Астрология - 16 тема

• 37 145
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
Герда, квадратите и опозициите не означават задължително тежка съдба. Могат да създават вътрешно напрежение, но могат да бъдат и мотиватор за действие, стремеж за усъвършенстване. Няма идеален хороскоп. Не сме дошли тук да си клатим краката и да се наслаждаваме на благините на живота. Винаги има балас.
Точно. Осънавайки това, започнах да обичам всичките си квадратури и опозиции.
Трябва да се усъвършенстваме. А това е процес, който по правило, или много често , става чрез страдание, изпитание, препятствия. Имено нашият отговор на страданието, нашата реакция и дела, ни отвеждат на следващия пристан, стъпало, събитие. Много са важни и мислите ни, целите ни и кое е движещото моторче, което ни вдъхновява.

# 691
Аз мисля, че човек може да промени себе си, а от там и донякъде съдбата си. Нашите действия имат последствия и решават съдбата ни. Например човек, който не е осъзнат взима грешни решения, а после се ядосва на последствията и вика защо на мен. Човек, който не е дисциплиниран, закъснява за работа и го уволняват, нарушава закона - влиза в затвора. Като си нерешителен възможностите цял живот ще се изплъзват между пръстите ти. Ако не се грижиш за здравето си, то се усложнява. Съдбата ни не е само карма от предишни животи, но и  от сегашни. И все пак човек се ражда с даден потенциал. Няма как да станеш певец, ако нямаш заложени дарби за това. Ако си мързелив няма как да станеш атлет или директор. И другото, което е важно например една карта с преобладаваща фиксирана енергия, такъв човек трудно би се променил. Аз от моите "лоши" аспекти в картата преди много си патих, като за всичко бях сама виновна - импулсивност, необмисленост, избухливост. Сега имам повече контрол върху емоциите си и вече няма такива инциденти.

# 692
Имам следния въпрос: чела съм, че Бог е над планетите и звездите. Все пак той ги е създал.
И Той единствен може да обърне съдбата, каквато и да е наталната карта.
Според вас това вярно ли е? Може ли трудна съдба, предначертана в натална карта да бъде променена
ако човек усърдно се моли за това.
Не знам дали така може да се промени СЪДБА. Може да се промени пътя,
по който се върви,но не и СЪДБАТА. Та нали затова  е дадена,т.е душата е избрала този живот така. Не може,този който  е дал ТАЗИ СЪДБА ,чувайки настоятелно молби , да махне с ръка и да каже "Е,добре  - при толкова молби..." . Да може да се случи промяна по една тема,но неминуемо ще има и промяна по друга - така,за равновесие.

# 693
Напрегнатите аспекти чисто като енергия означават най-общо казано трудности, препятстване, напрежение, затова и труден, чепат характер, условия.
Всяко нещо си има цена, която се изразява в лично надграждане, вложени усилия, енергия, време. Не стои въпросът дали трябва да си клатим краката или да работим и да се усъвършенстваме усилено, а условията да са в унисон и  с пърхането с мигли и с усилената работа т.е. вложеното, заявеното лично навън да се отплаща. Ако късметът е това, което се случва, когато подготовката срещне добрата случайност, а всеки човек може да прави само това на което е способен, може. Останалото е въпрос на благоприятно стечение на обстоятелствата.  При мен добрата подготовка не е предпоставка за добра случайност.

# 694
Така е, но не може все да се гледа в чуждата паница. Колкото късмет, толкова. Но ако спреш на едно място - вътрешно умираш. Животът е движение, промяна, трябва да се адаптира човек, не да страда по тежката си съдба и лошите случайности. Това имах предвид, не да си забраняваш забавления. Напротив. Но всичко да е подплатено с твой вътрешен смисъл.

# 695
Определено е хубаво човек да следва, това което му носи усещане за личен смисъл, което го прави щастлив и му носи радост.

# 696
А квадратури и опозиции винаги ли носят нещо лошо като изява?

В някакъв форум бях чела за синастрии между хора, че понякога в дадена синастрия има такива аспекти, но въпреки това хората се обичат и са заедно,преодоляват/променят/приемат някои неща в характера си, беше сравнена с друга синастрия с много тригони, където много бързо са си омръзнали и разделили.

Та в този ред на мисли, нещо придобито с усилия или след препятствия не е ли по-сладко/ по-ценно отколкото нещо, което знаеш, че ще имаш винаги без да се налага да го мислиш? Разбира се, не може целия живот или всички важни аспекти да са така, за да не бъде живота една постоянна борба и умора, но за някои важни неща, а в други човек ще си почива и ще намира утеха от трудностите.
Знам ли, ако на някого пък му е дадено всичко на готово, когато и каквото иска... дали няма да стане твърде голям егоист, който кара с 200, не вижда друг освен себе си и накрая някой загива заради него. Това е просто пример. Sad

# 697
Опозициите дават възможност да видиш една ситуация от двете й страни. Животът може да е ироничен. Не осъждайте някого,  нещо, защото може да Ви постави в ситуацията или на мястото на човекът, който сте осъждали, сочили с пръст. В такъв смисъл съдейства за това човек да е по-толерантен, разбиращ. В синастрия предполагат допълване, самопознание.
Квадратурата в синастрия създава напрежение, което може да е и вълнуващо. Борба за надцакване, надмощие по някакви параграфи.

По-сладко е когато "наградата" идва навреме. Иначе си е пирова победа. Колкото повече си вложил от себе си, толкова повече получената награда придобива по-голяма ценност. Хората рядко ценят нещо, за което не дават нищо от себе си.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 17:59 от starinthenightsky

# 698
Да, разбира се, навреме Simple Smile че то животът не е толкова дълъг и без друго Grinning

Сега се сещам в училище как ми беше много лесно по история и винаги имах отлични оценки, бях свикнала и не им се радвах, то си бееш ясно, че ще имам 6 и без да уча, просто защото учителите свикват, че знаеш. Но примерно по химия трябваше да уча усилено, не ставаше ако само слушам в час или назубря урок, трябваше постоянно упражнения, и пропуснеш ли нещо веднага си личеше,  такава 6-ца блестеше в бележника като диамант Grinning
Просто пример, но за важните неща също е така Simple Smile

# 699
Хората с напрегната натална карта са свикнали да им е "трудно",т.е живеят си с квадратурите и когато съдбата им поднесе нещо  " на тепсия"  /обикновено тригон на Юпитер или Слънце/ те го посрещат с недоверие . Обратно,хората с  карта с преобладаващи положителни аспекти се "озорват" при появата на квадратури от тежки транзити например,защото са свикнали всичко да им се случва без особени усилия.

# 700
Стана ли химик или занимаваш ли се нещо, което има връзка с химията ? Химията оказа ли се важно условие, предпоставка за нещо в по-нататъшният ти житейски път ?
Защото когато нещо ти се опъва, а не чувстваш че ти се отдава, не ти е интересно, не те влече, е по-добре да не го мъчиш, а да пренасочиш усилията си на друго място, където е по-вероятно да си в стихията си. Чисто технически можеш да получиш шестица, но за да се чувстваш наистина удовлетворен, щастлив, е важно да ти приляга като ръкавица, да е твоето.

# 701
Стана ли химик или занимаваш ли се нещо, което има връзка с химията ? Химията оказа ли се важно условие, предпоставка за нещо в по-нататъшният ти житейски път ?
Защото когато нещо ти се опъва, а не чувстваш че ти се отдава, не ти е интересно, не те влече, е по-добре да не го мъчиш, а да пренасочиш усилията си на друго място, където е по-вероятно да си в стихията си. Чисто технически можеш да получиш шестица, но за да се чувстваш наистина удовлетворен, щастлив, е важно да ти приляга като ръкавица, да е твоето.
Не, но на мен химията ми е била интересна, просто ми трябваше повече усилие, за да имам стабилни познания. Simple Smile

Но, по принцип, при мен за много неща, които са ми непознати и ме е страх от новото мисля, че не са за мен, а като опитам ми прилягат като ръкавица и се оказват точно за мен, чак се чудя как не съм го знаела и не съм се осмелила по-рано. Simple Smile

# 702
Greenе, тези книги има ли ги на български?
Не. Ведическата астрология почти я няма на книжния пазар у нас.

# 703
  • София
Дори и човек да е чист като сълза, да не вреди с думите, мислите или делата си и да се бори усилено т.е. да не си клати краката, ако в наталната му карта категорично е посочено липса на деца например, колкото и ин витро опити да направи и колкото и партньори да смени нещата няма да се случат. Не знам как точно някои хора ми обясняват че със искрена и силна молитва са се получили при тях нещата в тази посока. Негативни аспекти в натала които ти вредят и свързани със собствени действия могат да се смекчат например да не си импулсивен, раздразнителен, конфликтен, да учиш усилено за да постигнеш целта си и др. Но когато нещата не зависят от теб а си направил всичко известно до този момент в медицината как точно молитвата ще преобърне наталната ти карта незнам.

# 704
  • Стара Загора
На мен астрологията въпреки оскъдните ми познания ми е помагала да приемам нещата - нещо, което ме е мъчило и ядосвало (произтичащо най-вече от сравнението с други хора), като разбера от къде идва, просто приемам, че е така и това е, не е нужно да го мисля и да се тормозя, успокоявам се като приема даденото.
А във връзка с Милен Цветков, някой разглеждал ли е карти на други внезапно и трагично загинали хора - сещам се за Британи Мърфи, Хийт Леджър, Кърт Кобейн и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт