Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 окт. 2019, 08:30 ч.

Коледа 2019

  • 24 777
  • 455
  •   5
Отговори
# 45
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 18 943
в т_маркет има Goldendorf за 3,99/250 грама и маркенбутер, златното за пак толкова.
за златното май писахте миналата година, че не става Sad

допълвам се Sad
маслото е това.

странното е, че при търсене и на немски и на български излиза само в Т-маркет, а някак не ми се вярва немците да произвеждат специално и само за украинска верига в България. Sad

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 17:47 от st. Dobri

# 46
  • София
  • Мнения: 8 453
................
Марчева, гледам ти блога и не мога да видя такава категория "Коледа", всички рецепти ми излизат на куп. Може ли линк?

Ах, как така не си ме отразила, направо съм в драма  Joy толкова му се радвам и качвам всичко което до момента съм приготвяла, всичко по категории, ма, молим ти се, виж го отново, благодаря.
Разбира се, че всички сте поканени на нов блог, фръц.....приемам всякакви забележки, които ще се помъча да отстраня, нали съм нова...
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%BE% … D0%B8%D1%82%D0%B8

Продуктите на Вълчев изобщо не ги познавам, може и да са добри, но да си кажа честно няма да рискувам точно с коледните си сладки.  Peace
st.Dobri сигурно е лесно да се качват снимки от новата версия, но когато отваря която и да е тема по новата версия, някак си ми е страшно чуждо, бледо без цвят, няма я подредбата на старата страница... не е моето и затова ползвам старата.  Peace
Някоя от вас поиска рецепта на онези фантастични шотландски бисквити -  имам я, правя ги всяка година, но в блога още рецептата я няма, ще я има.
Кой какво ме попита...да ме попита отново, а да, това италианско масло в Метро не го познавам, трябва да се види етикета, колко му е маслеността, ако е по-малко от 82% изобщо не върши работа, може и да го видя, пропуснала съм го. Оттам взех брашно 5 кг, италианско с което ще работя, защото напоследък бълг. обикновено брашно хич не ми харесва как стои за някои фини сладкиш, може и да си въобразявам.  Peace

# 47
  • Мнения: 4 616
Марчева, благодаря! А би ли споделила и марката на това италианско брашно?

Също ми е интересно и каква марка захар ползвате, момичета Simple Smile

# 48
  • София
  • Мнения: 8 453
Марчева, благодаря! А би ли споделила и марката на това италианско брашно?

Също ми е интересно и каква марка захар ползвате, момичета Simple Smile
ей това , за сладкиши - http://asisfoods.com/image/cache/data/products/Divella/10028-200x250.jpg

отделно купувам за пица, за тежки теста и най- вече брашно Манитоба, то ми е за  много неща, с висок процент на протеини, много го харесвам, с него имам чувството , че всичко става разкошно.

Допълвам се - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%BE% … D0%B5%D0%B4%D0%B0

също тези бисквити и баклавата са нов модел - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B8% … D0%B8%D1%82%D0%B8

също - тези бАнбонки са уникални, но ще кача и още - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%BE% … D0%BE%D0%BD%D0%B8

Захар ползвам каквато има, гледам да е с по- малки кристали, по фина.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 18:24 от marchеva14

# 49
  • Мнения: 466
Благодаря за труда да оформи ш темата така хубаво Джема. Аз   и тази година ще заложа на медените на Джема, ванилените кравайчета на Наталина, двойно напуканите трюфел сладки, баклавата на Марчева.
Момичета някъде мярнах маслото с краварката на промоция, да ми покажете къде?

# 50
  • Балчик
  • Мнения: 7 845
bobb, само копирах от старата, не е моя заслугата.

Идеята за коледен календар от сладки и елха от макарони ми хареса.




Както и тези снежни човечета

# 51
  • софия
  • Мнения: 1 498
Записвам се. Обикновено правя меденки, ванилени рохлички, фунийки и сладки с фастъчено масло. Ако харесам нови сладки ще ги добавя в списъка..

# 52
  • Мнения: 3 144
Привет, момичета и момче! С радост се записвам в тази прекрасна тема!
Линцери, рохлички , меденки, мини щолени са нещата, които задължително правя за Коледа. Иска ми се да пробвам и нещо ново. Отивам да разгледам блога на Марчева.
На всички успешно сладкоправене!

# 53
  • Мнения: 263
Здравейте,може ли рецептата за мини щоленчетата ?И да питам по-запознатите мога ли в рецептите да замествам маслото с мас или олио?И при какви обстоятелства?Иначе всяка година правя меденки, мраморен кекс и джиндифилови сладки.Тази година искаме разнообразие.Много харесваме тези мини щоленчета с ябълки и канела от магазина,но искам да се науча да ги правя.

# 54
  • Мнения: 3 144
Нежна целувка, рецептата за мини щоленчетата  е на първа страница под името "сладки мини-щоленчета" на Лабрекс. Вкъщи много ни харесват.
Мисля, че не е добре да се заменя маслото с олио или мас . Всяка сладка си иска определена мазнина.

# 55
  • Мнения: 49
Тази  седмица  направих линцер  кипферл, австрийките и германките  започнаха  със сладкоправенето.


А тези сладки слепени ли са със сладко? Thinking

# 56
  • София
  • Мнения: 2 555
Дългото варене на пудинга може ли да се направи в слоукукър?

Джемма вече е отговорила, но и аз да кажа, че може.

Аз не мисля само на Коледен пудинг да караме. Имам намерение да правя още:

Тиквен пирог с маскарпоне
Традиционни немски марципанови бисквитки
Бонбони Baci Perugina
Сладки със сметана
Коледни скоунс с ябълка и захаросан джинджифил
Сладки с кедрови ядки и корнфлейкс

# 57
  • Мнения: 2 154

Кой какво ме попита...да ме попита отново, а да, това италианско масло в Метро не го познавам, трябва да се види етикета, колко му е маслеността, ако е по-малко от 82% изобщо не върши работа, може и да го видя, пропуснала съм го. Оттам взех брашно 5 кг, италианско с което ще работя, защото напоследък бълг. обикновено брашно хич не ми харесва как стои за някои фини сладкиш, може и да си въобразявам.  Peace

естествено, че е 82 процента, иначе не бих го коментирала.
хубави италиански брашна има в италианския магазин с/у баухаус.

# 58
  • Мнения: 349
Здравейте!
Много харесвам маслото на "Елена", но съм намирала само малки разфасовки от 125 гр. от него. Също и френското Elle & Vire, но то си е доста скъпичко.

Може ли да помоля за рецептата на рохличките?

# 59
  • Мнения: 4 616
Ето рохличките
Има едни "Арменски сладки" с орехи и канела и много ми харесват, предполагам е подобен вкуса на тези:)

Ваня, може ли рецептите за немските марципанови бисквитки и бонбоните Baci Perugina Simple Smile
Много харесвам марципан и искам да направя нещо с него. Миналата година в Метро Бургас не намерих, та ако знаете къде онлайн може да поръчам хубав бадемов марципан, свиркайте;)

Общи условия

Активация на акаунт