, а през 2024 съвпад , Сатурн в Риби чак през 2025 - секстил. През 2021 ,2022 Уран и Сатурн често ще застават в квадратура - борба между старото и новото и тогава ще са  засегнати планети в Лъв и Скорпион. Та, това е Уран - силен вятър,ураган в душите. Някои мои клиенти казват,че се чувстват много по-добре след уранова промяна,други пък  ,че не и затъват по-лошо.Затова зависи от натала. Моето слабо рождено Слънце има подкрепящи добри аспекти от Луната,Венера и Меркурий,както и от самия Уран /изключително слаб творчески аспект,но го има/.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 09:20 от Титания

# 658
Преборила си урана си, но си астролог и донякъде си усещала, че е временно влиянието му и поривите ти. Но при други хора тези мисли за разрухата са отдавна и уран си идва точно на мястото като завършек, или просто е толкова силно , че нямаш избор да не се подчиниш. Един ще сгреши, друг ще поеме правилния път.... но това е съдбата, никок не може да каже за добро или лошо е. Някои от клиентите ти може и да се чувстват зле, но реално погледнато да е изчистено нещо лошо. Той явно не обещава добри чувства, или поне не такива които на момента така да усетиш.

# 659
Преборила си урана си,
Благодаря ти ! Борбата не беше лесна ,но сякаш успях да пренасоча енергията. И да споделя - много силни моменти са първия и последния точен аспект ,от общо три . Особено трудно е излизането от аспекта,когато нещата малко или много са преживяни и осмислени донякъде. Макар,че при действието на Уран няма време за мислене. Всъщност и социалното положение в момента е свързано с Уран - дойде внезапно.

Общи условия

Активация на акаунт